5 σούπερ αστυνομικές σειρές για να λιώσεις

Θέλεις μυστήριο; Θέλεις νουάρ ατμόσφαιρα; Θέλεις αυτοτελή επεισόδια σαν ταινίες; Ό,τι και αν θέλεις, το βρήκαμε σε πέντε τέλειες αστυνομικές σειρές.

Broadchurch

Η Οσκαρούχος πια Ολίβια Κόλμαν (του λανθιμικού The Favourite) πρωταγωνιστεί μαζί με τον Ντέιβιντ Τένναντ και την τέλεια σκωτσέζικη προφορά του σε μια αστυνομική ιστορία που κόβει την ανάσα: Ένα μικρό παιδί εξαφανίζεται σε ένα παραθαλάσσιο βρετανικό χωριό όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Απολαυστικοί χαρακτήρες, συναρπαστικές ανατροπές και εξαιρετικές ερμηνείες, σε τρεις σαιζόν εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους: Στο τέλος της πρώτης το μυστήριο λύνεται, η δεύτερη είναι κατά βάση δικαστικό δράμα, στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση, και η τρίτη είναι και πάλι αστυνομική, με μια εντελώς διαφορετική ιστορία –ενός βιασμού, συγκεκριμένα− αλλά με τους ίδιους πρωταγωνιστές.



Hinterland

Με φόντο τα ατμοσφαιρικά, βυθισμένα στην ομίχλη τοπία της Ουαλίας, ένας λονδρέζος ντετέκτιβ με παρελθόν που του προκαλεί προβλήματα εξιχνιάζει μυστηριώδη εγκλήματα… ένα επεισόδιο τη φορά. Τρεις σαιζόν με τέσσερα-πέντε επεισόδια η καθεμία, που βλέπονται σαν ταινία όχι μόνο λόγω διάρκειας (90λεπτα κατά μέσο όρο) αλλά και λόγω πλοκής, σκηνοθεσίας και ερμηνειών που χτίζουν σπουδαίους χαρακτήρες.



Dogs of Berlin

Αν αγαπάς τα νουάρ μυθιστορήματα και την ατμόσφαιρα των ιστοριών του Λε Καρέ, το Dogs of Berlin φτιάχτηκε για σένα. Είναι αργό, οφείλουμε να προειδοποιήσουμε, πράγμα ασυνήθιστο για αστυνομική σειρά, κι αυτό είναι ένα από τα πράγματα που το κάνουν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό. Η ιστορία κινείται γύρω από την εξιχνίαση της δολοφονίας ενός διάσημου ποδοσφαιριστή την παραμονή ενός αγώνα, και επικεντρώνεται στον υπόκοσμο του Βερολίνου μέσα από τα μάτια δύο ντετέκτιβ που θα μπορούσαν να έχουν βγει από τις σελίδες ενός Ιζό ή ενός Ατιά. Α, και μιλάνε και γερμανικά για να ‘ρθει και να δέσει.



Ultraviolet

Από την Πολωνία έρχεται… το αστυνομικό που δεν έχεις συνηθίσει. Δηλαδή, ένα αστυνομικό στο οποίο η αστυνομία είναι «οι κακοί» (ή περίπου) και οι ντετέκτιβ μας είναι μια διαδικτυακή ομάδα που έχει βαρεθεί να βλέπει τις αρχές να αδιαφορούν απέναντι στο καθημερινό έγκλημα και αποφασίζει να πάρει την επίλυση των μυστηρίων στα χέρια της. Εννοείται πως η αστυνομία δεν είναι καθόλου χαρούμενη με αυτό. Μία απολαυστική σαιζόν δέκα 45λεπτων επεισοδίων που βλέπονται νεράκι.



Bitter Daisies

Την ανατριχιαστική ιστορία ενός κατά συρροή δολοφόνου στη Γαλικία (στη βορειοδυτική Ισπανία) αφηγείται αυτή η μίνι σειρά των έξι 70λεπτων επεισοδίων, σε μια παράξενη γλώσσα που μοιάζει με ισπανικά (αλλά δεν είναι) και με πορτογαλικά, αλλά επίσης δεν είναι –γιατί είναι γαλικιανά. Έχει δράση, έχει σασπένς, έχει μια απολαυστική επικεφαλής ντετέκτιβ, έχει ωραίες ανατροπές και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v