Λεωνίδιο: Ανάσταση με... κεριά στον ουρανό

Λεωνίδιο: Ανάσταση με... κεριά στον ουρανό
Μακριά από κοσμικότητες και πασχαλινό glam, η Αρκαδία παραμένει πάντα «ασφαλής» επιλογή για ανοιξιάτικη απόδραση: είναι δίπλα, είναι ακόμα καταπράσινη και είναι γεμάτη επιλογές. Ιδιαίτερα το Λεωνίδιο, που συνδυάζει αέρα βουνίσιο –χάρη στις καταπράσινες πλαγιές που το περιστοιχίζουν–, γραφικά σοκάκια, επιβλητικά αρχοντικά, αξιοθέατα, ιδιαίτερα πασχαλινά έθιμα και άρωμα θαλασσινό –στην Πλάκα, το επίνειό του– αποτελεί, και όχι άδικα, τον δημοφιλέστερο ίσως low profile πασχαλινό προορισμό.

Το έθιμο που έκανε διάσημο το άγνωστο εν πολλοίς αρκαδικό χωριό είναι τα πολύχρωμα αερόστατα – φαναράκια που φωτίζουν τον ουρανό του το βράδυ της Ανάστασης, προσφέροντας ένα μαγευτικό θέαμα.

Οι βόλτες στα καλντερίμια του παραδοσιακού οικισμού θα γεμίσουν το ανοιξιάτικο τετραήμερό σας. Εδώ θα θαυμάσετε τα επιβλητικά αρχοντικά και τους πύργους, όπως τον Πύργο Τσικαλιώτη, που χρονολογείται από το 1808 και θεωρείται ένα από τα παλαιότερα κτίσματα της Πελοποννήσου.

Με το Λεωνίδιο σαν βάση θα χορτάσετε βόλτες στην υπόλοιπη Αρκαδία, σε βουνά και θάλασσες, δημοφιλή ορεινά χωριά και κρυμμένες γωνιές, φυσιολατρικές πεζοπορίες και οδήγηση μέχρι τελικής πτώσης.

Πού θα μείνετε
Στον πανέμορφο παραδοσιακό ξενώνα Αγρόκτημα (27570 23244) σε τιμές που ξεκινούν από 90 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.

Πού θα φάτε
Φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά στα Δελφίνια, ενώ για εξαιρετικά μαγειρευτά αξίζει να απομακρυνθείτε λίγο από το Λεωνίδιο, και να φτάσετε στο χωριό Κοσμά, στην ταβέρνα Μαλεάτης Απόλλων.

Πώς θα πάτε
Οδικώς, σε 3 περίπου ώρες (ή 210 χιλιόμετρα) από την Αθήνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v