Eurovision: Τα τραγούδια, τα στοιχήματα και τα φαβορί

Προβλέψεις, αναμνήσεις, στοιχήματα, νικητές και αποκλειστικές συνεντεύξεις για να μπείτε στο κλίμα της Eurovision που πλησιάζει για άλλη μια χρονιά.
Eurovision: Τα τραγούδια, τα στοιχήματα και τα φαβορί
του Γιώργου Κόκουβα

Έφτασε πάλι η στιγμή για την… ένοχη απόλαυση του Μαΐου. Γνωρίζουμε ότι καλή μουσική δεν θα ακούσουμε, αλλά σίγουρα θα γελάσουμε, θα σχολιάσουμε, θα αναφωνήσουμε «douze points» και θα το διασκεδάσουμε. Η εβδομάδα της Eurovision είναι και πάλι εδώ.

Και διαθέτει Αγάθωνα, Koza Mostra και ρεμπέτικο. Διαθέτει Bonnie Tyler και δακρύβρεχτες μπαλάντες. Θα έχει euro pop και φολκ νότες. Θα έχει στοιχήματα, γκάφες, κιτς συμμετοχές και, όπως πάντα, αναμνήσεις από τα παλιά.

Φέτος, κάνουμε όπως και την προηγούμενη χρονιά τις προβλέψεις μας για τα φαβορί της διοργάνωσης, θυμόμαστε τα πιο καλτ τραγούδια που έχουμε στείλει «στην Ευρώπη» και αφιερώνουμε δύο ξεχωριστές ενότητες στην τελευταία δεκαετία, αυτή κατά την διάρκεια της οποία «φούντωσε» το ελληνικό ενδιαφέρον για τον θεσμό: Αναλύουμε λοιπόν τις ελληνικές συμμετοχές των τελευταίων δέκα ετών, και τους αντίστοιχους νικητές, για να δείτε τον ενδιαφέροντα τρόπο με τον οποίο μεταλλάσσεται το ευρωπαϊκό γούστο από το 2003 και μετά.

Θα τα βρείτε όλα, μαζί με την σπαρταριστή συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, ακριβώς δεξιά, στα υποθέματα του αφιερώματός μας για την Eurovision. Καλή ανάγνωση, καλή θέαση και καλή ακρόαση!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v