Τι καλό παίζει φέτος στην ελληνική TV;

Πέντε σειρές που αποδεικνύουν ότι η ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία ξανά προς τη δόξα τραβά—και με τα ανάλογα νούμερα.
 


Η ελληνική τηλεόραση είχε περάσει μια αρκετά σκοτεινή περίοδο μέσα στα χρόνια της κρίσης. Από τις εποχές που οι επιλογές για τις τηλεοπτικές σειρές που θα βλέπαμε ήταν άπειρες, περάσαμε σε μια ξηρασία που κράτησε αρκετά χρόνια.

Η ελληνική τηλεόραση, όμως, έχει επιστρέψει, και ανακαλύπτει ξανά τις παλιές της δόξες – σε ανανεωμένη μορφή – με αυτές τις πέντε σειρές που υπόσχονται ένα πολύ καλύτερο τηλεοπτικό μέλλον.

Η ζωή εν τάφω

Και εδώ βλέπουμε κάτι από παλιά. Η ΕΡΤ μας είχε συνηθίσει σε πανέμορφες μεταφορές μυθιστορημάτων, προσεγμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Και αυτές οι παραγωγές, δυστυχώς, σπάνια είχαν την απήχηση που έπρεπε – ειδικά αν λάβουμε υπόψη ανάλογες μεταφορές της ιδιωτικής τηλεόρασης, με όλο το προμόσιον που συνεπάγεται αυτό – αλλά Η ζωή εν τάφω, του Στρατή Μυριβήλη, ελπίζουμε να το αλλάξει αυτό. Αν μη τι άλλο, είναι μία σειρά που δεν βασίζεται σε ξένο κόνσεπτ.

Πέτα την Φριτέζα

Δυναμική η συμμετοχή του ΑΝΤ1 φέτος, με μια σειρά που συνδυάζει χωριό (με ό,τι συνεπάγεται αυτό), γκουρμέ, πισώπλατες μαχαιριές και άφθονο σουρεάλ χιούμορ. Όλα αλλάζουν όταν ένας βραβευμένος με αστέρια Μισελέν σεφ έρχεται στο παραθαλάσσιο χωριό Φτασμένο – αν έχεις δει παραθαλάσσιο χωριό σε μη τουριστική περίοδο, μπορείς να καταλάβεις – επειδή ανακαλύπτει ότι ο αληθινός του πατέρας είναι ο ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας. Προφανώς, όλα πάνε στραβά, και οι Γιάννης Μπέζος και Φάνης Μουρατίδης προκαλούν πολύ γέλιο. Συν ότι έφερε την Τζένη Μπότση ξανά στους δέκτες μας, και υπεραγαπάμε την Τζένη Μπότση.

Ου Φονεύσεις

Η νέα σειρά του Πάνου Κοκκινόπουλου, μετά από τις τεράστιες επιτυχίες που είδαμε και ξαναείδαμε, καταπιάνεται με το αγαπημένο του θέμα: Στυγερά εγκλήματα αναπαρίστανται στις οθόνες μας, ηθοποιοί που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε σε τόσο σκοτεινούς ρόλους μας αφήνουν έκπληκτους, και μπόλικο αίμα.

Το σόι σου



Ακόμα μία σειρά που επέστρεψε, για τον πέμπτο της μάλιστα κύκλο, εξακολουθώντας να σαρώνει σε τηλεθέαση. Και είναι λογικό, επειδή Το σόι σου έχει βρει την συνταγή της επιτυχίας: όχι ένα, αλλά δύο αστεράτα καστ, για να πηδάμε απ’ το ένα στο άλλο. Γράψιμο μοντέρνο, μίλια μακριά από όλα τα αφηγητικά κλισέ των 90s (που τρώγαμε στη μάπα μέχρι το 2010). Και Μίρκα Παπακωνσταντίνου, επειδή προφανώς θα κάναμε ειδική μνεία στην Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου είναι πανίσχυρη.


Μην Αρχίζεις την Μουρμούρα

Στον έκτο της κύκλο, η σειρά εξακολουθεί να σαρώνει, κι ας έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στο καστ, κι ας έχουν προστεθεί επιπλέον, συμπληρωματικοί χαρακτήρες. Η μορφή της ως μια ανθολογία εμπνευσμένη από την καθημερινότητα αλλά και από τις απλές στιγμές που μπορεί να ζει ένα ζευγάρι την έκανε να ξεχωρίσει. Ακόμα καλύτερα, χαιρόμαστε γιατί παλιότερα ήταν σπάνιο να βρεις ελληνική σειρά που να μπορεί και να την δει όλη η οικογένεια, και να μην κάνει… εκπτώσεις από το καλό χιούμορ για να τραβήξει περισσότερο κοινό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v