Ο Γιώργος Παρτσαλάκης στο in2life

Ο ηθοποιός και ιδιοκτήτης του κρητικού εστιατορίου που έγινε talk of the town εν μία νυκτί μιλά στην κάμερα του in2life για το φαγητό ως πολιτισμό, την θεατρική παράσταση όπου πρωταγωνιστεί και την... σχετικότητα της επιτυχίας.
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης είναι πολύ γνωστός και αγαπητός στο ευρύ κοινό ως ηθοποιός. Με θητεία στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο έχει σίγουρα πολλά να πει και να μοιραστεί για το χώρο και τις εμπειρίες του ως ηθοποιός. Αυτή τη φορά όμως δε θα μας μιλήσει για την τέχνη της υποκριτικής, αλλά για το νέο του ρόλο ως επιχειρηματία. Στο Καλαμάκι λειτουργεί πλέον ένα κρητικό εστιατόριο με σφραγίδα την προσωπική αισθητική και ματιά ενός, πάνω από όλα, Κρητικού, το «Τζουγκρί».

«Το φαγητό είναι πολιτισμός και η σχέση μου με αυτό είναι εκλεκτική» μας είπε χαρακτηριστικά. Χωρίς περιττά λίπη και έλαια, ο ηθοποιός που πιστεύει στο καλό φαγητό που παράγει η Κρήτη λόγω και των παρθένων υλικών της αποφάσισε να επενδύσει στην τέχνη της εστίασης πλέον, γιατί οι πολιτισμένοι λαοί πρέπει να διατρέφονται σωστά. Στη διακόσμηση του ζεστού αυτού εστιατορίου δεν κινήθηκε στα κλασσικά παραδοσιακά πλαίσια με τις κουρελούδες αλλά προτίμησε την καλλιτεχνική πλευρά της Κρήτης, με πίνακες μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Μάνου Κατράκη, του Ξυλούρη, του Αλέξη Μινωτή, του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και άλλων τέτοιου βεληνεκούς.
 


«Ο πολιτισμός βάλλεται αφάνταστα και οι αξίες έχουν ισοπεδωθεί»
τονίζει καθώς το χρήμα έχει γίνει σύμβολο. Σε αυτό προσπαθεί να αντιταχθεί με όλες του τις δυνάμεις. Μας μίλησε για την πολιτική παράσταση που πρωταγωνιστεί, το «Στοπ Καρέ» στο θέατρο Άλφα, αποδεικνύοντας και την ευαισθησία του στη γενικότερη κατάσταση των ημερών.

Μας προέτρεψε να μην είμαστε κάθετοι στα διάφορα φαινόμενα που συμβαίνουν, καθώς "η τηλεόραση δεν αλλάζει επειδή «Το Νησί» είναι μια εξαιρετική παραγωγή". Εντέλει δεν τον ενοχλεί που ασχολείται με διάφορα πράγματα ταυτόχρονα γιατί χωρίς την κίνηση δε θα είχε νόημα η ύπαρξή του.

Τζουγκρί, Θουκυδίδου 53-55, Καλαμάκι, τηλ.: 2109836260
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v