TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (2-8/1)

Οι κινηματογραφικές ταινίες που θα μας κρατήσουν παρέα την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (2-8/1)
Μπορεί το πρόγραμμα των καναλιών να βρίσκεται σε ρυθμούς… ανάρρωσης και ξεκούρασης από τις γιορτές και οι περισσότερες σειρές να προβάλλονται σε επανάληψη, αλλά δεν είναι λίγες οι αφορμές για να «ξεσκάσετε» κινηματογραφικά μέσα από τη μικρή οθόνη. Δείτε τι θα δείτε αυτή την εβδομάδα.

*Τα μυαλά που κουβαλάς (2015), Δευτέρα στις 17.05, Novacinema2HD
Η Pixar παραδίδει ένα από τα πιο πρωτότυπα, αστεία αλλά και με βαθιά μηνύματα animation δημιουργήματά της, την ιστορία ενός κοριτσιού και των περιπετειών των ίδιων των συναισθημάτων της μέσα στον κεφάλι της.

*Kung fu Panda 3 (2016), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ο καλόψυχος Πο το Panda καλείται πια από μαθητής να γίνει δάσκαλος και να εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά μαχητών, αφού ένας μοχθηρός εχθρός απειλεί να εξολοθρεύσει όλους τους πολεμιστές Κουνγκ Φου, σε μία από τις πιο fun σειρές animation ταινιών.

*Amour (2012), Δευτέρα στις 21.50, ΕΡΤ2
Ο Χάνεκε, από τους κορυφαίους εν ζωή δημιουργούς, διηγείται με σκληρό τρόπο την αλήθεια της αγάπης και των ορίων της, μέσα από την ιστορία ενός ηλικιωμένου άνδρα που βλέπει την σύζυγό του να καταρρέει.

*Μανταλένα (1960), Τετάρτη στις 21.50, Alpha
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σαλπάρει και μας καλεί για μια βόλτα με την βάρκα της, σε μία από τις πιο νοσταλγικές ταινίες των ‘60s, που βραβεύτηκε ως καλύτερη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εκείνης της χρονιάς.

*Η Οργή των Τιτάνων (2012), Τετάρτη στις 22.00, Star
Μια δεκαετία μετά την επική νίκη του επί του τερατώδους Κράκεν, ο Περσέας - ο ημίθεος γιος του Δία - επιχειρεί να ξεκινήσει μια πιο ήσυχη ζωή ως ψαράς, αλλά η μάχη ανάμεσα σε θεούς και τιτάνες συνεχίζεται και στη Γη επικρατεί χάος. Ό,τι πρέπει δηλαδή για θέαμα, εφέ και all star cast (Σαμ Γουόρθινγκτον, Λίαμ Νίσον, Ρέιφ Φάινς, Ρόζαμουντ Πάικ, Έντγκαρ Ραμίρεζ).

*Η Πόλη του Πάθους (1998), Τετάρτη στις 0.00, ΕΡΤ2
Στο Νέο Μεξικό, μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η φιλία δύο καουμπόηδων είναι τόσο ισχυρή, ώστε δεν σκιάζεται ούτε από το γεγονός ότι ερωτεύονται τρελά την ίδια (παντρεμένη) γυναίκα. Σκηνοθετεί ο Στίβεν Φρίαρς και αποσπά μεταξύ άλλων, υποψηφιότητα για Χρυσή Άρκτο.

*Η κατάσταση των πραγμάτων (2009), Πέμπτη στις 22.00, Star
Ένας ρεπόρτερ καλείται να εξιχνιάσει μια δολοφονία, που εμπλέκει κάποια από τα πλέον επιφανή πολιτικά πρόσωπα της χώρας, μεταξύ των οποίων και ένα φίλο του, σε μια σκοτεινή περιπέτεια με τους Ράσελ Κρόου και Μπεν Άφλεκ.

*Batman vs Superman (2016), Παρασκευή στις 23.50, Novacinema1HD
Οι κόσμοι του Μπάτμαν και του Σούπερμαν συναντιούνται σε μια επική, χορταστική περιπέτεια διά χειρός Ζακ Σνάιντερ. Στους ομώνυμους ρόλους, ο Μπεν Άφλεκ και ο Χένρι Καβίλ.

*Ιβ Σεν Λοράν (2014), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Η ζωή και το έργο του ταλαντούχου ημίθεου της μόδας, αλλά ταυτόχρονα μανιοκαταθλιπτικού θνητού, Ιβ Σεν Λοράν -από τα νεανικά του χρόνια στην Αλγερία, τη μαθήτευση δίπλα στον Ντιόρ, την ανεξαρτησία και τον θρίαμβο του προσωπικού του Οίκου, την υγεία του που κατέρρεε παραδομένη στους δαίμονές του και, πάνω από όλα, την ταραχώδη σχέση του με τον έρωτα και μάνατζερ της ζωής του, Πιέρ Μπερζέ.

*Ένα ολόγραμμα για τον βασιλιά (2016), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Ένας αμερικανός επιχειρηματίας πηγαίνει στη Μέση Ανατολή για να κλείσει τη μεγαλύτερη συμφωνία της καριέρας του με έναν τοπικό μονάρχη. Το ταξίδι του όμως είναι πιο περιπετειώδες από ό,τι φανταζόταν... Σκηνοθετεί ο Τομ Τίκβερ, πρωταγωνιστεί ο Τομ Χανκς.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Euroleague, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Παρασκευή στις 21.00, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v