Παιχνίδια για ατελείωτες ώρες (δημιουργικής) διασκέδασης

Ωραίες οι λαμπάδες και τα ρούχα, αλλά το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε σε ένα παιδί είναι αναμφισβήτητα ένα παιχνίδι. Συγκεντρώσαμε επτά ιδέες για έξυπνα, επιμορφωτικά, αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικά, παιχνίδια για παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε με ένα κλικ.

* Το βιβλίο «Πασχαλινές κατασκευές με λαγό, κότα και κοτοπουλάκια» υπόσχεται να δώσει ιδέες, αλλά και βήμα προς βήμα οδηγίες, για πασχαλινές κατασκευές, που θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά στον άπλετο ελεύθερο χρόνο των πασχαλινών διακοπών, και θα στολίσουν και το σπίτι. Στο βιβλίο περιέχονται πατρόν, πρακτικές συμβουλές και ιδέες για να βοηθήσετε τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους λαγουδάκια, κοτοπουλάκια και πασχαλινά καλάθια. Το βρήκαμε online στο Perizitito.gr, στην τιμή των 10,85 ευρώ.

* Στο TrendyBaby.gr βρήκαμε τη Μαμά Πάπια, ένα σετάκι λούτρινων παιχνιδιών ιδανικό για δώρο σε νεογέννητα και βρέφη. Συσκευασμένο σε χάρτινο χοντρό κουτί σε σχήμα βιβλίου, το οποίο επαναχρησιμοποιείται για την τοποθέτηση αντικειμένων, φωτογραφιών κλπ., το σετ αποτελείται από ένα μεγάλο λούτρινο παιχνίδι-πάπια, και τρία μικρά λούτρινα (ένα ροζ γουρουνάκι, μια αγελάδα και ένα βατραχάκι) κι ένα υφασμάτινο παιχνίδι σε σχήμα παραμυθιού. Τα 3 μικρά λούτρινα παιχνιδάκια χωρούν στην πλάτη της μαμάς πάπιας, η οποία ανοίγει με φερμουάρ. Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι online, στην τιμή των 50 ευρώ.

* Ψάχνετε δώρο για τους μικρούς σας μαστροχαλαστές; Το Sunny Side Up έχει να προτείνει μια σειρά κατασκευές –ρομπότ για τους εκκολαπτόμενους επιστήμονες, κούκλα μπαλαρίνα και κούκλα νεράιδα για τα κοριτσάκια σας– που θα τους ενθουσιάσουν. Το κουτί της κάθε κατασκευής περιέχει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, μαζί με λεπτομερείς οδηγίες στα ελληνικά. Οι τιμές τους ξεκινούν από 18,95 και φτάνουν μέχρι 22,95 ευρώ.

* Για το Caeleste Shop τα έχουμε ξαναπεί. Ένα online κατάστημα στο οποίο βρίσκουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα συλλογή «έξυπνων» δώρων για παιδιά κάθε ηλικίας: πειράματα, κατασκευές, τηλεσκόπια, σπαζοκεφαλιές και πολλά ακόμη. Πέρα από τις λαμπάδες, που βρίσκουμε στα ηλεκτρονικά του «ράφια» αυτές τις μέρες, ξεχωρίσαμε επίσης το παιχνίδι «Επιστήμη με Πυραμίδες», το οποίο υπόσχεται να μυήσει τα παιδιά στα μυστικά των αρχαίων Αιγυπτίων, μέσα από μια σειρά πειραμάτων που εξηγούν πώς γινόταν η μεταφορά των ογκόλιθων, πώς λειτουργεί ένα ηλιακό ρολόι, πώς φτιάχνονταν οι μούμιες και πώς αποκωδικοποιείται η ιερογλυφική γραφή. Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι online, στην τιμή των 21,50 ευρώ.

* Τα επιτραπέζια παιχνίδια ενθουσιάζουν εξ ορισμού τα παιδιά κάθε ηλικίας. Στο PlayMania.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε λιγότερο γνωστούς τίτλους, καθώς επίσης και παζλ και παιχνίδια με κάρτες. Από τα επιτραπέζια, ξεχωρίσαμε το Saboteur, ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε παιδιά από οκτώ ετών και άνω. Οι παίκτες είναι νάνοι που σκάβουν στο χρυσωρυχείο όταν ξαφνικά τα φώτα σβήνουν… Ο σαμποτέρ ξαναχτύπησε. Ποιος είναι αυτός; Και ποιος θα καταφέρει να μαζέψει το περισσότερο χρυσάφι σε τρεις γύρους, ώστε να αναδειχθεί νικητής; Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο για online παραγγελία, και κοστίζει 12 ευρώ.

*Μια σειρά εκπαιδευτικών πλην άκρως διασκεδαστικών κατασκευών για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά διαθέτει το online κατάστημα των βιβλιοπωλείων Παπασωτηρίου. Από τις πιο ενδιαφέρουσες, τα Ηφαίστεια, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να κατασκευάσουν με τη βοήθεια των ειδικών εργαλείων ένα ηφαίστειο από γύψο, να το βάψουν και να κάνουν μάθουν πώς ακριβώς γίνονται οι εκρήξεις. Το πακέτο περιέχει οδηγίες στα ελληνικά και πληροφορίες για τα ηφαίστεια, ενώ δε θα σας κοστίσει περισσότερα από 10 ευρώ.

* Έχουν μεγαλώσει γενιές ολόκληρες και συνεχίζουν ακάθεκτα να γράφουν ιστορία. Αν δεν έχετε κρατήσει τα δικά σας, μπορείτε να αγοράσετε ολοκαίνουρια για τα πιτσιρίκια σας. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Plus4U βρήκαμε τεράστια ποικιλία Lego, από τα απλά τουβλάκια μέχρι το tie fighter του Darth Vader. Σημειώστε, μάλιστα, ότι η παραγγελία σας παραδίδεται εντός εικοσιτεσσάρων ωρών. Επιμένουμε… κλασικά, και επιλέγουμε το Lego Duplo Large Brick Box, για ατελείωτες ώρες κατασκευών με μόνο οδηγό τη φαντασία. Η τιμή του είναι στα 24,90 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v