DECTS: Τα 5 top ασύρματα τηλέφωνα της αγοράς

Μπορεί τελευταία να την... υποτιμούμε, η σταθερή τηλεφωνία, όμως, εξακολουθεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή. Κάναμε crash test στα καλύτερα ασύρματα τηλέφωνα της αγοράς και σας παρουσιάζουμε πέντε φιλικές προς το περιβάλλον και το χρήστη συσκευές, με εξελιγμένες δυνατότητες.
DECTS: Τα 5 top ασύρματα τηλέφωνα της αγοράς
του Πάρη Καπράλου

Η πιο κλισέ ερώτηση, «Ποιά συσκευή να πάρω;» λαμβάνει μια πάντα επίκαιρη απάντηση: αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Κάπως έτσι συμβαίνει και στον χώρο της συμβατικής, σταθερής τηλεφωνίας. Εκεί που τα ασύρματα τηλέφωνα, με πολλά νέα χαρακτηριστικά, διεκδικούν το δικαίωμα να κερδίσουν μια θέση στη καρδιά μας και το σπίτι μας.

Πολλά νέα χαρακτηριστικά μπλέκουν τους καταναλωτές όταν δεν εξηγούνται με σαφήνεια. Η ευκολία χρήσης, η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η απόδοση ως προς τις ανάγκες μας θα πρέπει στο εξής να συνιστούν τα βασικά κριτήρια για την επιλογή οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής. Η περίπτωση των DECT τηλεφώνων δε διαφέρει.

Οι περισσότερες συσκευές αυτής της κατηγορίας σήμερα έχουν εμβέλεια μερικές εκατοντάδες μέτρα –χωρίς να παρεμβάλλονται τοίχοι και μέχρι 120 μέτρα με τη παρεμβολή μιας φυσιολογικής οικιακής τοιχοποιίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα συναντήσετε τηλέφωνα με ελληνικό μενού, ένα χρόνο εγγύηση και σε σπάνιες περιπτώσεις δύο, δυνατότητα αποστολής και λήψης SMS, πολλά διαφορετικά θέματα οθόνης, κάμποσους διαφορετικούς ήχους κλήσης. Ακόμα θα βρείτε τηλεφωνικούς καταλόγους με 200+ καταχωρήσεις. Αυτό που μόλις περιγράψαμε είναι ένας αποδεκτός και τίμιος μέσος όρος προϋποθέσεων για να εξετάσετε τη αγορά μιας συσκευής.

Στη συνέχεια θα δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα που μπορεί να σας προσφέρει φέτος η αγορά μιας ανάλογης συσκευής, καθώς επίσης κάποια λίγο διαφορετικά κριτήρια από τα συνηθισμένα.

Ενέργεια & «πράσινες» συσκευές
Στις ημέρες μας, οι κλιματικές αλλαγές και η φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία αποτελούν ζητήματα που βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος παγκοσμίως, καθώς αναπτύσσεται πλήθος φιλικών προς το περιβάλλον, «πράσινων», τεχνολογιών. Προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια και πρώτες ύλες με στόχο την κατά το δυνατόν μείωση της μόλυνσης του περιβάλλοντος, οι σημαντικότερες εταιρείες κατασκευής συσκευών έχουν υιοθετήσει πρακτικές όπως η κατασκευή συσκευών από κατά το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό ανακυκλωμένων υλικών.

Τα υλικά αυτά ως προς τα DECTs αφορούν το περίβλημα της συσκευής και μέρος των λειτουργικών μερών. Πρωτοπόρος εταιρεία σε αυτές τις τεχνολογίες η Siemens, έχει κατακλύσει τις ευρωπαϊκές αγορές με νέα μοντέλα συσκευών. Ο τρόπος σχεδίασης των συσκευών Gigaset εξοικονομεί υλικά. Για παράδειγμα, η χρήση πλαστικού σε μορφή κόκκων φτάνει το 20%, χωρίς αυτό να έχει κανένα αντίκτυπο στη στιβαρότητα των συσκευών. Παράλληλα, οι διαδικασίες δοκιμών σε κάθε στάδιο της παραγωγής, διασφαλίζουν ότι οποιοδήποτε σφάλμα ή πρόβλημα αναγνωρίζεται άμεσα και αποτρέπεται έτσι η άσκοπη χρήση υλικών. Κατά συνέπεια, τα ποσοστά καταστροφής των συσκευών είναι μικρότερα του 1%. Άλλοι κατασκευαστές επίσης χρησιμοποιούν είτε ανακυκλωμένα είτε ανακυκλώσιμα υλικά στις συσκευές τους.

Σε επίπεδο λειτουργικότητας οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη έμφαση στη ζωή της μπαταρίας. Η όλη προσπάθεια έχει επίσης ενταχθεί στα «οικολογικά θέματα» καθώς αφορά λιγότερο την ενδυνάμωση των μπαταριών και περισσότερο την ελαχιστοποίηση κατανάλωσης ενέργειας από πλευράς των συσκευών. Αυτό -πέρα και πάνω από την έννοια της οικολογικής συνείδησης- ενδιαφέρει τον καταναλωτή σε δύο επίπεδα: αφενός η μπαταρία της συσκευής κρατά περισσότερο, αφετέρου οι συσκευές καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια, υποχρεωτικά έχουν πιο ευαίσθητους πομποδέκτες πράγμα που σημαίνει ότι δεν ενισχύουν υπερβολικά το σήμα προκειμένου να αποδώσουν ποιοτικό ήχο με αποτέλεσμα να βγάζουν λιγότερη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

VoIP
VoIP τηλεφωνικές συσκευές είναι εκείνες που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες που δίνουν εταιρείες για τηλεφωνία μέσω internet. Σε αυτό το θέμα υπάρχουν μερικές βασικές παρανοήσεις. Ας τις ξεδιαλύνουμε. VoIP υπηρεσία μέσω internet δεν είναι οι υπηρεσίες VoIP που δίνουν ορισμένοι έλληνες πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και internet, αλλά οι υπηρεσίες που δίνουν ορισμένες εταιρείες με βάση το internet (δηλαδή χωρίς να διαθέτουν τις υπηρεσίες τους μέσω καταστήματος στη χώρα μας, μέσω μεταπωλητή, ή μέσω κάποιου τηλεπικοινωνιακού παρόχου, κλπ), κυρίως με βάση το δημοφιλές και γνωστό λογισμικό Skype.

Σαφώς δεν είναι το μόνο λογισμικό που θα βρείτε στο internet το οποίο προσφέρεται για την αξιοποίηση ανάλογων δυνατοτήτων, ωστόσο τόσο η ποιότητα του ήχου, οι συνοδευτικές υπηρεσίες, η ευχρηστία του και η απλή φιλοσοφία του το κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. H υπηρεσία που ενδιαφέρει περισσότερο του χρήστες συμβατικών τηλεφωνικών υπηρεσιών είναι το SkypeOut, υπηρεσία της εταιρείας που εκδίδει το λογισμικό, η οποία μέσω της υπηρεσίας δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του, αγοράζοντας μονάδες από το Skype, να καλούν κανονικά και τους συμβατικούς δεκαψήφιους αριθμούς της χώρας μας, με ανταγωνιστικές χρεώσεις. Πολλές άλλες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Για περισσότερες πληροφορίες καλό είναι να επισκεφτείτε το home page του skype .
  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v