Τα χειρότερα λάθη που κάνεις στο Instagram

Δεν είναι εύκολη η ζωή στο Instagram, ειδικά αν θες να έχεις έναν λογαριασμό που τα πηγαίνει καλά και σε βοηθά.
Τα χειρότερα λάθη που κάνεις στο Instagram
Το Instagram δεν είναι μονάχα ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο για να μοιραζόμαστε στιγμές με τους φίλους μας. Δηλαδή, είναι και αυτό, αλλά θα έπρεπε να είναι μόνο αυτό. Στην παρούσα του μορφή, όμως, το Instagram είναι το τέλειο μέρος για να προωθείς online την δουλειά σου (ή τον εαυτό σου, αν αυτό που πουλάς είναι η περσόνα σου).

Και αυτά είναι τα λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις να κάνεις.

1. Σταμάτα να σπαμάρεις τον κόσμο με ποστ
Δεν πρέπει να κάνεις παραπάνω από ένα ποστ την ημέρα. Στην χειρότερη δύο, ή ένα ποστ με αρκετές φωτογραφίες αν έχεις αρκετά πράγματα να δείξεις πάνω σε ένα θέμα. Το να κάνεις απανωτά ποστ δεν θα σε βοηθήσει, πόσο μάλλον μπορεί να σε χαντακώσει, μιας και το Instagram δεν είναι (ούτε και νοιάζεται να γίνει, απ’ ό,τι φαίνεται) το καλύτερο social media στο να δείχνει τα ποστ με χρονολογική σειρά. Άλλωστε, για το σπαμ υπάρχουν τα stories.

2. Σταμάτα να κάνεις βλακείες στα stories σου
Υπάρχει ένα ρητό για μια γριά που κάτι της είπαν να κάνει, αλλά εκείνη το έκανε σε υπερβολικό βαθμό. Μη γίνεις αυτή η γριά με τα stories σου. Και, προς θεού, μην τολμήσεις να πάθεις breakdown αλά Τζούλια ή Σίνμποϊ· δεν είσαι αρκετά διάσημος για να δικαιολογήσεις τέτοια συμπεριφορά στους γύρω σου.

3. Σε παρακαλούμε, βρες την φάση σου
Τι ποστάρεις; Το πρόσωπό σου; Τοπία; Προορισμούς διακοπών; Την τέχνη σου; Δυστυχώς, τα Instagram που είναι ένα κολλάζ από όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του ατόμου που τα έχει δεν είναι κάτι που ο κόσμος θέλει να βλέπει πλέον τόσο πολύ.

4. Μην ανεβάζεις κακές φωτογραφίες
Δεν θα σου πούμε να φτάσεις στο σημείο να αγοράσεις καλύτερο κινητό ή και φωτογραφική μηχανή για να βγάζεις καλύτερες φωτό, αλλά έχουμε 2020, δεν δικαιολογείται να ανεβάζεις θολούρες.

5. Σταμάτα με τα φίλτρα
Στην αρχή, όταν είχαμε 2012 και κανείς δεν ήξερε τι θα γίνει στο μέλλον, ήταν φυσιολογικό να βάζεις τουλάχιστον πέντε φίλτρα στην φωτογραφία σου, να την κάνεις όσο πιο εξωγήινη γίνεται. Μετά, έφτασε το κίνημα #nofilter και προσπάθησε να τα κάνει όλα πιο γήινα (ή έστω να περιορίζεσαι στο φυσικό φίλτρο, δηλαδή τις ικανότητές σου στο μακιγιάζ), και ήρθε για να μείνει. Ακόμα και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες, μερικές φορές, είναι λίγο αβέβαιο πως θα πάνε καλά.

6. Δεν βάζεις hashtags
Ναι, είναι άσχημα, και ναι, οι άνθρωποι που βάζουν ξεδιάντροπα 9 γραμμές με hashtags κολλητά το ένα με το άλλο αξίζουν μια θέση στην κόλαση για το πόσο ενοχλητικοί είναι. Ξέρεις κάτι, όμως; Θα πάνε στην κόλαση με περισσότερους followers και engagement σ’ αυτά που ανεβάζουν, οπότε…

7. Σταμάτα το bandwagoning
Αυτό είναι όταν «πηδάς» από το ένα «βαγόνι» (βλέπε καυτό θέμα της εποχής) στο άλλο, και μπορεί οι προθέσεις σου να είναι καλές, αλλά αν το κάνεις συνεχώς, τότε δικαίως ο κόσμος θα πιστέψει ότι απλά βρίσκεις ευκαιρία να εκφραστείς για ό,τι απασχολεί το ίντερνετ αυτή τη στιγμή. Που, με την σειρά του, σημαίνει πως μάλλον σε αφορά περισσότερο να πάρεις τα εύσημα ότι νοιάστηκες, παρά ότι νοιάζεσαι στην πραγματικότητα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v