Μειώσεις μισθών στην FCA, λόγω του κορωνοϊού

Κατά 20% θα μειωθούν οι αμοιβές των εργαζομένων στην FCA, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο.
Μειώσεις μισθών στην FCA, λόγω του κορωνοϊού
Μειώνονται κατά 20% οι αμοιβές των εργαζομένων στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία FCA. Η μείωση ισχύει από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της FCA Mike Manley θα μειώσει κατά 50% το μισθό του, τους επόμενους τρεις μήνες, λόγω των οικονομικών συνέπειών από την επιδημία του κορωνοϊού. Τα υπόλοιπα 19 μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ομίλου FCA θα μειώσουν τις αποδοχές τους κατά 30%. Ουσιαστικά πρόκειται για μια αναβολή μέρους του μισθού τους.

Ο πρόεδρος του Ομίλου FCA John Elkann και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν θα λάβουν αποζημίωση για το υπόλοιπο του έτους. Ο Manley δήλωσε ότι η εταιρεία θα ζητήσει από τους περισσότερους μισθωτούς εργαζόμενους στις επιχειρήσεις της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι «δεν επηρεάζονται από τα τοπικά προγράμματα διακοπής λειτουργίας» να μειώσουν τον μισθό τους κατά 20%. Ο Manley ανέφερε ότι η διαδικασία θα διαφέρει ανάλογα με τη χώρα και ότι μπορεί να απαιτηθούν "συμφωνίες". Ο εκπρόσωπος της FCA δήλωσε ότι οι μισθολογικές περικοπές θα διαρκέσουν τρεις μήνες. Δεν ανακοινώθηκε πότε θα επιστραφούν στους εργαζομένους οι διάφορες που θα προκύψουν από τις περικοπές του μισθού τους.

Οι αναβολές αποσκοπούν στην αποφυγή των απολύσεων μόνιμων εργαζομένων, ανέφερε ο Manley. "Η προστασία της οικονομικής υγείας της εταιρείας είναι ευθύνη όλων και φυσικά ξεκινά με τον εαυτό μου και με την ηγεσία της FCA", ανέφερε ο Manley.

Η General Motors, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα παρόμοια αναβολή 20% για τους μισθωτούς, αν και είπε ότι οι περικοπές θα μπορούσαν να διαρκέσουν έξι μήνες. Υποσχέθηκε να αποπληρώσει το χαμένο ποσό, με τόκους, μέχρι τον Μάρτιο του 2021.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v