Ο Woody και οι μούσες του

Προτού οι Carla Bruni και Marion Cotillard δεχθούν το χρίσμα της νέας μούσας του Woody Allen, κάνουμε μία σύντομη αναδρομή σε όλες τις γυναίκες που έδωσαν ζωή στις ταινίες του αμερικανού σκηνοθέτη τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Ο Woody και οι μούσες του
Οι φήμες που ήθελαν την πρώτη κυρία της Γαλλίας να πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Woody Allen, η οποία θα γυριστεί στην Γαλλία, επιβεβαιώθηκαν. Μαζί με την Carla Bruni στην ίδια ταινία θα δούμε και την οσκαρική Marion Cotillard, καθώς και την Rachel McAdams. Είναι, λοιπόν, αυτές οι νέες μούσες του «νευρικού» αμερικανού σκηνοθέτη; Και αν ναι, θα καταφέρουν ποτέ να ξεπεράσουν τις μεγάλες κυρίες του παγκόσμιου κινηματογράφου που πέρασαν από τα «χέρια» -και το κρεβάτι σε πολλές περιπτώσεις- του Woody τα τελευταία τριάντα χρόνια;

Πριν η Carla και η Marion δεχθούν λίγη από την χρυσόσκονη του Allen, κάνουμε μία σύντομη αναδρομή σε κάποιες από τις γυναίκες, χωρίς τις οποίες οι ταινίες του σκηνοθέτη θα έχαναν πολλή από την λάμψη τους…

Mia Farrow (φωτο)
Πιθανότατα η μούσα που αποτέλεσε την μεγαλύτερή του έμπνευση και αυτή που λάτρεψε περισσότερο από κάθε άλλη –μέχρι, τουλάχιστον, να αποφασίσει να παντρευτεί την θετή της κόρη. Η Mia Farrow πρωταγωνίστησε σε δεκατρείς από τις ταινίες του Woody Allen, μεταξύ των οποίων στις επιτυχημένες: A Midsummer Night's Sex Comedy, Zelig, Hannah and Her Sisters, Radio Days, New York Stories, Crimes and Misdemeanors και Husbands and Wives.

Diane Keaton
Μία γνήσια μούσα του Woody Allen και, αναμφισβήτητα, μία εξαιρετική ηθοποιός –βραβεύθηκε, άλλωστε, με Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία Annie Hall, που στην Ελλάδα έγινε γνωστή με τον τίτλο «Νευρικός Εραστής». Παρόλο που ο σύντομος δεσμός τους έληξε πριν ακόμα γυρίσουν κάποια ταινία μαζί, έκαναν τελικά πέντε ακόμα ταινίες, τις εξής: Sleeper, Love and Death, Interiors, Manhattan και Manhattan Murder Mystery.

Scarlett Johansson (φωτο)
Παρόλο που ο Allen έχει δημοσίως παραδεχθεί ότι η Scarlett δεν είναι μούσα του, την έχει τρεις φορές επιλέξει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες Vicky, Christina Barcelona, Match Point και Scoop.

Debra Messing
H Debra πρωταγωνίστησε στην ταινία Hollywood Ending.

Juliette Lewis
Είδαμε την Juliette στην επιτυχημένη κωμωδία Husbands and Wives του Woody Allen, το 1992.

Dianne Wiest
Η Wiest όχι μόνο πρωταγωνίστησε σε πέντε από τις ταινίες του Woody Allen, άλλα κέρδισε και Όσκαρ για τον ρόλο της σε δύο από αυτές, τις εξής: Hannah and Her Sisters και Bullets Over Broadway.

Christina Ricci (φωτο)
Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Anything Else, το 2003.

Anjelica Huston
Πρωταγωνίστησε στις ταινίες Crimes and Misdemeanors και Manhattan Murder Mystery.

Mira Sorvino
Εμφανίστηκε στην ταινία του 1995 Mighty Aphrodite.

Chloe Sevigny
Το 2004 η Chloe πρωταγωνίστησε στην ταινία Melinda & Melinda.

Penelope Cruz (φωτο)
Η Penelope βραβεύθηκε με Όσκαρ για την ερμηνεία της αλλοπρόσαλλης πρώην του Javier Bardem, στην ταινία Vicky, Cristina, Barcelona.

Evan Rachel Wood
Είδαμε πέρσι την Evan Rachel Wood στην τελευταία ταινία του Allen, Whatever It Takes.

Freida Pinto - Naomi Watts
Θα δούμε σύντομα τις δύο παραπάνω πανέμορφες κυρίες στην ταινία You Will Meet a Tall Dark Stranger.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v