Όσα πρέπει να ξέρεις για τον σημερινό ημιτελικό της Eurovision

Πριν στηθείς απόψε στην τηλεόραση για τον ημιτελικό της φετινής Eurovision, σου έχουμε το know how της βραδιάς.
Όσα πρέπει να ξέρεις για τον σημερινό ημιτελικό της Eurovision
Δέκα χώρες θα προκριθούν στον τελικό από τις συνολικά 19 που συμμετέχουν απόψε στην πρώτη φάση των ημιτελικών για την ευρωπαϊκή γιορτή του τραγουδιού – λέμε τώρα – ο τελικός της οποίας θα προβληθεί το Σάββατο 12 Μαΐου.

Την χώρα μας εκπροσωπεί η Γιάννα Τερζή με το τραγούδι «Όνειρό μου», το οποίο θα παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό της βραδιάς, ενώ την «12 πόντοι» Κύπρο η Ελένη Φουρέιρα με το τραγούδι «Fuego».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Altice Arena, η οποία χωρά 20.000 ψυχές και είναι ο μεγαλύτερος χώρος συναυλιών και όχι μόνο στην Πορτογαλία.

Στον σημερινό ημιτελικό θα εμφανιστούν: Λευκορωσία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Αλβανία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ, Εσθονία και στο δεύτερο μισό Ελβετία, Φινλανδία, Αυστρία, Ιρλανδία, Αρμενία, Κύπρος, Κροατία, Ελλάδα, Σκόπια

Στις άχρηστες πληροφορίες της ημέρας, σημειώστε πως ο Φωκάς Ευαγγελινός θα χορογραφήσει τις συμμετοχές της Μολδαβίας και του Αζερμπαϊτζάν, ενώ ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος υπογράφει τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν.

Δείτε (και ακούστε) παρακάτω τα 43 κομμάτια που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v