Παντρειά με… κορωνοϊό: Τι να κάνω;

Ήθελε η νύφη και ο γαμπρός, όμως δεν το θέλει ο κορωνοϊός. Τι επιλογές έχεις για να… σώσεις τον γάμο σου;
Παντρειά με… κορωνοϊό: Τι να κάνω;

Τα είχες σχεδιάσει όλα τέλεια, νυφικά, κουρέματα, πάρτι, γλέντια, όμως έσκασε η πανδημία και στα έφερε όλα πάνω κάτω. Τι επιλογές έχεις;

Ας τα πάρουμε από την αρχή, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα.

Ανακοίνωση για μέγιστο αριθμό ατόμων που μπορείς να καλέσεις δεν έχει βγει, παρά μόνο για τον μέγιστο αριθμό ατόμων στον Ναό – ήτοι ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Επίσης οτιδήποτε γνωρίζουμε, αφορά το διάστημα μέχρι 5 Ιουνίου 2020.

Δηλαδή, αν έχεις κλείσει το γάμο σου για τον Σεπτέμβριο, μπορεί να μην έχεις πρόβλημα. Μπορεί και να έχεις. Μέχρι στιγμής, η κατάσταση είναι λίγο… φτερό στον άνεμο.

Αναφορικά με το πού παντρεύεσαι, ισχύουν τα εξής: Αν έχεις επιλέξει χώρο εκδηλώσεων, δεν έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες, πέρα από τo 1,5 μέτρο απόσταση από τραπέζι σε τραπέζι και έξι άτομα ανά τραπέζι.


Το μόνο που είναι σίγουρο μέχρι στιγμής είναι πως στον χώρο της εστίασης, ξενοδοχεία και εστιατόρια, απαγορεύεται να λειτουργήσουν τα μπαρ τους. Εν ολίγοις, αν παντρευτείς σε ξενοδοχείο δεν θα μπορείς να έχεις μπαρ και ποτάρες. Ξενέρα.

Αν λοιπόν ήταν να παντρευτείς αυτήν την περίοδο και δεν θες να το αναβάλλεις με τίποτα, έχεις επιλογή να μειώσεις τη λίστα σου και να παντρευτείς σε πιο στενό κύκλο (λίγοι συγγενείς, λίγοι φίλοι), ανάλογα με τα τετραγωνικά της εκκλησίας και ύστερα να κάνεις ένα μικρό κάλεσμα ή/και ένα μίνι πάρτι.

Το πόσα άτομα θα καλέσεις εξαρτάται από το χώρο της εκδήλωσης, επομένως θα πρέπει να συνεννοηθείς με τους υπεύθυνους για το όριο καλεσμένων που μπορούν να εξυπηρετήσουν. Και του χρόνου, αν όλα πάνε καλά, διοργανώνεις την παρτάρα που ονειρευόσουν, κορωνοϊού επιτρέποντος.

Η άλλη σου επιλογή είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα, να αναβάλλεις τα πάντα και να μεταθέσεις όλο το σκηνικό – γάμος και πάρτι - για του χρόνου.

Συνίσταται πάντως από τους ειδικούς να κάνεις φέτος τον γάμο σου, για να ξεμπερδεύεις, τον Σεπτέμβριο ιδανικά, γιατί του χρόνου τέτοια περίοδο θα γίνεται χαμός, αφ’ ενός λόγω των φετινών ακυρωμένων, αφ’ ετέρου γιατί, δεν μας έφταναν όλες οι πίκρες, το 2020 είναι και δίσεκτο. Επίσης, δεν μπορείς να ξέρεις αν του χρόνου θα γίνουν όλα κανονικά, δεδομένου ότι εμβόλιο για τον ιό δεν έχει βρεθεί.

Ύστατη εναλλακτική, είναι να μεταθέσεις τον γάμο σου για τον χειμώνα, σε συνδυασμό με το πάντα γιορτινό χριστουγεννιάτικο mood. Όμως και πάλι το ρίσκο να ξανάρθει δεύτερο κύμα του ιού υφίσταται.

Αν, τέλος, έχεις κανονίσει να κάνεις τον γάμο στο νησί, θα πρέπει να τσεκάρεις αν ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος θα λειτουργεί κανονικά και αν τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τους προσκεκλημένους σου επίσης θα ανοίξουν για την καλοκαιρινή season (κάποιοι ίσως επιλέξουν να το αποφύγουν). 

Σε γενικές γραμμές πάντως, χαλάρωσε και όλα θα πάνε καλά. Μην πελαγώνεις. Λίγη σημασία έχουν οι ημερομηνίες, αν έχεις βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για να έχεις δίπλα σου Έχε κατά νου, πως η κατάσταση σε γενικές γραμμές θα είναι ίδια για αρκετό καιρό ακόμα. Μπορεί να είχες στο μυαλό σου το σούπερ πάρτι, αλλά όπως λένε και οι Queens of the Stone Age, … go with the flow.



* Ευχαριστούμε τη Μυρτώ Δελενίκα, Founder & CEO της εταιρείας Rise events and more, που εξειδικεύεται στη διοργάνωση κοινωνικών και εταιρικών εκδηλώσεων με ιδιαίτερη έμφαση στους γάμους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v