Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο in2life

Εν μέσω εκρηκτικών live στον Σταυρό του Νότου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας μιλά στην κάμερα του in2life για τον νέο του δίσκο, το ελληνικό ροκ, τους Πυξ Λαξ και το downloading που φυσικά και δεν θα σκοτώσει την μουσική.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο in2life
Οι αναγνώστες που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση του Σαββάτου 25/12 είναι οι: Σοφία Πετραλιά, Μαριάνθη Σιλαΐδη . Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας.
 
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου ανέβηκε για επτά παραστάσεις ο Φίλιππος Πλιάτσικας, έχοντας ως guest τον Κύριο Κ. Τον συναντήσαμε ένα βράδυ Παρασκευής και μας μίλησε για το νέο του δίσκο, το ροκ, τον Παύλο Σιδηρόπουλο, το free downloading, τους Πυξ Λαξ, τις επικείμενες συναυλίες τους και για άλλα πολλά.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας καινοτομεί και προκαλεί έκπληξη με την επιλογή του να διανείμει το νέο του δίσκο «Την Αλήθεια να πω» δωρεάν μέσω διαδικτύου. «Ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Η μουσική θα συνεχίσει να μεταδίδεται, απλά θα αλλάξουν οι τρόποι μετάδοσης», λέει ο ίδιος.
 

Επέλεξε το Σταυρό του Νότου για να εμφανισθεί, διότι το αισθάνεται σαν δεύτερο σπίτι του και τον Κύριο Κ. επειδή θεωρεί ότι κάνει από τα πιο εκρηκτικά live. Παρ’ ότι δε σκόπευε να εμφανισθεί πουθενά φέτος, το έκανε για να συναντηθεί με τους φίλους του.

Μας ανέλυσε τους συμβολισμούς που χρησιμοποιεί στα τραγούδια του, ενώ τόνισε ότι πρέπει να ονειρευόμαστε και να πιστεύουμε στη δύναμη του ονείρου. Η δική του αλήθεια, όπως και όλων, αλλάζει κάθε μέρα και στιγμή.

Για τον ίδιο δε θα υπήρχε ελληνόφωνο ροκ αν δεν υπήρχε ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο οποίος ήταν ο καταλύτης. Αναγνωρίζει την ύπαρξη εξαιρετικών γκρουπ, όπως οι Rosebleed, όμως βρίσκει αντίφαση το γεγονός ότι ενώ στις παρέες του μιλάνε στα ελληνικά για τα προβλήματά τους και τα αισθήματά τους, στα τραγούδια εκφράζονται μέσω ξένου στίχου.

«Χωρίς τον Μάνο Ξυδούς δεν μπορούν να ξανα-υπάρξουν οι Πυξ Λαξ», μας λέει. Οι συναυλίες που θα γίνουν σε Ελλάδα και Κύπρο θα είναι για τον Ξυδούς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v