Μαραντόνα: Το βραβείο που πήρε ο Πελέ δεν αξίζει μία!

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα μίλησε για όλους και για όλα, επιφυλάσσοντας… δηλώσεις-βόμβες για τον Πελέ αλλά και την προσωπική του ζωή.
Μαραντόνα: Το βραβείο που πήρε ο Πελέ δεν αξίζει μία!
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα βρέθηκε στην Ιταλία, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση μεταξύ Ρόμα και Νάπολι και βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει στους ιταλούς δημοσιογράφους επί παντός επιστητού… χωρίς φόβο και με πολύ πάθος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην Gazetta dello Sport, ο κορυφαίος, για πολλούς, ποδοσφαιριστής όλων των εποχών προκάλεσε αντιδράσεις δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως το βραβείο που πήρε ο Πελέ ήταν… «του κώλου».

«Το 2000 κέρδισα το βραβείο κοινού της FIFA μέσω ψήφων και χάρη στην προτίμηση του κοινού. Ο Πελέ ήταν δεύτερος, ακόμα και στη Βραζιλία, επειδή είχε κερδίσει ο Άιρτον Σένα ως ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών», σημείωσε μιλώντας για την διαδικτυακή ψηφοφορία της FIFA για τον ποδοσφαιριστή του αιώνα. «Από τη στιγμή που εγώ έχω κερδίσει τόσες φορές, οι φίλοι του Πελέ έπρεπε να του δώσουν μία αναγνώριση, η οποία δεν αξίζει μία», συνέχισε, εννοώντας το βραβείο του ποδοσφαιριστή του αιώνα που του παρέδωσε η FIFA.

Πέρα από τον Πελέ, τα βέλη του αειθαλούς Ντιέγκο εκτοξεύθηκαν και προς τον νέο ιδιοκτήτη της Ίντερ, για τον οποίο δήλωσε πως «δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ μιας μπάλας ποδοσφαίρου και μιας μπάλας του ράγκμπι». Φρόντισε, παρ’ όλα αυτά να δώσει και τους επαίνους του: «Σήμερα ο Λέο (σ.σ.: εννοεί τον Μέσι) είναι το νούμερο ένα, μετά είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ και ο Μάριο Μπαλοτέλι», είπε.

Ο Μαραντόνα δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει και για την προσωπική του ζωή και την σχέση του με τις καταχρήσεις: «Θέλω να πω στους νέους να μην δοκιμάσουν ποτέ ναρκωτικά, γιατί προκαλούν τρομερά πράγματα. Σε 4 μήνες συμπληρώνω 10 χρόνια που δεν παίρνω ναρκωτικά. Μία ημέρα, η κόρη μου Ντάλμα, μου είπε 'μπαμπά μην πεθάνεις, η αδερφή μου σε έχει ανάγκη'. Εκεί αποφάσισα να το κόψω», είπε. Σημειώστε πως ο 52χρονος «θρύλος» της στρογγυλής θεάς κατέφτασε στην Ιταλία με την 23χρονη σύντροφό του. 

Πηγή: Mirror.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v