Χρονικό περιορισμό στις εξόδους σκέφτεται η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση εξετάζει την θέσπιση χρονικού όριου για κάθε έξοδο από το σπίτι. Δείτε τι δήλωσε σχετικά ο Στέλιος Πέτσας.
Χρονικό περιορισμό στις εξόδους σκέφτεται η κυβέρνηση
Αυστηρότερα μέτρα για κάθε έξοδο από το σπίτι εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει μια τόσο μαζική πανδημία, που δημιουργεί την ανάγκη σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να τρέξει ταυτόχρονα στο νοσοκομείο», τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «σε εμάς επαφίεται αυτό το καλό αποτέλεσμα να συνεχιστεί ώστε να έχουμε μια συλλογική νίκη» και προανήγγειλε αυστηροποίηση των μέτρων μόνο όσον αφορά στην αντιμετώπιση φαινομένων υπερβολικής διόγκωσης του χρόνου για μια δραστηριότητα έξω από το σπίτι με αυστηρότερους ελέγχους όπως και προσπάθεια στην κατεύθυνση του να γίνονται συντεταγμένα οι βασικές μετακινήσεις.

«Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς το έντυπο για τις έξι επιλογές που έχει, τρεις φορές την ημέρα. Συνδυάζουμε την έξοδο μας για το σουπερμάρκετ, το φαρμακείο, τον φούρνο της γειτονιά μας και γυρίζουμε σπίτι μας. Αυτή είναι η μόνη αποτελεσματική άμυνα αυτή τη στιγμή. Και στο έντυπο και στο 13033 υπήρξε μια κατάχρηση από τους λίγους. Οι πιο πολλοί συμμορφώνονται ευλαβικά. Αλλά και αυτοί οι λίγοι μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Γι' αυτό θα αυστηροποιήσουμε το πλαίσιο αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v