Γιώργος Νανούρης: "Όταν η σάτιρα γίνεται ύβρις δεν είναι σάτιρα"

Γιώργος Νανούρης: "Όταν η σάτιρα γίνεται ύβρις δεν είναι σάτιρα"
-Τι σημαίνει η Σπείρα για σένα;
-Εγώ ήρθα στη Σπείρα πέρσι, και έκατσα άλλη μια χρονιά φέτος. Είμαι ηθοποιός και δουλεύω στο θέατρο, και πριν έρθω τους θαύμαζα πάρα πολύ, δεν έχανα παράστασή τους και ήταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω. Ήρθαν έτσι τα πράγματα να μπω και είμαι πολύ χαρούμενος. Για μένα είναι μια σπουδή γιατί ήρθα για να φύγω. Είναι ένα είδος θεάτρου.

-Ανοίγει τις πόρτες το όνομα "σπείρα";
-Εγώ από το θέατρο ήρθα στη Σπείρα και στο θέατρο θα πάω. Πιστεύω ότι θεωρείται προσόν να έχεις δουλέψει με το Σταμάτη και τη Σπείρα. Για παράδειγμα εάν ζητάνε από έναν ηθοποιό να τραγουδήσει, να δουλέψει σε μουσικό θέατρο, και αναφέρεις ότι έχεις δουλέψει με τη Σπείρα, δεν θα χρειαστεί ούτε καν να σε δει.

-Ένα σχόλιο για τον Σταμάτη;
-Τον γνώρισα πέρσι και είναι τρομερά γενναιόδωρος. Έχει ψυχή και μάτια παιδιού.

-Μετά τη Σπείρα, τι;
-Θα επανέλθω στο θέατρο, έχω κάνει μια ταινία τη «Διόρθωση» του Θάνου Αναστόπουλου, και συζητάω για το καλοκαίρι αλλά όλα είναι υπό συζήτηση.

-Πρέπει να έχει όρια η σάτιρα;
-Τα πάντα πρέπει να έχουν ένα όριο. Το λάθος που γίνεται με τη σάτιρα είναι ότι σατιρίζουν αυτόν που κάνει κάτι και όχι αυτό που κάνει. Μπερδεύουμε την προσωπική επίθεση με τη σάτιρα. Αυτός που κάνει σάτιρα πρέπει να βρει το κλειδί ώστε να σατιρίζει το αποτέλεσμα μιας πράξης ή με έναν τρόπο και αυτόν που την κάνει αλλά χωρίς να βρίζει. Όταν η σάτιρα γίνεται επίθεση ή ύβρις τότε ξεφεύγει και δεν είναι σάτιρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v