Τα ελληνικά reboots που θέλουμε να δούμε

Μετά το Καφέ της Χαράς και το Λόγω Τιμής, το in2life προτείνει τις δικές του ιδέες για νεκρανάστ—εχμ, τηλεοπτικά reboot λατρεμένων σειρών.


του Θοδωρή Διάκου

Τα τελευταία χρόνια, το Χόλιγουντ δεν σταματά να ασχολείται με το παρελθόν, και η νοσταλγία χτυπά κόκκινο. Αυτό έχει δημιουργήσει μια σειρά από reboots παλιών σειρών, κάποτε επιτυχημένα, άλλοτε κακά, και μερικές φορές τόσο παράξενα, που δεν ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε.

Εσένα κοιτάμε, Twin Peaks.

Πλέον η τάση αυτή έφτασε και στην Ελλάδα, και αγαπημένες σειρές όπως το Καφέ της Χαράς και το Λόγω Τιμής επιστρέφουν στις οθόνες μας! Αντί όμως να αναρωτιόμαστε γιατί (για το πρώτο) και πώς (ο Μαρκουλάκης δεν γέρασε), εμείς αποφασίσαμε να γράψουμε τις δικές μας ιδέες για reboot παλιών σειρών που αγαπήσαμε.

Κανένα reboot για τον Γιάννη Μπέζο σε αυτή τη λίστα. Όπως το Πασόκ, οι χλαπάτσες και τα παπούτσια με φωτάκια στις σόλες, μερικά πράγματα καλό είναι να τα αφήσουμε στα 90s.

Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;
Οι πρωταγωνίστριες είναι ακόμα ζωντανές. Ο Μαντάς επίσης. Η ζωή κυλά ήρεμα, ή όσο ήρεμα μπορεί να κυλά για χαρακτήρες του Αλέξανδρου Ρήγα. Και τότε συμβαίνει το #MeToo. Και οι γυναίκες αποφασίζουν, για ακόμα μία φορά, ότι ήρθε η ώρα να ξεπλύνουν την ντροπή από πάνω τους, και όχι μέσω του Twitter. Η σειρά γίνεται πιο μαύρη από ποτέ. Η δίψα του κοινού για αίμα ικανοποιείται. Η Χρύσα Ρώπα εξακολουθεί να είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στην Ελλάδα.

Ηρωίδες
Για κανέναν απολύτως λόγο εκτός του ότι οι Ηρωίδες Γ#ΜΟΥΣΑΝ και αν το Mega δεν ζητήσει συγγνώμη από την Αλεξάνδρα Κ* με νέα σεζόν μόλις αποκτήσει πάλι χρήματα, ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ. Σόρι, κανένα αστείο σε αυτή τη παράγραφο, μιλάμε πολύ σοβαρά.

10 Λεπτά Κήρυγμα
Νέα γενιά, νέα μπλεξίματα για τον single μπαμπά Λεωνίδα. Πώς θα καταφέρει ένας αιώνιος έφηβος να διαχειριστεί ένα άγριο παιδί στην προεφηβεία; Τι είναι το Snapchat και πόσα κακά λογοπαίγνια θα αντέξεις μέσα σε ένα εικοσάλεπτο επεισόδιο; Και πόσο αντάξια της Κικίτσας θα σταθεί η Μαίρη στον ρόλο της γιαγιάς; Και η Κικίτσα γιατί εξακολουθεί να έχει περισσότερη ενέργεια από όλους τους; (Κοκαΐνη. Η Κικίτσα παίρνει κοκαΐνη.) Η Μαριλένα και ο Τέλης είναι νεκροί, επειδή ποιος ενδιαφέρεται για την Μαριλένα και τον Τέλη;

Ντόλτσε Βίτα
Ο Αντώνης και η Χριστίνα είναι ακόμα μαζί, αλλά τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Η Χριστίνα, φορτωμένη με αρκετά προβλήματα που φέρνει η ηλικία, περιφέρεται στο σπίτι σαν την άδικη κατάρα, θυμίζοντας ώρες-ώρες την (νεκρή πλέον) πεθερά της. Η Ντορίτα χώρισε τον Χάρη, και πλέον ζει σε ένα λεσβιακό κοινόβιο. Η Ασπασία είναι ακόμα παρθένα. Ο Αντώνης περνάει κρίση μέσης ηλικίας, και αυτό τον οδηγεί στην αγκαλιά μιας άλλης, νεότερης γυναίκας. Επειδή το happy end είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Στο Παρά 5
Η πιο αγαπημένη παρέα της ελληνικής τηλεόρασης επιστρέφει για να εξιχνιάσει ένα ακόμα μυστήριο! Με την σημαντική διαφορά ότι η σειρά δεν είναι πλέον κωμωδία. Ο Γιώργος Καπουτζίδης έχει νεύρα, επειδή η Εθνική Ελλάδας ήταν το magnum opus του και κόπηκε άδοξα. Κανένας δεν είναι ασφαλής από την οργή του—ειδικά η Ζουμπουλία, που πλέον μπορεί να επικοινωνεί αποκλειστικά με “Ιιιιιιι” έπειτα από ένα τρομακτικό ατύχημα. Κοίτα τι έκανες, Ελλάδα. Ακόμα και η Ντάλια φαίνεται να μην έχει όρεξη για ζωή.

Singles ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Τι είναι καν αυτή η σειρά; Είναι ανάλαφρη κωμωδία για σχέσεις; Είναι κοινωνικό δράμα; Είναι θρίλερ μυστηρίου; Μπορούμε να έχουμε απ’ όλα χωρίς Μουζουράκη; Δεν ξέρουμε, αλλά το κανάλι αποφάσισε να αφήσει τον Γιώργο Φειδά να γράψει ό,τι θέλει, χωρίς περιορισμούς, και αυτό σημαίνει ότι πλέον η Ράνια θα μας βρίζει από ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Η Λίλα αναρωτιέται αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, και επίσης πώς θα κάνει σεξ με αυτή τη ζωή.

Οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη
Χωρίς Σεργιανόπουλο, χωρίς ηθική, χωρίς τίποτα να σταματά αυτές τις γυναίκες από το να ουρλιάζουν όλη μέρα. Φήμες που δεν έχουν επαληθευτεί λένε ότι δεν υπάρχει σενάριο, και πως ο Αλέξανδρος Ρήγας απλώς καθοδηγούσε το καστ δίνοντάς τους το γενικότερο mood κάθε σκηνής, ώστε να προσαρμόσουν τα ουρλιαχτά τους. Μία αληθινά τρομακτική εμπειρία. Και, όχι, ούτε η Μαρία Λεκάκη επιστρέφει. Έχει ακόμα καριέρα.

Η ώρα η καλή
Σταμάτησε καν να παίζεται αυτή η σειρά; Πιθανότατα όχι, επειδή ήδη έπαιζε για πολύ περισσότερα χρόνια απ’ ό,τι έπρεπε. Μήπως αυτό δεν είναι καν reboot και απλά ξεχάσαμε ότι τόσα χρόνια δεν κόπηκε ποτέ; Ο Πάνος Μιχαλόπουλος κοντεύει να πατήσει τα 70, αφήστε τον να ξεκουραστεί. Η Μπέσυ Μάλφα χρειάζεται νέους ρόλους, που να την αφήνουν να εξασκεί το ταλέντο της στο τραγούδι, επειδή έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι. Είναι καν αυτοί οι άνθρωποι ζωντανοί; Αναφέραμε ότι η Μπέσυ Μάλφα έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι; Σίγουρα θα το ανέφερε εκείνη.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v