Σύρος: Η αρχόντισσα των Κυκλάδων στα καλύτερά της

Σύρος: Η αρχόντισσα των Κυκλάδων στα καλύτερά της
Σύρος: Η αρχόντισσα των Κυκλάδων στα καλύτερά της
Αν σκέφτεστε κάποια στιγμή να επισκεφθείτε τη Σύρο, σας εγγυόμαστε ότι το Πάσχα είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη εποχή. Αφενός γιατί ο καιρός είναι καλός, με αποτέλεσμα τα περισσότερα μαγαζιά και κυρίως οι ταβέρνες να είναι ανοιχτά αλλά και να έχουν βγάλει τραπεζάκια έξω (δίπλα στο λιμάνι ή κάτω από τα φουντωμένα δέντρα στα φρεσκοασπρισμένα σοκάκια), αφετέρου γιατί το νησί παραμένει σχετικά ήσυχο και οι τιμές του αρκετά λογικές.

Επιπροσθέτως, η Σύρος έχει ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα τις μέρες εκείνες. Στους δύο της λόφους δεσπόζουν η Ορθόδοξη από τη μία και η Καθολική εκκλησία από την άλλη γιορτάζοντας συγχρόνως με κατάνυξη και σεβασμό. Η Σύρος είναι, άλλωστε, το μόνο ίσως μέρος του κόσμου που οι καθολικοί γιορτάζουν το Πάσχα μαζί με τους ορθόδοξους σε όλες τις εκκλησίες του νησιού.

Τη Μεγάλη Παρασκευή όλοι οι επιτάφιοι βγαίνουν στους δρόμους, ενώ στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης συναντιόνται οι τέσσερις επιτάφιοι των ενοριών και ψέλνουν με μια φωνή μαζί με τη χορωδία του Αγίου Νικολάου και τους Ιεροψάλτες τα τροπάρια της ημέρας. Το βράδυ της Ανάστασης το νησί φωτίζεται από τα αμέτρητα βεγγαλικά, με αποκορύφωμα αυτά του ομώνυμου λόφου της Αναστάσεως που ξεχωρίζουν από κάθε γωνιά της Σύρου, σε ένα θέαμα πραγματικά εντυπωσιακό. Τέλος, την Κυριακή του Πάσχα οι ψησταριές του νησιού έχουν την τιμητική τους, ετοιμάζοντας πέρα από το καθιερωμένο αρνί και κατσίκι και τις νοστιμότατες παραδοσιακές συριανές συνταγές.

Πού θα φάτε; Οπωσδήποτε στο Πλακόστρωτο (στο Σαν Μιχάλη), στη Χρούσσα (στην Ερμούπολη), στη Φραγκοσυριανή (ουζερί στην Άνω Σύρο) με την εκπληκτική θέα στο λιμάνι, στο εξαιρετικό ιταλικό εστιατόριο Αμβύξ στο λιμάνι και στο Θαλάμι (στα Βαπόρια, Ερμούπολη) για εκπληκτική αστακομακαρονάδα.

Πού θα μείνετε; Στον Ξενώνα Λίλα, ένα εντυπωσιακό κτίριο του 19ου αιώνα, εκεί που κάποτε στεγαζόταν στο Γαλλικό Προξενείο. Βολεύει γιατί βρίσκεται στην Ερμούπολη και χαρακτηρίζεται από υψηλής αισθητικής διακόσμηση και επίπλωση. Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε απλά δίκλινα δωμάτια ή σουίτες, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 150 με 180 ευρώ με πρωινό.

Στο Sunrise Beach Suites, στην περιοχή Καλαμίσια, με την υπέροχη θέα στη θάλασσα και την τεράστια πισίνα. Για τις ημέρες του Πάσχα υπάρχει ένα εκπτωτικό πακέτο στα δωμάτια, εφόσον μείνει κανείς από τρεις νύχτες και πάνω. Έτσι η τιμή του δίκλινου ξεκινά από 140 ευρώ με πρωινό και το πασχαλινό γεύμα, ενώ μία σουίτα με δύο κρεβατοκάμαρες είναι στα 250 ευρώ με πρωινό και το πασχαλινό γεύμα.

Πολύ πιο οικονομικό αλλά γραφικό και πεντακάθαρο είναι το Ξενοδοχείο Όμηρος, στην οδό Ομήρου στην Ερμούπολη. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό 150 χρόνων και ξεχωρίζει για τα άνετα δωμάτιά του και τα αρχοντικά του έπιπλα. Οι τιμές του για τις ημέρες του Πάσχα ξεκινούν από 90 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό και φτάνουν τα 110 ευρώ για τη σουίτα με πρωινό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v