TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (5-11/12)

Μία εβδομάδα γεμάτη οσκαρικά διαμάντια, δυνατές πρεμιέρες και αθλητικά ντέρμπι μας περιμένει στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (5-11/12)
Μία από τις πιο οσκαρικές εβδομάδες θα απολαύσουμε στην ελληνική τηλεόραση, καθώς το πρόγραμμά της αυτές τις ημέρες – που λόγω θερμοκρασιών… επιβάλλεται να μείνουμε στη ζεστασιά του καναπέ μας – είναι γεμάτο από κινηματογραφικά αριστουργήματα, σινεφίλ διαμαντάκια και δυνατές πρεμιέρες. Δείτε… τι θα δείτε.

*Κοτόπουλο με δαμάσκηνα (2011), Δευτέρα στις 21.50, ΕΡΤ2
Τεχεράνη 1958. Ο Νασέρ Αλί Καν, ο πιο δημοφιλής βιολιστής της εποχής του, είναι παγιδευμένος σ’ έναν αδιάφορο γάμο. Μόνιμη συντροφιά του είναι το βιολί του, μέχρι που μια ημέρα… αυτό σπάει – και μαζί όλη η ζωή του. Συγκινητικό, γλυκόπικρο δράμα της Μαργιάν Σατραπί.

*Μάτια ερμητικά κλειστά (1999), Δευτέρα στις 23.30, Star
Ο Γουίλιαμ, διακεκριμένος γιατρός, αποφασίζει να συνάψει εξωσυζυγικές σχέσεις όταν μια νύχτα η σύζυγός του, Άλις, του αποκαλύπτει πως είχε σεξουαλικές φαντασιώσεις μ’ έναν άλλον άνδρα. Το ντελιριακό ταξίδι του μέσα από τα τελετουργικά όργια μιας αδελφότητας γίνεται ένα έργο τέχνης, που ταυτόχρονα αποτελεί το κύκνειο άσμα του Κιούμπρικ. Με τους Τομ Κρουζ, Νικόλ Κίντμαν.

*Ο Βασιλιάς μου (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Σε ένα κέντρο αποκατάστασης και εξαρτημένη από τη φροντίδα του νοσηλευτικού προσωπικού και τα παυσίπονα, η Τονί προσπαθεί να επουλώσει τα σωματικά και ψυχικά τραύματά της ύστερα από ένα ατύχημα... Συγκινητικό δράμα με τους Βενσάν Κασέλ και Λουί Γκαρελ.

*Man of Steel (2013), Τετάρτη στις 22.00, Star
Ο Σούπερμαν… επανεφευρίσκεται σε αυτή τη θεαματική κομιξικής καταγωγής περιπέτεια, στην οποία βλέπουμε όλη την ιστορία του υπεράνθρωπου από τη γέννησή του μέχρι τη γνωριμία του με την Λόις και την προσπάθειά του να σώσει τον κόσμο. Με τους Χένρι Καβίλ, Έιμι Άνταμς, Μάικλ Σάνον, Νταϊάν Λέιν, Ράσελ Κρόου, Κέβιν Κόστνερ – σκηνοθετεί ο Ζακ Σνάιντερ.

*Interruption (2015), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
Μια ομάδα ενόπλων καταλαμβάνει τη σκηνή ενός θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας και με τη βοήθεια του ανυποψίαστου κοινού μετατρέπει το έργο σε διαδραστική παράσταση με απρόβλεπτη εξέλιξη. Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ανερχόμενους έλληνες κινηματογραφιστές, ο Γιώργος Ζώης, έβαλε πλώρη με αυτή την ταινία για τα Φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορίνο.

*Πίσω από τους λόφους (2012), Τετάρτη στις 0.00, ΕΡΤ2
Μία κοπέλα επιστρέφει από τη Γερμανία στην πατρίδα της, τη Ρουμανία, για να πάρει μαζί τον πιο αγαπημένη της άνθρωπο, τη φίλη της Βοϊτσίτα. Όμως συναντά έναν μεγάλο «αντίπαλο»: Τον Θεό, αφού η Βοϊτσίτα έχει αφιερωθεί σε ένα μοναστήρι. Η συγκλονιστική ιστορία και η δαιμονοποίηση των επιθυμιών μας γίνεται η πρώτη ύλη για αυτό το υπέροχο, σκοτεινό δράμα του Μουνγκίου που βραβεύτηκε στις Κάννες.

*Νεμπράσκα (2013), Πέμπτη στις 21.50, ΕΡΤ2
Ένας φτωχός ηλικιωμένος άνδρας με αρχή άνοιας ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι προς τη Νεμπράσκα, νομίζοντας ότι κέρδισε ένα εκατομμύριο δολάρια τα οποία θέλει να εισπράξει. Στο ταξίδι, μαζί με το γιο του, θα συναντήσει τους παλιούς συγγενείς και φίλους, σε μια γλυκόπικρη διαδρομή ζωής, που έφερε τον πρωταγωνιστή Μπρους Ντερν και τον σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν στα Όσκαρ.

*Τρομοκρατική επίθεση (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Νοέμβριος 2008. Η Λουίζ βρίσκεται μόνη της σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μουμπάι, όταν ξαφνικά ακούει δυνατούς θορύβους. Μέσα σε λίγα λεπτά, συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση... Η συνέχεια της περιπέτειας επί της οθόνης, διά χειρός Νικολά Σααντά.

*12 Χρόνια Σκλάβος (2013), Παρασκευή στις 22.00, Star
Λίγα χρόνια πριν τον αμερικανικό εμφύλιο, ο Νεοϋορκέζος Σόλομον Νόρθαπ ζει ως ελεύθερος αμερικανός πολίτης, μέχρι που απάγεται και πωλείται ως σκλάβος, μοίρα που επιφυλασσόταν σε πολλούς μαύρους Αμερικανούς εκείνη την εποχή. Η δραματική του περιπέτεια μέχρι την ελευθερία γίνεται ένα οσκαρικό διαμάντι διά χειρός Στιβ Μακουίν, με πρωταγωνιστές τους Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Μπραντ Πιτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Φασμπέντερ, Πολ Ντάνο, Πολ Τζιαμάτι, Σάρα Πόλσον, Λουπίτα Νιόνγκο.

*Όλα τα αόρατα παιδιά (2005), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Επτά ιστορίες από διάφορες χώρες (εμπόλεμη Αφρική, Σερβία, Η.Π.Α., Βραζιλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Κίνα) με ήρωες "αόρατα" παιδιά, που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, είναι θύματα εκμετάλλευσης, βιώνουν τις κοινωνικές ανισότητες, επιβιώνουν σε εμπόλεμη ζώνη, θέλουν αλλά δεν μπορούν να παραμείνουν παιδιά. Με τη σκηνοθετική μαεστρία 8 μεγάλων δημιουργών από κάθε γωνιά του κόσμου, οι οποίοι ευελπιστούν να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν την κοινή γνώμη. Σκηνοθετούν μεταξύ άλλων οι Εμίρ Κουστουρίτσα, Σπάικ Λι, Τζον Γου.

*Το Λονδίνο Έπεσε (2016), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πηγαίνει στο Λονδίνο για την κηδεία του βρετανού πρωθυπουργού, όπου μια επίθεση τρομακτικών διαστάσεων απειλεί τον ίδιο αλλά και τους σπουδαιότερους ηγέτες του δυτικού κόσμου, σε μια δυνατή περιπέτεια με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Άαρον Έκχαρτ και Μόργκαν Φρίμαν.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1
*Euroleague, Παναθηναϊκός-Γαλατασαράι, Παρασκευή στις 20.00, ΕΡΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v