Διαμονή και γεύσεις

Λόγω της ολοένα αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, το Μαρόκο έχει αναπτύξει εξαιρετική υποδομή, τόσο στον τομέα της διαμονής (τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν 100.000 ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη χώρα) όσο και σε αυτόν των γαστρονομικών απολαύσεων.

Λόγω της ολοένα αυξανόμενης τουριστικής κίνησης, το Μαρόκο έχει αναπτύξει εξαιρετική υποδομή, τόσο στον τομέα της διαμονής (τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν 100.000 ξενοδοχεία σε ολόκληρη τη χώρα) όσο και σε αυτόν των γαστρονομικών απολαύσεων.

Χάριν, άλλωστε, στις πολυπολιτισμικές επιρροές της χώρας, οι επιλογές ανταποκρίνονται πλήρως σε όλα τα γούστα– από τη διάθεση για ”ανακάλυψη” της ανατολίτικης κουλτούρας και κουζίνας, μέχρι την επίμονη προσκόλληση στα πρότυπα της Δύσης.

Εμείς ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε τα ακόλουθα:

Διαμονή

Το ”La Maison Arabe” στη Medina, Marrakech είναι ένα πολυτελές boutique hotel, αποτελούμενο από 17 μόλις δωμάτια και σουίτες, δύο εστιατόρια, πισίνα, spa και σχολή μαγειρικής, για να μάθετε ”εκ των έσω” τα μυστικά της παραδοσιακής κουζίνας. Αυτό που κάνει το La Maison Arabe μοναδικό είναι η υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονική και διακόσμησή του –όπως έγραψε ο παγκοσμίου φήμης ταξιδιωτικός οδηγός Lonely Planet ”αν δεν ήταν ξενοδοχείο, σίγουρα θα ήταν αξιοθέατο”. Οι τιμές των δωματίων –τα οποία είναι μοναδικά διακοσμημένα και πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις– ξεκινούν από 172 ευρώ και φτάνουν τα 550 ευρώ, για τη deluxe suite.

Επίσης, στη Marrakech, το La Mamounia είναι αναμφισβήτητα το δημοφιλέστερο ξενοδοχείο του Μαρόκο. Με ιστορία 80 ετών, 171 δωμάτια, 57 σουίτες, και ιδιωτικές βίλες τριών δωματίων, το La Mamounia αποτελεί ίσως την κορυφαία επιλογή διαμονής στο Μαρόκο. Πολυτελέστατη διακόσμηση, άψογο σέρβις και πληθώρα υπηρεσιών εγγυώνται την απόλαυση των διακοπών σας. Πέραν των απαραίτητων παροχών, που περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση, ηλεκτρονικό χρηματοκιβώτιο και mini bar, όλα σχεδόν τα δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικό μπαλκόνι 100 τ.μ. Οι τιμές ξεκινούν από 344 ευρώ και ”αγγίζουν” τα 1630 ευρώ για τη σουίτα Palmeraie και 3.000 ευρώ για τις βίλες.

Μία από τις πιο exclusive επιλογές στην Casablanca, το Le Royal Mansour Méridien συνδυάζει επιτυχώς την ανατολίτικη παράδοση σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και, φυσικά, τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Τα μοναδικής αισθητικής δωμάτιά του είναι εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις που θα περιμένατε από ένα ξενοδοχεία 5 αστέρων, ενώ τα δύο εστιατόρια, που σερβίρουν γεύσεις εμπνευσμένες από την παραδοσιακή κουζίνα, και το bar Diplomat εγγυώνται στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 150 ευρώ.

Στην καρδιά της Rabat, πρωτεύουσας του Μαρόκο, το Hilton Rabat δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Μοναδικής αισθητικής δωμάτια και σουίτες, exclusive υπηρεσίες από το μαιτρ του είδους, εστιατόρια για να κάνετε την πρώτη σας επαφή με την παραδοσιακή κουζίνα και μπαρ για τη νυχτερινή σας διασκέδαση, εγγυώνται την απόλυτη άνεση στη διαμονή σας. Οι παροχές των δωματίων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ασύρματη πρόσβαση στο internet, air condition, mini bar και δορυφορική τηλεόραση. Οι τιμές ξεκινούν από 165 ευρώ.

Στη μαγευτική Agadir, σε απόσταση αναπνοής από την παραλία και μόλις 10 λεπτά από το κέντρο της πόλης, το 5 αστέρων Sofitel Agadir, προσφέρει 248 δωμάτια και 25 σουίτες. Κτισμένο σε στυλ Kasbah, σύμφωνα με την τοπική αρχιτεκτονική, το εντυπωσιακό resort διαθέτει δύο εστιατόρια, μπαρ, πισίνα 1800 τ.μ. και ιδιωτική παραλία. Οι παροχές των δωματίων ανταποκρίνονται πλήρως στα standards ενός luxury hotel, και περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση, mini bar, air condition και 24ωρο room service. Οι τιμές ξεκινούν από 180 ευρώ.

Φαγητό

Τα εστιατόρια των προαναφερθέντων ξενοδοχείων αποτελούν πολύ καλή επιλογή όσον αφορά τη γνωριμία σας με τη νοστιμότατη παραδοσιακή κουζίνα. Για να… εντρυφήσετε στα μυστικά της, δοκιμάστε επίσης, τα παρακάτω εστιατόρια.

Dar Marjana (15 Derb Sidi Ali Tair, Marrakech): Παραδοσιακή κουζίνα, εντυπωσιακό σκηνικό και live performances καθημερινά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το δημοφιλές Bisteeya, φιλέτο κοτόπουλου με αυγά, σως λεμονιού και κρεμμυδιού, αμύγδαλα, κανέλα και ζάχαρη.

Al Mounia (95 Rue du Prince Moulay Abdallah, Casablanca): Παραδοσιακές συνταγές, σε ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της πόλης. Σπεσιαλιτέ το Mechoui, ψητό αρνί με πάπρικα και κύμινο.

Zagora Restaurant (5 Bd Mohammed V, Fez): Ίσως ο καλύτερος συνδυασμός γαλλικής και μαροκινής κουζίνας, για τις… διχασμένες παρέες, αλλά και για όσους θέλουν να νιώθουν την ”ασφάλεια” μιας δεύτερης επιλογής.

Restaurant el Bahia (1 Rue Riad Zitoun el Djedid (Bahia Palace), Marrakech): Ένα από τα ακριβότερα εστιατόρια της πόλης, το οποίο όμως αξίζει τουλάχιστον μία επίσκεψη, για τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ του και το άψογο περιβάλλον, μέσα στο φημισμένο Bahia Palace. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τη σούπα Harira.

Αν η παραδοσιακή κουζίνα αποδειχθεί πολύ βαριά για τα γούστα σας, δοκιμάστε τα ”Restaurant Entrecete” (74 Av Fal Ould Ouemir, Rabat) για γαλλική κουζίνα και φρέσκα ψάρια, ”Restaurant Mendes” (80 Av d’Espagne, Tangier) για θαλασσινά και ”Catanzaro” (11 Rue Tarik Ben Ziad, Marrakech) για ιταλικές γεύσεις.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v