Σπίτι

Σπίτι
Σπίτι
τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 12/02, 18.50  

* Στο 41 της οδού Πραξιτέλους θα βρείτε τα φωτιστικά. Δεν είναι όλα έτοιμα, γιατί χρειάζονται και τη δική σας φαντασία. Συνδυάστε το κατάλληλο «πόδι» με το κατάλληλο καπέλο ή γυαλί και διαλέξτε το καλώδιο. Ούτε πολύ φτηνό, ούτε πολύ ακριβό.Επισήμως δεν έχουν εκπτώσεις. Ζητήστε όμως καλύτερη τιμή και θα την έχετε.
* Χυτήρογλου: Συμπαθητικές οι εκπτώσεις στην αλυσίδα υφασμάτων για το σπίτι. Θα βρείτε εκπτώσεις της τάξης του -20% και -30% στα λευκά είδη των εταιριών Azzaro και Guy Laroche (συγκεκριμένα είδαμε μαξιλαροθήκες και παπαπλωματοθήκες Azzaro από 14 και 44 ευρώ αντίστοιχα). Επίσης εκπτώσεις -20% και -25% γίνονται στα υφάσματα επιπλώσεων (π.χ. ένα ύφασμα με αρχική τιμή 65 ευρώ το μέτρο, θα το αγοράσετε τώρα με 50 ευρώ το μέτρο).
* Παρουσίαση: Ιδιαίτερα συντηρητικές εκπτώσεις στα καταστήματα Παρουσίαση, με μόνο -15% στα περισσότερα είδη.
* Palladium (φωτο): Εξαιρετικές τιμές, με εκπτώσεις που φτάνουν το -50%, ενώ αναμένεται να γίνονται καλύτερες τιμές με την πάροδο των ημερών.
* Le Shop: Αρκετά καλές τιμές και εκπτώσεις που συχνά φτάνουν το -50%.
* Sato: Αρκετά καλές τιμές και εκπτώσεις που στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκονται στο -40%. Συγκεκριμένα, θα βρείτε γραφείο από 323 ευρώ στα 199 ευρώ και τριθέσιο δερμάτινο καναπέ από 1.309 ευρώ στα 785 ευρώ.
* Βιοκαρπέτ: Στο κατάστημα του Πειραιά βρήκαμε εκπτώσεις που άγγιζαν το -60% στα χαλιά.
* Εντός by SATO: Από -50% έως -60% κυμαίνονται οι εκπτώσεις του καταστήματος της οδού Πειραιώς σε όλα τα είδη.

* Cook Shop: Πέρα από κάποιες καλές εκπτώσεις σε περιορισμένα κουζινικά είδη (τα οποία μπορείτε να δείτε και στο site της εταιρίας), στα υπόλοιπα προϊόντα η έκπτωση είναι μόνο -15%.
* La Maison Coloniale: -40% σε όλα τα είδη, ενώ στα περισσότερα εκθεσιακά η έκπτωση φτάνει το -50%.
* Bo Concept: -30% σε όλα τα είδη του καταλόγου.
* Notos Home: Το -50% αγγίζουν οι εκπτώσεις σε επιλεγμένα λευκά είδη, όπως τα Ralph Lauren, Calvin Klein, Descamps, Benetton, Laura Ashley, Epavlis και Nef Nef. Κατά 50% φθηνότερα θα βρείτε, επίσης, τα υφάσματα Aslanis Home και Maison Décor, αλλά και τα χαλιά Carpet Palace και Guy Laroche. Σε ένα συγκρατημένο -20% βρήκαμε τα φωτιστικά Artemide, Gallis Light και Laura Ashley, αλλά και τα είδη κουζίνας Omnishop, Lagostina και Bodum. Τέλος, οι εκπτώσεις στα έπιπλα Uccelo, Maison Coloniale, Habitat, Divani & Divani by Natuzzi και Bo Concept ξεκινούν από -20% και φτάνουν το -50%.
* Planet Home: Ενδιαφέρουσες προσφορές, π.χ. καναπές-κρεβάτι γωνία με 359 ευρώ και υφασμάτινος τριθέσιος καναπές-κρεβάτι με 229 ευρώ, κρεβάτι από τεχνητό δέρμα με 319 ευρώ και σετ τραπεζαρίας με 4 καρέκλες με 229 ευρώ, και εκπτώσεις στα κουζινικά.
* Ανατόλια: Στο κατάστημα της Ανδ. Παπανδρέου 54 στο Χαλάνδρι, τουλάχιστον, λόγω εκποίησης η έκπτωση στα χαλιά φτάνει το -70%.
* Αθανασιάδης (Ανδ. Παπανδρέου 56, Χαλάνδρι): Πίνακες, κορνίζες και είδη τέχνης όλα στην μισή τιμή.
* Mayaba: Στα καταστήματα επίπλων και διακόσμησης με τον έθνικ προσανατολισμό, θα τα βρείτε όλα στη μισή τιμή.
* Καλαντζάκος: Έως -30% η έκπτωση στο κατάστημα του Πειραιά

* Στο The Mall:
09.00 – 13.00 Happy Hour! (επιπλέον έκπτωση από την κανονική καθημερινά, αυτές τις ώρες έως τις 28 Φεβρουαρίου): Διάφανο – Σαλόνι με 55% έκπτωση, από 2.560 ευρώ μόνο 1.165 ευρώ (γενικές εκπτώσεις -15% και -20%, και κάποια εκθεσιακά στο -50%).
Ανδρεάδης Home Stores: Από -30% έως -50% στα περισσότερα είδη.
MyHome: Πολύ καλές τιμές και εκπτώσεις που στα περισσότερα είδη ξεκινούν από -30% και φτάνουν το -50%.
Bed&Bath: Έως -50% στα περισσότερα είδη.
Fnac: Προσφορές σε όλα τα είδη: «Πράσινη τιμή» στα περισσότερα, «Hot Price» σε κάποια άλλα, -10% στις νέες κυκλοφορίες, 5 cd από επιλεγμένη συλλογή στα 20 ευρώ, 5 DVD από επιλεγμένη συλλογή στα 20 ευρώ. κάποια παλιά DVD με 2 ευρώ, στα 2 Hot price βιβλία το τρίτο δώρο. Επίσης, τηλεόραση LG Full HD 42’’ από 999 ευρώ στα 649 ευρώ, και πολλά άλλα που μπορείτε να δείτε στο site της εταιρίας.
Coco Mat: Από -40% έως -60% στα λευκά είδη.

Ηλεκτρικά είδη - Οικιακές συσκευές
Media Markt:Φάληρο: Ατμοσίδερο Singer Power Plus με 35€, μηχανή Εσπρέσσο Saeco με έτοιμες μερίδες και ταυτόχρονη προετοιμασία δύο φλιτζανιών στην τιμή των 119€. Επιπλέον φούρνος μικροκυμάτων LG 1250 Watt με πολλαπλές λειτουργίες και 6 προγράμματα μαγειρέματος (119€), ψυγειοκαταψύκτης Pitsos χωρητικότητας 395 λίτρων, Inox με κατάψυξη 4 αστέρων 777€ και τέλος κεραμική κουζίνα Indesit με τέσσερις εστίες, φούρνο με θερμό αέρα και Γκριλ με 349€.
Περιστέρι: πλυντήριο ρούχων Indesit 7kg, με 16 προγράμματα πλύσης στα 249€ και εντοιχιζόμενο φούρνο μαζί με εστίες Indesit, χωρητικότητας 56 λίτρων, Inox στα 444€. Σημειώστε πως όλες οι παραπάνω τιμές είναι με ΦΠΑ και ισχύουν μέχρι και τις 28/01/2009. 

Saturn: Από οικιακές συσκευές ξεχωρίσαμε δίπορτους ψυγειοκαταψύκτες της Whirpool (848€), της Pitsos (709€)) και τις Morris (999€), σκούπες AEG (179€) και Siemens (159€), φούρνους μικροκυμάτων Technostar (45€) και Toyotomi (100€). Οι τιμές ισχύουν μέχρι τις 27/01/2009.

Electro World: Από οικιακά είδη στην είσοδο θα βρείτε ηλεκτρική σκούπα AEG με 79€ (εφ΄όσον έχουν μείνει κομμάτια), επίσης AEG vampyr σκούπα με 69€, ενώ στον πάνω όροφο δείτε τον ψυγιοκαταψύκτη της Miele, με πολλές δυνατότητες στα 1120€, μαζί με αυτόν της Siemens (σε χαμηλότερη τιμή) στα 715€ και της LG (ψυγείο ντουλάπα, με εξωτερική παροχή νερού και πάγου, 553 λίτρα χωρητικότητα, αθόρυβη λειτουργία και εξωτερική οθόνη LED) με 888€. Πολλές επιλογές και από πλυντήρια ρούχων στον πάνω όροφο με το Hotpoint της Ariston για 5 kg στα 129€ και το Bosch 7kg στα 399€, να αποτελούν τα πιο «δυνατά» κομμάτια.

Κωτσόβολος: Για οικιακά είδη οι προσφορές είναι εξίσου μεγάλες. Σύστημα σιδερώματος juro pro στα 77€, καφετιέρα Hitachi με 29€ και κουζινάκι με 3 εστίες και χωρητικότητα 22 λίτρα 70€. Τα ψυγεία της Samsung (516λίτρων, αθόρυβο, εξωτερική παροχή νερού και πάγου, no frost – 777€) και Indesit (290 λίτρα, inox, γυάλινα ράφια – 449€) είναι σίγουρα δύο πολύ καλές επιλογές για την κουζίνα σας. Επιπλέον, ρίξτε μια ματιά στα πλυντήρια Pitsos 6 kg με ψηφιακές ενδείξεις led (299€) και LG 8kg, εντελώς αθόρυβο, με 13 προγράμματα και οθόνη led (444€).

Αντικερί στο Μοναστηράκι: Η τιμή τιμή δεν έχει
Στις στοές της Ερμού (μετά την Αθηνάς) και στην πλατεία Αβησσυνίας βρίσκει κανείς κάποια από τα παλαιότερα καταστήματα με αντίκες. Μία εύλογη απορία μας ήταν κατά πόσο οι αντικερί αυτές συμμετέχουν στην διαδικασία και αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που κάναμε μπαίνοντας στην πρώτη στοά με την ταμπέλα ΑΝΤΙΚΕΣ, στον αριθμό 86 της Ερμού. Η απάντηση αόριστη «εκπτώσεις κάνουμε όλον τον χρόνο εμείς». Σε τέτοιες περιπτώσεις, ξεκινά το παζάρι. «Πόσο αυτές οι δύο πολυθρόνες;» - «1.200 μαζί, αλλά έχω να σου δείξω κάποιες άλλες με 600 το ζευγάρι.» -«Εγώ θέλω αυτές με 800, συμφωνούμε;» κ.ο.κ. Για να μην σας τα πολυλογώ, με λίγη καλή διάθεση και χρήματα σε μορφή cash δεν αποκλείεται να πετύχετε κάποιες καλές ευκαιρίες στις αντικερί της Αθήνας. Εκπτώσεις πάντως δεν γίνονται.

Ακόμα, στον αριθμό 94 της Ερμού, το κατάστημα «Μαδούρος» γίνονται μεγάλες προσφορές στα έπιπλα «λόγω μεταφοράς». Τι σημαίνει αυτό; Π.χ. Μεγάλη τραπεζαρία οξιάς με 6 καρέκλες, στα 1.200 ευρώ. Και εδώ, ωστόσο, με κάποιο παζάρι και αν πληρώσετε μετρητοίς, μπορεί να γίνει κάποια καλύτερη τιμή.

Στην πλατεία Αβησσυνίας, με τα αμέτρητα παλαιοπωλεία και αντικερί οι επιλογές είναι αμέτρητες. Μπήκαμε στο κατάστημα «Παντελής», όπου βρήκαμε μία πανέμορφη (και παμπάλαια) πατιναρισμένη ντουλάπα (η οποία αρχικά εξυπηρετούσε σκοπούς βιβλιοθήκης), η οποία μαζί με τα μεταφορικά θα κοστίσει στον αγοραστή της 450 ευρώ, ενώ κάτι καλύτερο στην τιμή μπορεί να γίνει αν πληρώσει κανείς μετρητά.

Εν κατακλείδι, μπορεί στις αντικερί του Μοναστηρακίου εκπτώσεις (με την στενή έννοια του όρου) να μην γίνονται, αλλά μπορείτε με κάποιο παζάρι να πετύχετε καλύτερη τιμή. Εκπτώσεις, πάντως, γίνονται στην αγορά της Ηφαίστου, ενώ μία βόλτα και ένας καφές στην ανακαινισμένη πλατεία Μοναστηρακίου, θα σας προδιαθέσει κατάλληλα για την συνέχεια των αγορών σας, ανηφορίζοντας προς Ερμού.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v