Αυτά τα βιντεάκια θα σε μάθουν τα βασικά της Ιστορίας

Βρήκαμε ένα τέλειο κανάλι στο YouTube που θα σε μάθει τα βασικά για τα μεγάλα γεγονότα της Ιστορίας. Κι έχει και ελληνικούς υπότιτλους.

της Ηρώς Κουνάδη

Πώς ξεκίνησε ο Α’ Παγκόσμιος; Πώς μας προέκυψε ο Χίτλερ; Τι είναι όλα αυτά τα αστειάκια που κυκλοφορούν με το τσάι και την Αμερικάνικη Επανάσταση; Τι σχέση έχει το Βιετνάμ με τον Ψυχρό Πόλεμο; Γιατί τσακώθηκαν η Αργεντινή με τη Μεγάλη Βρετανία;

Το καινούριο μας κόλλημα στο YouTube είναι ένα κανάλι που λέγεται OverSimplified, δηλαδή Υπεραπλουστευμένο, και είναι βασικά Ιστορία για χαζούς ανθρώπους που δεν ευκαίρησαν να διαβάσουν Ιστορία στη ζωή τους.

Απέχει, όμως, μακράν από τη σκέτη παράθεση ημερομηνιών, μαχών και ονομάτων αρχηγών κρατών –απ’ όλα αυτά τα πράγματα δηλαδή που έκαναν πάντα την Ιστορία απωθητική για τους περισσότερους συνανθρώπους μας. Έχει και μάχες, αναγκαστικά, και λίγα βασικά ονόματα, έχει όμως και καρτουνάκια, και αστεία που θα σε κάνουν να γελάσεις μόνος σου μπροστά στην οθόνη σου, και σπαρταριστούς διαλόγους μεταξύ ανδρών που «μη σε ξεγελά η εμφάνισή τους, μπορεί να μοιάζουν συμπαθητικά γεροντάκια, είναι όμως στην πραγματικότητα αδίστακτοι δικτάτορες» όπως χαρακτηριστικά λέει για πολλούς από τους πρωταγωνιστές του.

Όλα τα βίντεο έχουν υπότιτλους σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά (πατάς το γρανάζι κάτω δεξιά σε κάθε βίντεο, και διαλέγεις από το μενού που εμφανίζεται τη γλώσσα που θέλεις) αλλά εμείς θα σου προτείναμε, αν ξέρεις έστω και λίγα αγγλικά, να τα δεις με αγγλικούς υπότιτλους, πρώτον γιατί είναι πολύ καλή ευκαιρία να κάνεις εξάσκηση και δεύτερον γιατί κάποια από τα αστεία χάνονται στη μετάφραση.

Κι αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, εδώ είναι ο Πρώτος Παγκόσμιος (σε δύο μέρη, ένα και δύο)…



Και εδώ ο δεύτερος…



Και εδώ οι δύο επαναστάσεις, Αμερικανική και Γαλλική.

Αν μας ρωτάς, το καλύτερο απ’ όλα εμείς πιστεύουμε ότι είναι ο Ψυχρός Πόλεμος.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v