Λύσεις Ασφάλειας: Σουίτες Norton, Panda και Kaspersky

Λύσεις Ασφάλειας
Λύσεις Ασφάλειας: Σουίτες Norton, Panda και Kaspersky
Όλες οι λύσεις ασφάλειας που μπορείτε να προμηθευτείτε έχουν άδεια χρήσης για έναν χρόνο και είναι προτεινόμενο να μην είναι απλά antivirus αλλά σουίτες εφαρμογών ασφάλειας, πράγμα που σημαίνει ότι σας καλύπτουν από μία ποικιλία κινδύνων και κάποιες εξ’αυτών σας δίνουν και τη δυνατότητα αποθήκευσης backup, δηλαδή αντιγράφων ασφάλειας ώστε σε περίπτωση που χάσετε τα δεδομένα σας να μπορέσετε να τα ανακτήσετε. Κάποιες απ΄τις λύσεις αυτές σας προσφέρουν περισσότερες της μίας άδειες σε ένα πακέτο. Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι κατασκευαστές τους εννοούν ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε 2, 3, 4, ή και σε ορισμένες περιπτώσεις 5 φορές το λογισμικό αλλά σε διαφορετικούς υπολογιστές. Αυτό δεν επεκτείνει το δικαίωμα χρήσης των εφαρμογών χρονικά αλλά ποσοτικά: Σε κάθε περίπτωση η ενεργοποίηση στον πρώτο υπολογιστή που θα εγκαταστήσετε την άδεια λαμβάνεται ως έναρξη της χρήσης, και έτσι όλες οι άδειες, ακόμη κι αν κάποια εγκατασταθεί π.χ. 11 μήνες αργότερα, θεωρείται ότι λήγουν 12 μήνες και μία ημέρα μετά τη πρώτη εγκατάσταση.

Symantec Norton Internet Security 2011
Οι λύσεις της Symantec με το όνομα Norton είναι από τις παλιότερες και πιο αξιόπιστες. Το συγκεκριμένο λογισμικό προσφέρει ίσως την πιο ολοκληρωμένη προστασία από κάθε άλλο με την επισήμανση της απρόσκοπτης λειτουργίας που δεν απασχολεί ποτέ σχεδόν τον χρήστη. Επιπλέον, παρέχεται συνεχής προστασία που δεν επηρεάζει τους πόρους του συστήματος, μπλοκάρει την κλοπή ταυτότητας στο Διαδίκτυο και εντοπίζει και καταργεί κάθε κακόβουλο λογισμικό, ενώ η ειδική λειτουργία Norton Safe Web σας προειδοποιεί για μη ασφαλείς και παραπλανητικές τοποθεσίες Web, απευθείας από τα αποτελέσματα αναζήτησης, και τις αποκλείει αμέσως. Το λογισμικό προσφέρει και λύση διαχείρισης γονικού ελέγχου, παρακολουθεί τις τοποθεσίες που επισκέπτονται τα παιδιά σας στο Διαδίκτυο και τις δραστηριότητές τους όταν είναι συνδεδεμένα σε αυτό, ώστε να μπορείτε να τα προστατεύσετε από τους διαδικτυακούς κινδύνους και να τα διδάξετε καλές διαδικτυακές συνήθειες.

Επιπλέον, η τεχνολογία Norton Insight αναγνωρίζει και σαρώνει μόνο τα αρχεία που διατρέχουν κίνδυνο, με αποτέλεσμα λιγότερους και συντομότερους ελέγχους. Επιπλέον η εφαρμογή Norton Identity Safe επιτρέπει στους πελάτες σας να συνδέονται σε ιστοσελίδες με ένα κλικ και συμπληρώνει αυτόματα τις ηλεκτρονικές φόρμες ώστε οι διαδικτυακοί εγκληματίες να μην μπορούν να υποκλέψουν τα στοιχεία των πελατών σας καθώς αυτοί τα πληκτρολογούν. Εξαιρετικά δυναμικό εργαλείο επαναφοράς με δυνατότητα εκκίνησης είναι αυτό που δημιουργεί ένα δίσκο CD/DVD ή μια συσκευή USB που επιτρέπει στους πελάτες σας να συνεχίσουν την εργασία τους, ακόμη και σε περίπτωση που ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να μη λειτουργεί σωστά ή να μην εκκινείται καν. Η σουίτα εφαρμογών περιλαμβάνει AntiVirus, Προσωπικό Τείχος Προστασίας (Firewall) δίνοντάς σας την επιλογή να διατηρήσετε αυτό των Windows αν το προτιμάτε, ειδικές εφαρμογές Antispyware, Antiphishing και Antirootkit.

Η άδεια ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία ενεργοποίησής της και διατίθεται στην ελληνική αγορά στην ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο των 69 ευρώ.

Panda Internet Security 2011
Η σουίτα αποδίδει τρεις άδειες και σας προστατεύει από ιούς, hackers, online απάτη, κλοπή ταυτότητας και όλες τις άλλες γνωστές και άγνωστες απειλές. Επιπλέον, διατηρεί καθαρό από spam τον φάκελο εισερχομένων σας και σας επιτρέπει να σερφάρετε στο Internet με ασφάλεια και προστασία των προσωπικών σας δεδομένων με τον εντελώς νέο Ασφαλή Browser της Panda. Mε τον Γονικό Έλεγχο, τα παιδιά σας μπορούν να σερφάρουν στο Internet με ασφάλεια. Η σουίτα περιλαμβάνει προσωπικό τείχος προστασίας (Firewall), με ξεχωριστή εφαρμογή για ασφάλεια ασύρματων δικτύων WiFi και άλλη, η οποία αναλαμβάνει τη σάρωση των θυρών USB κατά τη σύνδεση συσκευών αποθήκευσης, όπως και εικονικό interface (δηλαδή τη δυνατότητα προβολής μίας μη ασφαλούς σελίδας στο διαδίκτυο σε περιορισμένο περιβάλλον ώστε να μη διατρέχετε κανέναν κίνδυνο από αυτή, το λεγόμενο Sandboxing).

Η άδεια ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία ενεργοποίησής της και διατίθεται στην ελληνική αγορά στην ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο των 49 ευρώ.

Kaspersky Internet Security 2011
Ας μη σας αποθαρρύνει το όνομα του προϊόντος: Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και εξαιρετικά αξιόπιστη σουίτα ασφάλειας που θα σας προστατεύσει κάθε στιγμή και όχι μονάχα από ...κακά συναπαντήματα στο Διαδίκτυο. Ιδανικό για Netbook ή φορητούς υπολογιστές, καλό και αξιόπιστο για υπολογιστές γραφείου, είναι απόλυτα ελαφρύ και προσφέρει όλες τις λειτουργίες που προσφέρουν και οι ανταγωνιστικές σουίτες, όπως: Τη δυνατότητα να σας προειδοποιεί για μη ασφαλείς και παραπλανητικές τοποθεσίες Web, απευθείας από τα αποτελέσματα αναζήτησης, και να τις αποκλείει αμέσως. Τη διαχείριση γονικού ελέγχου. Τις προληπτικές ειδοποιήσεις για την αργή απόδοση του υπολογιστή, ώστε να γίνουν αλλαγές που θα βελτιώσουν την απόδοση. Την προστασία από τεχνικές ηλεκτρονικού «ψαρέματος» (phishing) και την προστασία από μηνύματα spam, η οποία διατηρεί τα εισερχόμενά σας καθαρά από ανεπιθύμητα, επικίνδυνα και κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα.

Το προϊόν, όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο σε ελληνικά καταστήματα, αν και μπορείτε να το προμηθευτείτε μέσω διαδικτύου (με χρήση πιστωτικής ή ειδικής χρεωστικής κάρτας) από την κατασκευάστρια εταιρεία στη διεύθυνση http://www.kaspersky.com/kaspersky_anti-virus. Η άδεια ισχύει για ένα έτος από την ημερομηνία ενεργοποίησής της και διατίθεται σε εκδόσεις για την προστασία ενός, τριών, πέντε και δέκα υπολογιστών σε τελικές ενδεικτικές τιμές λιανικής με φόρο που ποικίλουν από τα 32 ευρώ έως και τα 150. Παράλληλα, η εταιρεία δίνει την επιλογή στους κατόχους του λογισμικού να ανανεώσουν online τη συνδρομή τους κρατώντας το λογισμικό, το οποίο αυτόματα αναβαθμίζεται στην επόμενη έκδοση, για έναν ακόμα χρόνο, στο μισό κόστος της αγοράς του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v