Τέλειες σειρές για δεκεμβριάτικο χουχούλιασμα

Επειδή ο καιρός πλέον δεν σηκώνει και πολύ έξω, ώρα να τυλιχτούμε με μια κουβέρτα... και να καούμε.

Αν μη τι άλλο, ο χειμώνας προσφέρεται για ατελείωτους μαραθώνιους σειρών, μιας και έξω δεν μας βλέπουμε να βγαίνουμε με τέτοιο κρύο. Που δεν μας πειράζει καθόλου να μην βγούμε, επειδή λατρεύουμε να χουχουλιάζουμε στον καναπέ βλέποντας σειρές. Και, ξανά αν μη τι άλλο, η τηλεόραση φέτος μας έχει προσφέρει πολλά καλά. Διαλέξαμε, λοιπόν, μερικά από αυτά, μαζί με δύο παλιότερες – αλλά τόσο κατάλληλες για binge watching – σειρές, και σας τις παρουσιάζουμε.

Wanderlust

Ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα στην σεξουαλική του ζωή αποφασίζει να ανοίξει τον γάμο του, μήπως και το σώσουν. Ρεαλιστικοί διάλογοι, χιούμορ τόσο-όσο, ειλικρινείς συζητήσεις και αναπαραστάσεις του (ανθρώπινου, όχι τηλεοπτικού) σεξ, και η Τόνι Κολέτ γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του BBC που έχει οργασμό on camera. Στο 2018, άργησες λίγο BBC, αλλά εντάξει. Έξι επεισόδια όλα κι όλα, ένα απόγευμα θα πάρει.

The haunting of hill house

Η νέα σειρά-φαινόμενο του Netflix, που έκανε το κοινό να παραμιλά και να ψάχνει για κρυμμένα φαντάσματα σε κάθε καρέ. Η ιστορία πέντε αδερφών που έχουν ζήσει τραυματικές εμπειρίες στο σπίτι της οικογένειάς τους, και επιστρέφουν για να το επισκευάσουν και να το πουλήσουν. Προφανώς, οι μπελάδες δεν αργούν να ξεκινήσουν, και για δέκα επεισόδια βλέπουμε την ανθρώπινη ψυχολογία να γκρεμίζεται, κομμάτι-κομμάτι.

Collateral

Μια αστυνομική σειρά, που δεν είναι αστυνομική σειρά. Ένα μυστήριο, ένας φόνος, και πολλοί άνθρωποι που οι ζωές τους μπλέκονται. Οι κριτικοί και το κοινό το λάτρεψαν, επειδή βασισμένο πάνω σε μια ιστορία μυστηρίου, κατάφερε να πει πολλά για την σύγχρονη ζωή. Μπόνους η βρετανική της συντομία: τέσσερα επεισόδια και τέλος.

Broad City

Ενώ ετοιμαζόμαστε να δούμε την πέμπτη και τελευταία σεζόν αυτών των ημίτρελων κοριτσιών από την Νέα Υόρκη, γιατί να μην κάνουμε μαραθώνιο όλες τις υπέροχες καταστάσεις που μας έχουν χαρίσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια; Η Άμπι και η Ιλάνα θα μπορούσαν να είσαι εσύ και ο καλύτερός σου φίλος—με λίγο περισσότερο σουρεαλισμό, ίσως. Τέσσερις σεζόν, με δέκα-δώδεκα εικοσάλεπτα επεισόδια, που φεύγουν νεράκι.

Childrens Hospital

Και, μιλώντας για σουρεαλισμό, εδώ μια πρόταση για μεγάλο χριστουγεννιάτικο μαραθώνιο... καψίματος. Το Childrens Hospital έχει εφτά σεζόν, δεκάλεπτα επεισόδια, και μέσα σε αυτά συμβαίνει κάθε τι παρανοϊκό: από παρωδία του Grey’s Anatomy, μέχρι μιούζικαλ, μέχρι ντοκιμαντέρ, αυτή η έξαλλη σειρά του [adult swim] δεν έχει αφήσει τίποτα χωρίς να το κοροϊδέψει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v