SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Βασικοί κανόνες καλής συμπεριφοράς που αγνοείς

Κάποιες φορές, κάποιες συμπεριφορές σου προκαλούν εκνευρισμό. Μήπως είναι κάποια από τις παρακάτω;

Βασικοί κανόνες καλής συμπεριφοράς που αγνοείς

Δύσκολο πράγμα η σωστή συμπεριφορά: στο δρόμο, στο τραπέζι, στους γύρω σου. Αξίζει όμως να κάνεις μια προσπάθεια – και να κάνουμε, δε βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω – για να γίνουν λίγο καλύτερα τα πράγματα.

Δες παρακάτω μερικούς βασικούς κανόνες ορθής συμπεριφοράς που κάποιες στιγμές αγνόησες ή/και καταπάτησες.

Κορνάρεις και βρίζεις στον δρόμο

Καταλαβαίνουμε πως έτσι νιώθεις, αλλά κάνε έναν κόπο και συζήτησέ το με τον ψυχολόγο σου γιατί η συνεχόμενη βίαιη συμπεριφορά δεν θα σου βγει σε καλό.

Μιλάς ακατάπαυστα στο σινεμά

Μια ψιθυριστή κουβέντα μια στο τόσο για την ταινία δεν είναι κάτι φοβερό. Είναι όμως ενοχλητικό να μιλάς σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου, και να σκουντάς με τα πόδια σου την καρέκλα του μπροστινού.

Τρως με ανοιχτό το στόμα

Εκτός από την ασχήμια της όλης εικόνας που βγάζεις προς τα έξω, σκέψου και την ηχητική. Ιδιαίτερα αν μασουλάς κάτι τραγανό.

Δεν πλένεις τα χέρια σου μετά την τουαλέτα

Πέρα από το ότι μεταφέρεις ένα κάρο μικρόβια στους γύρω σου, είσαι και λίγο – εχμ – βρωμιάρης αν δεν το κάνεις.

Δημιουργείς «μποτιλιάρισμα» στα Μέσα

Είτε μιλάμε για τις σκάλες του μετρό, είτε για την είσοδο του λεωφορείου ή του τραίνου, δεν είναι καλό  να κάθεσαι να μιλάς στο τηλέφωνο ή να στέκεσαι όρθιος για κουβέντα ή να εμποδίζεις την είσοδο στους επιβαίνοντες. Επίσης, όταν ανοίγουν οι πόρτες τους αφήνεις να βγουν και μετά μπουκάρεις.

Δεν φοράς αποσμητικό

Είτε στο γυμναστήριο, είτε στο γραφείο, είτε στα Μέσα. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να οσμίζεται τον πανικό μικροβίων στις μασχάλες σου ή γενικότερα στο σώμα σου. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση πετσέτας σε χώρους άσκησης.

Κάνεις «παπάρα» στο τραπέζι

Εκτός του ότι σαν κίνηση θα έκανε και τον πιο μετριοπαθή οπαδό του σαβουάρ βιβρ να ανεβάσει παλμούς, η «παπάρα» με το ψωμί σε σαλάτες ή πάσης φύσεως σάλτσες αφήνει υπολείμματα που κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να βλέπει ή να βάζει στο στόμα του.

Οδηγείς στη ΛΕΑ

Εντάξει εδώ δε μιλάμε απλά για σωστή κυκλοφοριακή αγωγή, εδώ τίθεται ζήτημα ζωής και θανάτου, το πράγμα γίνεται σοβαρό. Ντροπή σου.

Δεν αφήνεις φιλοδώρημα στον ντελιβερά

Ένα ευρώ ή έστω πενήντα λεπτά δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό ποσό. Όμως για εκείνον, είναι. Κάνε λοιπόν τον κόπο.

Κοιτάς την οθόνη του συναδέλφου σου

Υπάρχει κάτι που λέγεται ιδιωτικότητα. Αν δεν έχεις δουλειά να κοιτάξεις κάτι που γράφει/βλέπει ο συνάδελφός σου δεν έχεις κανένα δικαίωμα να κολλήσεις τη μούρη σου στην οθόνη του.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v