TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (21-27/11)

Οι πρεμιέρες, οι νέες σειρές και οι καλύτερες ξένες ταινίες που θα μας κρατήσουν παρέα αυτή την εβδομάδα από τη μικρή μας οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (21-27/11)
Τις τελευταίες τηλεοπτικές πρεμιέρες του 2016 θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση, με κυριότερη την επιστροφή του Λευτέρη Παπαπέτρου (Ντόλτσε Βίτα, Εγκλήματα, Είσαι το ταίρι μου, Κάτω Παρτάλι) από την συχνότητα του ΑΝΤ1 με νέα κωμωδία. Έχει τίτλο «Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα» και η πλοκή της τοποθετείται στην «μαρτυρική» εβδομάδα του περσινού καλοκαιρινού δημοψηφίσματος (με τους Καβογιάννη, Χατζηπαναγιώτη, Μακρυπούλια κ.α., Δευτέρα στις 22.15). Αμέσως μετά, επιστρέφουν και οι Ράδιο Αρβύλα (Δευτέρα στις 23.15, ΑΝΤ1), ενώ το ίδιο βράδυ από τις 22.00, στην ΕΡΤ1 θα παρακολουθήσουμε τον τηλεμαραθώνιο του ERT Focus για το Χαμόγελο του Παιδιού. Θα δούμε όμως και αρκετές ενδιαφέρουσες ξένες ταινίες αυτή την εβδομάδα:

*Ο ήχος της σιωπής (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Με αφορμή την εκδήλωση στη μνήμη μιας διάσημης φωτογράφου και μετά την αποκάλυψη ενός επώδυνου μυστικού, ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της έρχονται αντιμέτωποι με τα συναισθήματά τους. Δραματική ταινία του Γιοακίμ Τρίερ με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ και Τζέσι Άιζενμπεργκ.

*Rush (2013), Τρίτη στις 22.00, Star
Ο Ρον Χάουαρντ μεταφέρει υποδειγματικά την κόντρα των δύο θρυλικών πιλότων της Formula 1, Νίκι Λάουντα και Τζέιμς Χαντ, σε μια ταινία γεμάτη ένταση και ψυχογραφήματα – με τους Ντάνιελ Μπρουλ και Κρις Χέμσγουορθ.

*Closer (2005), Τετάρτη στις 0.00, Mega
Η 'Αλις και ο Νταν, η 'Αννα και ο Λάρι. Δυο ζευγάρια νέων ανθρώπων σε υπαρξιακή κρίση, που προσπαθούν να λύσουν όχι μόνο τα προβλήματα στο δεσμό τους, αλλά και τα προβλήματα καθενός με τον εαυτό του. Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο περίπλοκη και η φιλία μεταξύ τους θα κινδυνέψει, όταν η γυναίκα του ενός ζευγαριού δημιουργήσει ερωτική σχέση με τον άντρα του άλλου ζευγαριού. Προκλητικό, μοντέρνο δράμα του Μάικ Νίκολς με τους Τζούλια Ρόμπερτς, Κλάιβ Όουεν, Νάταλι Πόρτμαν και Τζουντ Λο.

*Η Φαμίλια (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Αργεντινή, δεκαετία του '80. Οι Πούτσιο φαίνεται να είναι μια ιδανική, φιλήσυχη οικογένεια. Τα φαινόμενα, όμως, απατούν καθώς αποδεικνύεται ότι η φαμίλια σκορπά τον τρόμο και τον θάνατο, σε ένα σκοτεινό θρίλερ του Πάμπλο Τραπέρο.

*Brave (2012), Παρασκευή στις 21.00, Alpha
Η πριγκίπισσα Merida δεν είναι σαν όλες τις άλλες που έχουμε μάθει στα παραμύθια. Αποφασίζει να χαράξει τη δική της πορεία, αλλά όταν από λάθος της ενεργοποιεί μια κατάρα, θα πρέπει να αποδείξει την γενναιότητά της, μαζί με το σπάνιο χάρισμά της στην τοξοβολία.

*Amazing Spiderman (2012), Σάββατο στις 21.00, Mega
Ο Πίτερ Πάρκερ είναι ο σπασίκλας του σχολείου που όταν φορέσει τη στολή γίνεται ένας σαρκαστικός σούπερ ήρωας που πολεμά τους κακούς. Ο πιο γνωστός ήρωας της Marvel αποκτά άλλο αέρα και αναζητά την ιστορία για το παρελθόν του και τη μυστηριώδη εξαφάνιση των γονιών του. Πρωταγωνιστούν οι Άντριου Γκάρφιλντ και Έμα Στόουν.

*Like father, Like son (2014), Σάββατο στις 21.00, ΕΡΤ2
Έξι χρόνια μετά την γέννηση του γιου του, ένας άνδρας μαθαίνει πως του έδωσαν λάθος παιδί και η επιτυχημένη ζωή του γκρεμίζεται. Θα επιλέξει το βιολογικό του παιδί ή αυτό που μεγάλωσε έξι χρόνια; Συγκινητικό ασιατικό δράμα του Hirokazu Koreeda, που κέρδισε το βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών.

*Δόξα και πίστη (2015), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Η άνοδος και η πτώση του Χανκ Γουίλιαμς, του τραγουδιστή της κάντρι που στη σύντομη ζωή του έκανε μια αξιοσημείωτη καριέρα, και οι συνέπειες της δόξας στην υγεία του και στην προσωπική του ζωή, γίνεται ένα συγκινητικό δράμα με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Τομ Χίντλστον.

*The Avengers (2012), Κυριακή στις 21.00, Alpha
Οι μεγαλύτεροι υπερήρωες της Γης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τον Λόκι και τις εξωγήινες απειλές του να κατακτήσει τον πλανήτη, σε μία από τις πιο χορταστικές περιπέτειες της Marvel.

*Deadpool (2016), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Ενας βετεράνος στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων δέχεται να υποβληθεί σε μια πειραματική θεραπεία, μέσω της οποίας μετατρέπεται αναπάντεχα σε αδίστακτο μασκοφόρο εκδικητή με... σκοτεινό χιούμορ και γίνεται ο πιο απολαυστικός «αντι-ήρωας» του σύμπαντος της Marvel.

*Κάτω από το ηφαίστειο (1984), Κυριακή στη 1.00, ΕΡΤ1
Ο Τζον Χιούστον μεταφέρει στην οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάλκομ Λόουρι. Με κεντρικό ήρωα έναν αλκοολικό βρετανό πρόξενο στο Μεξικό του ΄40, το έργο ακολουθεί λεπτό προς λεπτό την τελευταία ημέρα του ήρωα και την κατρακύλα του στη μοναξιά και το θάνατο, υπό την καταστροφική συνοδεία του αλκοολούχου ποτού μεσκάλ.

Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας
*Champions League, Άρσεναλ-Παρί Σεν Ζερμέν, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1
*Euroleague, Ολυμπιακός-Μακάμπι, Πέμπτη στις 19.45, ΕΡΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v