5 χειμερινά resorts που...Σκι-ζουν!

Μπορεί οι χριστουγεννιάτικες διακοπές να μοιάζουν ένα μακρινό όνειρο, όμως... δεν είναι. Επιλέξτε ένα από τα πέντε καλύτερα χειμερινά resorts της Ευρώπης, κλείστε όσο είναι νωρίς τα chalet και τα εισιτήριά σας και συνεχίστε να ονειρεύεστε!
5 χειμερινά resorts που...Σκι-ζουν!
της Όλγας Παπαδοπούλου

Όλοι μας λίγο-πολύ αδημονούμε για τις χειμερινές διακοπές τις ημέρες των Χριστουγέννων. Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι είναι οι πιο σημαντικές όλης της σεζόν. Πάρτε για παράδειγμα τον εαυτό σας αλλά και όλον τον κόσμο που βρίσκεται γύρω σας, από τους φίλους σας, από τους συναδέλφους σας... Όλοι έχουν θέσει μια ημερομηνία απόδρασης, απελευθέρωσης, ξεγνοιασιάς...

Όλοι μετράνε αντίστροφα για την ώρα που θα αφήσουν τις δουλειές πίσω τους, σαν φυλακισμένοι. Και όχι αδικαιολόγητα αν σκεφτούμε ότι οι πιο παραγωγικοί μήνες της σεζόν είναι ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος. Αυτήν την περίοδο κρίνεται αν οι επιχειρήσεις θα πάνε καλά, αν τα μπουζούκια θα έχουν κόσμο, αν η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα και γενικά αν ο καθένας στον τομέα του θα επιτύχει τους στόχους του ή όχι.

Μπορεί, βέβαια, οι ημέρες των χειμερινών διακοπών να απέχουν ακόμα αρκετά, πρέπει, ωστόσο, να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε από τώρα αν θέλουμε τα φετινά σχέδιά μας να μας οδηγήσουν μακρύτερα από… την Αράχωβα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να περιηγηθούμε στα πέντε γνωστότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης να «ξεσκονίσουμε» τις επιδόσεις μας στο σκι και να χαρίσουμε στον εαυτό μας αξέχαστες στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης...

Θέλετε να συνδυάσετε ski και sightseeing ή να «λιώνετε» το πρωί τα χιονοπέδιλα στις πίστες και το βράδυ τα τακούνια στα clubs; Θέλετε άμεση πρόσβαση στην πίστα από το δωμάτιό σας ή χρήσιμες παροχές για τα παιδιά σας; Τα θέλετε όλα; Χαρτογραφούμε τις καλύτερες εμπειρίες που προσφέρουν τα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης ώστε οι διακοπές σας αυτές να μην θέλετε να έχουν τελειωμό...

Γεωγραφικός μας προσανατολισμός η οροσειρά των Άλπεων, που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και διασχίζει τη Γαλλία, την Ελβετία, την Αυστρία και τα βόρεια σύνορα της Ιταλίας. Στα σημεία που συναντιούνται αυτές οι χώρες, υπάρχουν υπερσύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα με τεράστιες πίστες, που ξεκινούν από τη μία χώρα και καταλήγουν σε άλλη. Διαβάστε στα Υποθέματα του Αφιερώματος τα πέντε καλύτερα από αυτά και επιλέξτε πριν να είναι αργά αυτό που προτιμάτε για τις χειμερινές διακοπές σας.
 
** Ευχαριστούμε το τουριστικό πρακτορείο
Mayfair Travel (Λαζαράκη 25, 166 75 Γλυφάδα, τηλ.: 210 89 46 680) για την ενημέρωση ως προς τις τιμές των ξενοδοχείων και τα πακέτα προσφορών του. Συγκεκριμένα, τα πακέτα προσφοράς Mayfair Travel περιλαμβάνουν :

* Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας:
Οι τιμές είναι κατ’ άτομο και αφορούν πακέτα διαμονής 8 ημερών / 7 νυχτών. Οι τιμές που αναφέρονται είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξουν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

* Μεταφορές: Οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού (εκτός Ελβετίας) έχουν υπολογιστεί βάσει ελάχιστης συμμετοχής 6 ατόμων ανά μεταφορά. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός ατόμων υπάρχει μια προσαύξηση στην τιμή του πακέτου. Όσον αφορά την Ελβετία οι μεταφορές προτείνεται να γίνουν με τραίνο ή mini bus, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων.

* Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής σε οικονομική θέση. Αναλυτικότερα για τα χιονοδρομικά κέντρα: Αυστρίας: πτήσεις για Μόναχο με Lufthansa ή Aegean. Γαλλίας: πτήσεις για Γενεύη με Swiss Airlines. Ελβετίας: πτήσεις για Γενεύη ή Ζυρίχη με Swiss Airlines.
* Φ.Π.Α.
* Ταξιδιωτική ασφάλεια

Δεν περιλαμβάνονται:
* Όσα δεν αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα και στα περιλαμβανόμενα.
* Φόροι αεροδρομίων. 
* Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και το ξενοδοχείο στα χιονοδρομικά Ελβετίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v