6 νέοι υποψήφιοι μάς ανοίγουν τα χαρτιά τους

Το in2life δίνει βήμα σε κόμματα που έχουν σαφείς πιθανότητες να μπουν στην βουλή για πρώτη φορά, και φιλοξενεί ένα άτυπο debate μεταξύ των νεότερων εκ των υποψηφίων τους. Δείτε τι μας λένε έξι νέοι που ζητούν την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή. 
6 νέοι υποψήφιοι μάς ανοίγουν τα χαρτιά τους
από την συντακτική ομάδα του in2life

Θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για εκλογικά outsiders, αλλά δεν θα το κάνουμε. Όχι γιατί θεωρούμε μικρά ή ασήμαντα τα κόμματα, τους υποψηφίους των οποίων φιλοξενούμε σε αυτό το αφιέρωμα, αλλά κυρίως επειδή οι τελευταίες δημοσκοπήσεις διαβλέπουν Βουλή δέκα κομμάτων και οι ισορροπίες των εκλογών είναι πιο λεπτές από ποτέ. 
Γιατί λοιπόν να μην έχουν πρόταση εξουσίας οι Οικολόγοι Πράσινοι ή η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α; Ποιος μας λέει ότι οι Πειρατές δεν θα κάνουν ρεσάλτο στη Βουλή; Και γιατί τα «μεγάλα debate» να φιλοξενούν τις απόψεις μόνο των λεγόμενων «μεγάλων κομμάτων» και όχι του Κινήματος «Δεν Πληρώνω», της «Δράσης» ή της Χρυσής Αυγής; 

Ξέρουμε πως πολλοί θα μιλήσουν για ακραίες απόψεις. Αλλά, εφόσον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως εκφράζουν ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, πώς μπορούμε να το αγνοήσουμε; Αυτό δεν είναι άλλωστε το νόημα της δημοκρατίας; 

Το in2life λοιπόν δίνει βήμα, όχι απλώς σε κόμματα που δεν έχουν στο παρελθόν μπει στην Βουλή μα αυτή την φορά έχουν σαφείς πιθανότητες, αλλά μάλιστα στους νεότερους εκ των υποψηφίων τους. Εκείνους που κατεβαίνουν για πρώτη φορά στον στίβο της εκλογικής αναμέτρησης και μας κάνουν να αναρωτηθούμε «γιατί τώρα, που όλοι σιχαίνονται το πολιτικό σκηνικό;». 

Έξι νέοι υποψήφιοι βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων, της ΑΝΤ. ΑΡ.ΣΥ.Α., του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, του Κινήματος Δεν Πληρώνω, της Δράσης και της Χρυσής Αυγής συμμετέχουν στο άτυπο debate του in2life και μάς μιλούν για την απόφασή τους να αναμιχθούν με τα κοινά, για την προοπτική μιας «Βουλής-Βαβέλ», για την απάντησή τους στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και, εν τέλει, γιατί διεκδικούν την ψήφο μας. 

Διαβάστε τις απαντήσεις των έξι υποψηφίων, πατώντας το εικονίδιο του αντίστοιχου υποθέματος του αφιερώματος, που θα βρείτε πάνω δεξιά.  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v