St. Moritz: Η αριστοκρατική όψη της Ελβετίας

St. Moritz: Η αριστοκρατική όψη της Ελβετίας
Tο Saint Moritz διεκδικεί δικαίως την πατρότητα της ιδέας των χειμερινών διακοπών και της φιλοσοφίας τους. Και όχι γενικώς των διακοπών, αλλά των αριστοκρατικών διακοπών. Γι' αυτό το προτιμούν πάντοτε οι παλαιοί και οι νέοι αριστοκράτες και γι' αυτό είναι το πιο αριστοκρατικό θέρετρο των Άλπεων.

Είναι το παλαιότερο θέρετρο χειμερινών διακοπών του κόσμου και ο τόπος όπου γεννήθηκαν οι σύγχρονοι χειμερινοί αθλητικοί αγώνες. Δύο χειμερινοί ολυμπιακοί πραγματοποιήθηκαν εδώ, το 1928 και το 1948. Το 2003 φιλοξενήθηκε, για τέταρτη φορά, το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι. Η πρώτη ήταν το 1934.

Εκτός από την ιστορική του αξία το St. Moritz έχει συνδυαστεί με την χλιδή, το διεθνές jet set και τα ξενοδοχεία με την καλύτερη εξυπηρέτηση. Δικαίως αποτελεί την φαντασίωση του κάθε χειμερινού ταξιδιώτη!

Αλλά και λάτρης των σπορ να μην είναι κανείς, έχει πολλά να δει και να απολαύσει στην χιονοπολιτεία του St. Moritz. Αναρίθμητες συναυλίες κλασικής μουσικής και φολκλόρ, εκθέσεις τέχνης, επιδείξεις χειμερινών σπoρ, σόου στον πάγο, γαστρονομικά πρωταθλήματα και φεστιβάλ μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μοναδικό μειονέκτημα ότι κάθε υπηρεσία και δραστηριότητα πληρώνεται αδρά!

Από εδώ ξεκινά και το θρυλικό Glacier Express όπου σε ένα ταξίδι 7 ½ ωρών περνά από 291 γέφυρες, 91 τούνελ και συνδέει το St. Moritz με ένα επίσης φημισμένο χιονοδρομικό της Ελβετίας, το Zermatt. Στην καθημερινή του διαδρομή το Glacier Express μεταφέρει 230.000 σκιέρ και μη.

Το St.Moritz συνδυάζει τη γοητεία της κοσμικής ζωής με τις συγκινήσεις του χιονιού, όπως μόνο λίγα θέρετρα επιτυγχάνουν. Για αυτό και είναι κάθε χρόνο το σημείο συνάντησης του διεθνούς jet set.

Πληροφορίες για το θέρετρο:

Υψόμετρο του χωριού: 1800 μ.
Υψηλότερο σημείο: 3300 μ.
Έκταση διαδρομών: 350 χλμ.
Αριθμός αναβατήρων: 54
Μπλε διαδρομές (Εύκολες): 57
Κόκκινες διαδρομές (Μέτριες): 136
Μαύρες διαδρομές (Δύσκολες): 36
Snow park: 2
Cross country skiing: 180 χλμ.

Πώς θα πάτε:

* Αεροπορικώς: Με πτήση από Αθήνα για Ζυρίχη, διάρκειας 2 ωρών και 50 λεπτών ή με πτήση από Θεσσαλονίκη για Ζυρίχη, διάρκειας 2 ωρών και 30 λεπτών. Η απόσταση από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης ως το St. Moritz είναι 200χλμ και διαρκεί 2 ώρες και 40 λεπτά.
* Με πτήση από Αθήνα για Μιλάνο, διάρκειας 2 ωρών και 40 λεπτών. Η απόσταση από το αεροδρόμιο του Μιλάνου ως το St. Moritz είναι 200χλμ και διαρκεί περίπου 3 ώρες.
* Οδικώς: Το St. Moritz απέχει 591χλμ από το λιμάνι της Ανκόνα, περίπου 6 ώρες οδήγηση.

Πού θα μείνετε:

* Hotel Badrutt΄s Palace: Το Badrutt΄s Palace είναι το διασημότερο ξενοδοχείο που μετρά ήδη έναν αιώνα ζωής.

Τιμές: Ένα τριήμερο στο ξενοδοχείο θα σας κοστίσει από 582 ευρώ το άτομο για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο. Μία εβδομαδιαία διαμονή θα σας κοστίσει από 2.100 ευρώ το άτομο για ένα απλό δίκλινο.

* Hotel Kulm:
Απολαυστική διαμονή σε ένα ξενοδοχείο έξι αστέρων, «χωμένο» στα βουνά.

Τιμές: Ένα τριήμερο στο ξενοδοχείο θα σας κοστίσει από 643 ευρώ το άτομο για ένα απλό δίκλινο, ενώ μία εβδομαδιαία διαμονή στο ξενοδοχείο θα σας κοστίσει από 1.200 ευρώ το άτομο για ένα απλό δίκλινο.

* Kempinski Grand Hotel des Bains 5*: Μεγαλειώδες και πολυτελές ξενοδοχείο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις μετά την ριζική ανακαίνιση που τελείωσε το 2002.Το ξενοδοχείο διατηρεί την αριστοκρατική διακόσμήση του 19 αιώνα στα μεγάλα σαλόνια και χώρους υποδοχής. Με όλες τις ανέσεις που μπορεί να ζητήσει και ο πιο απαιτητικός πελάτης, τα κομψότατα και ευρύχωρα δωμάτια είναι διακοσμημένα με πολύ γούστο και έχουν μπάνιο, WC, τηλέφωνο, δορυφορική τηλεόραση play station, pay-TV, safe, minibar και πρόσβαση στο internet.

Αυτό όμως το οποίο ξεχωρίζει στο Κempinski είναι το καταπληκτικό νέο spa με επιφάνεια 1500 τ.μ. όπου διατίθενται θερμαινόμενη πισίνα, αίθουσα fitness με πανοραμική θέα, stretching, αεροβική και προσωπικούς γυμναστές. Επίσης, οι πελάτες έχουν δωρεάν είσοδο στο καζίνο του St.Moritz.

Τιμές: Το κόστος διαμονής είναι κατ’ άτομο με ημιδιατροφή και ανέρχεται στα 3.429€ την περίοδο των Χριστουγέννων (22-29/12) και στα 3.729€ την περίοδο της Πρωτοχρονιάς (29/12-05/01). (Πακέτο προσφοράς Mayfair Travel)

* Ηοtel Μοnopol 4*: Κεντρικό πρώτης κατηγορίας ξενοδοχείο στον πεζόδρομο του St.Moritz, κοντά στα ski lifts του βουνού Corviglia. Όλα τα δωμάτια είναι προσεκτικά επιπλωμένα σε στυλ Louis XV, XVI αλλά και με μοντέρνα ρουστίκ έπιπλα, σας προσφέρει όλες τις ανέσεις της σύγχρονης διαμονής.

Το ξενοδοχείο διαθέτει κλειστή πισίνα, γυμναστήριο, μασάζ, roof garden, sauna, solarium, ενώ ένα απλό γεύμα στο a la carte εστιατόριο μπορεί να μετατραπεί σε μια μαγευτική βραδιά υπό το φως των κεριών. Στο bar του ξενοδοχείου τρεις φορές την εβδομάδα θα απολαύσετε soft music από τον πιανίστα.

Τιμές: Το κόστος διαμονής είναι κατ’ άτομο με ημιδιατροφή και ανέρχεται στα 2.339€ την περίοδο των Χριστουγέννων (22-29/12) και στα 2.439€ την περίοδο της Πρωτοχρονιάς (29/12-05/01). Για τους μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο οι τιμές κυμαίνονται από τα 1.799€ έως τα 2.099€. (Πακέτο προσφοράς Mayfair Travel)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v