Μυρτιά: Low budget κρεατοφαγία

Μυρτιά: Low budget κρεατοφαγία
Δεν θα την δεις πουθενά να διαφημίζεται επίσημα, αλλά –μεταξύ μας– δεν της χρειάζεται και διαφήμιση. Η «Μυρτιά», δίπλα σχεδόν στην Ελευθερίου Βενιζέλου στην Νέα Σμύρνη στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, έγινε διάσημη στα νότια προάστια –και όχι μόνο– από στόμα σε στόμα για τα εκπληκτικά της κρεατικά και αυτό αρκεί, όπως μας λέει η ιδιοκτήτρια. Δεν υπάρχει περίπτωση να την επισκεφτείς βράδυ και να την βρεις άδεια. Μάλιστα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, η τηλεφωνική κράτηση κρίνεται απαραίτητη, αφού επικρατεί κυριολεκτικά πανικός.

Η διακόσμηση στο εσωτερικό της είναι μάλλον απλοϊκή, με ξύλινα τραπεζάκια και δρεπάνια στους τοίχους, ενώ ο εξωτερικός χώρος είναι αρκετά άνετος και πιο «πράσινος», με συστοιχίες δέντρων και παρτέρια που δροσίζουν την ατμόσφαιρα. Την κρεατοφαγία συνοδεύουν αγαπημένες λαϊκές επιτυχίες.

Τι θα φας στην «Μυρτιά»; Ολόφρεσκα κρέατα, μόνα τους ή σε ποικιλίες, σε... γενναίες δόσεις. Μην περιμένεις όμως γκουρμεδιές. Η «Μυρτιά» σερβίρει φιλέτο κοτόπουλο, μοσχαρίσια ή χοιρινή μπριζόλα, πανσέτα, ψαρονέφρι, μπιφτέκι μοσχαρίσιο αλλά και «κοτοπουλίσιο» και ζουμερά παϊδάκια, στην σχάρα χωρίς επιπλέον γαρνιτούρες, τα οποία όμως είναι άκρως γευστικά. Όλα τα πιάτα συνοδεύονται με φρέσκιες πατάτες που δεν μυρίζουν «τηγανίλα» ή με λαχανικά.

Τα ορεκτικά της «Μυρτιάς» είναι αυτά που θα έβρισκες σε ένα οποιοδήποτε ψητοπωλείο: «φονικό» τζατζίκι, ωραίο σαγανάκι, τραγανές τυροκροκέτες και ποικιλία ψητών λαχανικών στην σχάρα, είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν για τα φρέσκα τους υλικά. Ιδιαίτερα το σπιτικό τζατζίκι με την έξτρα δόση σκόρδου είναι όλα τα λεφτά – καμία σχέση με τα «έτοιμα» που έχουμε φάει κατά καιρούς σε διάφορα τουριστικά ταβερνεία.

Τα καλύτερα όμως, τα κρατούν για το τέλος. Γιγαντιαία μερίδα τραγανών λουκουμάδων, περιχυμένων με μέλι ή σοκολάτα και σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς, έρχονται κερασμένα από το κατάστημα για να σε... αποτελειώσουν. Το σίγουρο είναι ότι θα πάρεις πακέτο και για το σπίτι – δεν γίνεται αλλιώς. Όλοι παίρνουν.

Η «Μυρτιά» είναι μια αξιοπρεπέστατη ταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της, σερβίρει φρέσκα κρέατα σε ικανοποιητικές μερίδες και μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας όσον αφορά τα πιάτα, αλλά η ποιότητα τους σε ανταμείβει και με το παραπάνω.

Info:
Μυρτιά, Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ. 2109370708
Ωράριο: Καθημερινά από τις 17.00. Σάββατο και Κυριακή και το μεσημέρι.
Τιμές: Από 10€ μέχρι 20€ το άτομο, χωρίς το κρασί 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v