TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-20/11)

Οι πρεμιέρες, τα shows, οι σειρές και οι ταινίες που αξίζει να παρακολουθήσετε αυτή την εβδομάδα στη μικρή οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-20/11)
Το πρώτο μουσικό show της σεζόν κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στον ΣΚΑΪ, που πήρε φόρα μετά την περσινή επιτυχία του X Factor, και την Τετάρτη στις 22.00 επιστρέφει με το The Voice (παρουσίαση Γιώργος Καπουτζίδης, κριτική επιτροπή Ρουβάς-Παπαρίζου-Μαραβέγιας και Μουζουράκης), ενώ πρεμιέρα κάνει και μια ενδιαφέρουσα ισπανική σειρά εποχής στην ΕΡΤ2, οι Έξι Αδελφές (καθημερινά στις 19.00). Κατά τα άλλα, έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες ταινίες να παρακολουθήσουμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση:

*The Wind Rises (2013), Δευτέρα στις 21.50, ΕΡΤ2
Βασισμένη στην αληθινή ιστορία ενός μηχανικού που σχεδίαζε αεροπλάνα για την πολεμική αεροπορία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, η ταινία-επιστροφή του Μιγιαζάκι στη δράση αποτελεί όνειρο ζωής και το κύκνειο άσμα του μεγάλο ιάπωνα animator.

*Εξολοθρευτής: Μέρα Κρίσης (1991), Δευτέρα στις 23.30, Alpha
Πάνω από δέκα χρόνια έχουν περάσει, από τότε που η Σάρα Κόνορ αντιμετώπισε τον Εξολοθρευτή, που ήρθε από το μέλλον για να την σκοτώσει πριν γεννήσει το γιο της, Τζον Κόνορ. Τώρα, ένα νέο είδος cyborg έρχεται στη Γη για να ολοκληρώσει την καταστροφή. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αναλαμβάνει και πάλι δράση, σκηνοθετημένη από τον Τζέιμς Κάμερον.

*Αυτόπτης Μάρτυρας (2016), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ερευνώντας τον φόνο του συνεργάτη του, ένας ντετέκτιβ ανακαλύπτει ένα κύκλωμα διαφθοράς στην αστυνομία. Κι όσο οι αποδείξεις εξαφανίζονται, μόνο μία μυστηριώδης γυναίκα μπορεί να τον βοηθήσει. Περιπέτεια με τους Κιάνου Ριβς και Μίρα Σορβίνο.

*Rush (2013), Τετάρτη στις 22.00, Star
Η ζωή και η κόντρα μεταξύ του Νίκι Λάουντα και του Τζέιμς Χαντ, σε ένα βιογραφικό δράμα γεμάτο εντάσεις, με σπουδαίες ερμηνείες από τους Κρις Χέμσγουορθ και Ντάνιελ Μπρουλ. Σκηνοθετεί με μαεστρία ο Ρον Χάουαρντ.

*Μαθήματα Ζωής (2014), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
Προσπαθώντας να παρακινήσει την πιο δύσκολη τάξη που έχει αναλάβει στην καριέρα της, μια καθηγήτρια Ιστορίας παροτρύνει τους μαθητές της να λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό με θέμα το Ολοκαύτωμα. Γαλλικός συναισθηματισμός και πολυπολιτισμικά μηνύματα διά χειρός Μαρί-Καστίγ Μενσιόν-Σα.

*Η διπλή ζωή της Βερόνικα (1991), Τετάρτη στις 0.00, ΕΡΤ2
Η Βερόνικα και η Βερονίκ έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα, μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, ασχολούνται και οι δύο με το τραγούδι, αλλά δεν γνωρίζονται. Μία μέρα, η Βερονίκ θα ανακαλύψει τυχαία, σε κάποιες φωτογραφίες που είχε βγάλει σ’ ένα ταξίδι της στην Πολωνία, την ύπαρξη της «σωσία» της. Ο Κισλόφσκι σκηνοθετεί, η Ιρέν Ζακόμπ ερμηνεύει και οι Κάννες τους βραβεύουν.

*Εις το όνομα του πατρός (1993), Πέμπτη στις 21.50, ΕΡΤ2
Στα ‘70s, το Μπέλφαστ φλεγόταν, οι βόμβες του ΙΡΑ σκορπούσαν το θάνατο στο Λονδίνο και η βρετανική αστυνομία έπρεπε πάση θυσία να δείξει στον κόσμο την αποτελεσματικότητά της. Μια ψεύτικη πληροφορία οδηγεί στη φυλακή οκτώ Ιρλανδούς, με την κατηγορία της βομβιστικής επίθεσης. Η δικαίωσή τους έρχεται μετά από 15 χρόνια. Η ταινία, σε σκηνοθεσία Τζιμ Σέρινταν και με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούς, ήταν υποψήφια για επτά Όσκαρ.

*Toy Story 3 (2010), Παρασκευή στις 21.00, Alpha
Η τρίτη περιπέτεια των αγαπημένων παιχνιδιών του Άντι θα εκτυλιχθεί… μακριά από τον Άντι, μιας και έχει μεγαλώσει και καλείται να τα αποχωριστεί, στην πιο συγκινητική ίσως ταινία της animation τριλογίας.

*Γράμμα από το παρελθόν (2015), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Με τη βοήθεια ενός συμπατριώτη του και με σαφείς γραπτές οδηγίες, ένας ηλικιωμένος Εβραίος ξεκινά ένα οδοιπορικό για να εντοπίσει τον ναζί που ευθύνεται για την εξόντωση της οικογένειάς του. Σκηνοθετεί ο Ατόμ Εκογιάν, πρωταγωνιστούν οι Κρίστοφερ Πλάμερ και Μπρούνο Γκανζ.

*Joy (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Η ιστορία της Τζόι Μανγκάνο, της γυναίκας που, παρά τις αμέτρητες δυσκολίες που αντιμετώπιζε, κατάφερε τη δεκαετία του '90 με τις εφευρέσεις της να χτίσει έναν επιχειρηματικό κολοσσό χάρη στο τηλεμάρκετινγκ. Την μούσα του, Τζένιφερ Λόρενς, σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Ο’Ράσελ.

*Αρκαδία Χαίρε (2015), Κυριακή στις 23.45, ΕΡΤ2
Ο Φίλιππος Κουτσαύτης, με τη λυρική του ματιά, παραδίδει ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό στη γη της Αρκαδίας, αλλά και τους θρύλους που συνοδεύουν από την αρχαιότητα το όνομά της.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Euroleague 2016
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός, Τετάρτη στις 22.00, ΕΡΤ1
Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v