Οι αγαπημένοι μας έλληνες κωμικοί στο Youtube

Εγγυημένο γέλιο, καφρίλα, φιλοσοφικές αναζητήσεις για «καμμένες» νύχτες, μέσα από αγαπημένους, 100% Έλληνες Youtubers.
Οι αγαπημένοι μας έλληνες κωμικοί στο Youtube
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αυτό που έγινε μέσα σε λίγα χρόνια μέσα από την πλατφόρμα του Youtube είναι πραγματικά άξιο μελέτης. Εκατοντάδες τύποι με έφεση στο χιούμορ και επικοινωνιακή άνεση, θέλοντας να μοιραστούν τις ανησυχίες τους με το κοινό, τράβηξαν βιντεάκια, έφτιαξαν κανάλια και ανέβασαν τις δημιουργίες τους.

Κάποιοι από αυτούς στην Ελλάδα «έπιασαν» σε χρόνο DT και έγιναν viral, χάρη στο ταλέντο τους, την καφρίλα τους ή/και τη δημιουργικότητά τους. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά, ελληνικά και ξεκαρδιστικά παραδείγματα.

Απολαύστε τους.

Κοντοπίδης aka Ponzi
Case study από μόνος του, ο διαδικτυακός Ponzi, κατά κόσμον Αλέξανδρος Κοντοπίδης, δεν έχει ταμπού και φραγμούς. Μέσα από τα αυτοσχέδια videos του στο Youtube διαβάζει ερωτικές επιστολές προς ελληνίδες παρουσιάστριες, απευθύνεται στον Μίκη Θεοδωράκη ρωτώντας τον ευθέως για τα αισθηματικά του, ξερνά σε κουβάδες για το Bucket Challenge και τα χώνει στον Κοντομηνά σε βίντεο που «κατέβηκε» ύστερα από απειλή για μηνύσεις.


NightPowerGR aka Αλέξανδρος Τιτκώβ
Ξεκίνησε σε ηλικία 19 χρονών με το ψευδώνυμο Nightpower και έγινε γνωστός ιντερνετικά μέσα από αυτό εδώ το video, στο οποίο εξηγούσε τι είναι το trolling. Προφανώς το έκανε καλά και έτσι σήμερα έχει αρκετές χιλιάδες views στα αρκετά αστεία βίντεό του, ενώ παράλληλα ακολουθεί καριέρα stand up comedian.


Mikeius
Συστήθηκε στο ελληνικό διαδίκτυο το 2009, όταν δημιούργησε το blog «FaeEnanMalaka» για να μπορεί άνετα να… στάζει χολή επί παντός επιστητού και κατακριτέου στην ελληνική πραγματικότητα. Η καφρίλα του μεταφέρθηκε σε εκπομπή στο comedy lab και το Youtube με τίτλο «Μπραφ» και σε εκατοντάδες stand up comedies πανελλαδικώς. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε εκπομπή με τίτλο «Θάψε το Σενάριο», στην οποία τα χώνει σε διάσημες ταινίες.


Mr. Make up
Μπορεί να έχει αρκετό καιρό να ανεβάσει νέο βίντεο, αλλά ο μακιγιέρ που έδινε συμβουλές σε εργαζόμενες μητέρες χρησιμοποιώντας τα αγγλικά του Μπόρατ δύσκολα θα εξαφανιστεί από την μνήμη μας. Κάποιοι λένε ότι επικεντρώθηκε στο βασικό του επάγγελμα (είναι όντως make up artist), όμως εμείς ελπίζουμε σε μια επιστροφή του κύριου Glamournessmygod.


Lynx
Ανερχόμενος πιτσιρικάς στην ελληνική youtube «σκηνή», ο Lynx με το emo μαλλάκι και τα piercing ενημερώνει τακτικά το κανάλι του με βίντεο στα οποία σχολιάζει ποικίλα θέματα της νεανικής καθημερινότητας (viral videos, προβλήματα με γονείς, nerds στο σχολείο κ.α.). Η επιτυχία του ήταν τέτοια που πλέον διατηρεί και εκπομπή στο MAD.


Dourvas Bros
Έγιναν διάσημοι πριν έναν χρόνο περίπου με το ξεκαρδιστικό σκετσάκι «σταματήστε να μου φέρνετε λάθος σουβλάκια» και συνεχίζουν ακάθεκτοι να ανεβάζουν σπαρταριστά βίντεο με προβλέψεις για ζώδια, γκομενο-θέματα και γενικά οτιδήποτε αφορά την ιντερνετική καθημερινότητα.


2J
Ο κορυφαίος ελληνοκύπριος Tuber, έγινε διάσημος μέσα από τα εκπληκτικά του «ντοκιμνατερίστικα» βιντεάκια στα οποία ερμηνεύει ο ίδιος τις φωνές διαφόρων ζώων σε αστείες καταστάσεις. Σύντομα η θεματική του επεκτάθηκε σε κωμικά σταντ μπροστά στην κάμερα επί παντός επιστητού: σεξ, γυναίκες, άντρες, αστείες συνεντεύξεις, διαγωνισμούς και άλλα.


Black Dragon
Δε διαθέτει δικό του (ακόμα) κανάλι στο Youtube, όμως έγινε διάσημος μέσα από τα σοβαρά(;) βιντεάκια του στα οποία παρέα με έναν φίλο του Ρομά δείχνει πολεμικές κινήσεις με κάθε λογής όπλα (π.χ. τσεκούρια) και απειλεί τη Χρυσή Αυγή. Απόλυτο cult.


Konilo
100% κάφρος φαρσέρ, ο οποίος γυρνάει στους δρόμους της Αθήνας βιντεοσκοπώντας τις αντιδράσεις του κόσμου σε περίεργα σκηνικά που προκαλεί ο ίδιος και η ομάδα του. Παράλληλα βγάζει σε σταθερή βάση χιουμοριστικά βιντεάκια στα οποία σχολιάζει με τον τρόπο του την καθημερινότητα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v