Kurland: Spa σώματος και… μαλλιών

Kurland: Spa σώματος και… μαλλιών
Kurland: Spa σώματος και… μαλλιών
Η επίσκεψή μας στο Kurland Spa, σε ένα από τα πιο πολυτελή spa της Αθήνας, μας φέρνει στη Λεωφ. Κηφισίας. Στις εξαιρετικά επιμελημένες prive καμπίνες, που μοιάζουν με δωμάτια σε ανατολίτικο παλάτι, ο επισκέπτης αφήνεται να απολαύσει μοναδικές υπηρεσίες χαλάρωσης & αναζωογόνησης.

Πριν ακόμη μπω στο χώρο, οι υπεύθυνοι μου ζήτησαν ευγενικά να απενεργοποιήσω το κινητό μου και να βγάλω τα παπούτσια μου, παρέχοντάς μου άνετες παντόφλες μιας χρήσης. Η πόρτα ανοίγει και εισέρχομαι σε μια άλλη διάσταση, όπου η κίνηση και η φασαρία της Κηφισίας, ακριβώς από κάτω, έχουν δώσει την θέση τους στους μυστηριακούς ήχους, τα μεθυστικά αρώματα και τις εξωτικές εικόνες της Ανατολής. Μπροστά μου ανοίγονται μία προς μία πόρτες που μου αποκαλύπτουν διαφορετικά μεταξύ τους άνετα δωμάτια, τα οποία με προσκαλούν να ξαπλώσω στα ειδικά διαμορφωμένα κρεβάτια, να κλείσω τα μάτια και να αφεθώ στα έμπειρα χέρια του προσωπικού. Μετά βίας κρατιέμαι…

«Το πιο σημαντικό κομμάτι της Kurland είναι οι θεραπείες spa, γιατί είναι πολύ χαλαρωτικές και είναι επιλεγμένες από διάφορα μέρη της γης και κυρίως της Ανατολής», όπως μας εξηγούν οι υπεύθυνοι. Από αυτές ξεχωρίζουμε το ανατολίτικο ατμόλουτρο, τη θαλασσοθεραπεία, το ινδονησιακό μασάζ με πουγκιά και, φυσικά, το Kaiserbad, ένα ρομαντικό λουτρό πολυτελείας -προτείνεται και για ζευγάρια- με την ειδική συνταγή του Μπάνιου της Κλεοπάτρας, το οποίο θρέφει και ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα. «Εξειδικευμένο κομμάτι είναι, επίσης, οι θεραπείες προσώπου. Αυτές είναι είτε απλές, κλασικές θεραπείες καθαρισμού και ενυδάτωσης ή θεραπείες αντιγήρανσης και σύσφιξης, στις οποίες χρησιμοποιούμε ειδικό μηχάνημα», προσθέτουν οι υπεύθυνοι. Επιπλέον, στο Kurland Spa έχει κανείς την δυνατότητα να κάνει αποτρίχωση με κερί, καθώς και μανικιούρ-πεντικιούρ, με εξίσου ενδιαφέρουσες θεραπείες, όπως αυτή της σοκολάτας.

Δυνατό σημείο του Kurland, ωστόσο, είναι και το κομμωτήριό του, το οποίο βρίσκεται σε ξεχωριστό όροφο κάτω από το spa. Εκεί, εξειδικευμένοι hair stylists προσφέρουν απλές και σύνθετες εφαρμογές κομμωτικής (κούρεμα, χτένισμα, βαφή, hair extensions), καθώς και πολύ εξειδικευμένες θεραπείες μαλλιών (hair spa) για οποιοδήποτε πρόβλημα του τριχωτού της κεφαλής. Τέλος, στο Kurland προσφέρεται και υπηρεσία μακιγιάζ. Έτσι, ο επισκέπτης μπορεί να περάσει εδώ ολόκληρη την ημέρα του και φεύγοντας να νιώσει πραγματικά άλλος άνθρωπος –εξωτερικά και εσωτερικά.

Kατά πόσο διατηρείται το ενδιαφέρον του κόσμου τον τελευταίο καιρό για τέτοιoυ είδους υπηρεσίες, δεδομένου ότι για πολλούς το spa θεωρείται είδος πολυτελείας: «Το spa έχει να κάνει με το πώς θα το αντιμετωπίσει κανείς. Σε μία εποχή που υπάρχει έντονη πίεση και άγχος, ο κόσμος έχει μεγαλύτερη ανάγκη να χαλαρώσει και να προσφέρει κάτι όμορφο στον εαυτό του. Το spa μας επομένως λειτουργεί σαν χώρος αντι-κρίσης. Αυτό, στην δική μας περίπτωση, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μεγαλύτερη ζήτηση είχαμε από τον περασμένο Απρίλιο και μετά», μας απαντούν. Άλλωστε, όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες,  έχουν δημιουργηθεί ειδικές προσφορές και εκπτωτικά πακέτα για να γίνουν οι υπηρεσίες spa ακόμη πιο προσιτές.

* Το Kurland Spa προσφέρει σε όλους τους αναγνώστες του In2life έκπτωση -20% (επί των τιμών του καταλόγου) σε όλα τα προγράμματα άνω των 200 ευρώ, αρκεί να το αναφέρουν στην επόμενη επίσκεψή τους.

Ενδεικτικές τιμές:
* Kaiserbad (60 λεπτά): 130 ευρώ
* Four Hands Massage (60 λεπτά): 100 ευρώ
* Οξυγονοθεραπεία προσώπου (60 λεπτά): 100 ευρώ
* Lifting Therapy (120 λεπτά): 80 ευρώ
* Hair Spa (90 λεπτά): 60 ευρώ
* Σοκολατοθεραπεία Σώματος: 80 ευρώ

Kurland Spa: Λ. Κηφισίας 348, Χαλάνδρι, τηλ. 210 682 8888
Ωράριο: Δευτέρα - Παρασκευή: 10 π.μ. - 8 μ.μ. και Σάββατο: 9 π.μ. - 3 μ.μ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v