TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (4-10/1)

Οι ξένες ταινίες, ο ελληνικός κινηματογράφος, τα αθλητικά ραντεβού και όλα όσα αξίζει να δείτε στην τηλεόραση αν μείνετε σπίτι αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (4-10/1)
Εβδομάδα μεθεορτίων, χωρίς νέα επεισόδια σειρών, με πολλές ταινίες, ελληνικό και ξένο σινεμά, λίγη Euroleague, και την αγαπημένη «Ντόλτσε Βίτα» να επιστρέφει κάθε μεσημέρι στους δέκτες μας. Αυτά είναι τα νέα της εβδομάδας στην ελληνική τηλεόραση και αυτά είναι τα «ραντεβού» της, αν τύχει και μείνετε στο σπίτι:

*Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η συντροφιά του Δαχτυλιδιού (2001), Δευτέρα στις 21.50, ALPHA
Το πρώτο μέρος της καλύτερης τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον μας συστήνει τους ήρωες του σύμπαντος που έστησε ο Τόλκιν, και μας ξεναγεί στη Μέση Γη μέχρι ο Φρόντο να αναλάβει το βαρύ φορτίο του δαχτυλιδιού.

*Ο Άνθρωπος της Μαντζουρίας (2004), Δευτέρα στις 0.15, ΑΝΤ1
Πολλά χρόνια μετά τον Πόλεμο του Κόλπου, ο Μάρκο βασανίζεται από εφιάλτες και αποφασίζει να ερευνήσει όσα του συνέβησαν στο «μέτωπο», αποκαλύπτοντας μια τρομερή συνωμοσία. Πολιτική περιπέτεια με τους Ντένζελ Ουάσινγκτον, Μέριλ Στριπ, Λιβ Σράιμπερ.

*Ο Εχθρός μου (2013), Τρίτη στις 22.45, ΕΡΤ2
Η ιστορία ενός ηθικά διαλυμένου άνδρα που ήταν το στήριγμα της οικογένειάς του και ο αγώνας του να επαναφέρει τη ζωή τους σε κάποια ισορροπία, γίνεται το αντικείμενο αυτής της ταινίας του νέου ελληνικού σινεμά. Σκηνοθετεί ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ζορμπά, Μανώλης Μαυροματάκης, Γιώργος Γάλλος, Αριάδνη Καβαλιέρου.

*Η Οργή των Τιτάνων (2012), Τετάρτη στις 22.00, Star
Περσέας, Δίας, Άδης, Κρόνος, Ποσειδώνας, Τάρταρος… Όλοι οι θεοί και τιτάνες της ελληνικής μυθολογίας παλεύουν σε μια περιπέτεια επικών προδιαγραφών. Πρωταγωνιστούν οι Σαμ Γουόρθινγκτον, Λίαμ Νίσον, Ρέιφ Φάινς.

*The Help (2011), Πέμπτη στις 21.50, ALPHA
Μία συγκινητική ταινία που αφηγείται πραγματικές ιστορίες απάνθρωπης εκμετάλλευσης αφρο-αμερικανίδων γυναικών, και χάρισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου στην Οκτάβια Σπένσερ. Εξαιρετικές στις ερμηνείες τους και οι Τζέσικα Τσάστεϊν, Βαϊόλα Ντέιβις, Έμα Στόουν.

*Happy Feet (2006), Παρασκευή στις 21.50, ALPHA
Στην κοινωνία των Βασιλικών Πιγκουίνων το προσόν που μετράει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είναι οι καλές φωνητικές χορδές. Τι συμβαίνει όμως όταν γεννιέται ένα πιγκουινάκι εντελώς φάλτσο, αλλά με ταλέντο στον χορό; Βραβευμένη με Όσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια.

*Collateral (2004), Σάββατο στις 23.00, ΑΝΤ1
Ο Μαξ είναι ένας οδηγός ταξί που ονειρεύεται να ανοίξει τη δική του επιχείρηση. Ο Βίνσεντ είναι επαγγελματίας δολοφόνος που σε ένα βράδυ πρέπει να σκοτώσει πέντε ανθρώπους, οι οποίοι έγιναν μάρτυρες ενός εγκλήματος. Όταν οι δυο τους συναντιούνται, ο Βίνσεντ, αργά αλλά σταθερά, καταστρέφει όλα τα όνειρα του Μαξ, καθώς τον αναγκάζει να τον βοηθήσει στην αποστολή του, και στο αστυνομικό κυνηγητό που ακολουθεί. Σκηνοθετεί ο Μάικλ Μαν, πρωταγωνιστούν οι Τομ Κρουζ και Τζέιμι Φοξ.

*Απλώς δε σε γουστάρει (2009), Κυριακή στις 14.00, ALPHA
Πέντε γυναίκες που ζουν στη Βαλτιμόρη δέχονται απανωτά "χτυπήματα" από τους άντρες, η καθεμιά τους με διαφορετικό τρόπο. Οι ερωτικές απογοητεύσεις όμως προσφέρουν την ευκαιρία για αναζήτηση πιο ειλικρινών σχέσεων. «Φρέσκια» ρομαντική κομεντί, με ένα φοβερό καστ: Τζένιφερ Άνιστον, Ντρου Μπάριμορ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Μπεν Άφλεκ, Τζένιφερ Κόνελι, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζάστιν Λονγκ είναι μερικοί μόνο από τους πρωταγωνιστές.

*Τα χρονικά της Νάρνια: Ο Πρίγκιπας Κάσπιαν (2008), Κυριακή στις 22.00, ALPHA
Οι ήρωες της σειράς ταινιών της Νάρνια επιστρέφουν στη μυθική χώρα για να βοηθήσουν τον Κάσπιαν ενάντια στον ανελέητο θείο του, Λόρδο Μιράζ. Με τους Μπεν Μπαρνς, Γουίλιαμ Μόζλι, Άνα Πόπλγουελ.

*Killer Joe (2011), Κυριακή στις 23.15, Star
Χρεωμένος και απελπισμένος, ο Κρις, ένας μικρο-έμπορος ναρκωτικών, αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει από τον θανάσιμο κίνδυνο είναι να οργανώσει τη δολοφονία της μητέρας του και να συλλέξει τα λεφτά από την ασφάλεια ζωής. Προκειμένου να πραγματοποιήσει το σχέδιό του, προσλαμβάνει τον Τζο Κούπερ, έναν επαγγελματία εκτελεστή. Δεν έχουν όμως την προκαταβολή που ζητά, κι έτσι βάζουν τη μικρότερη αδερφή του Κρις, Ντότι, ως «ενέχυρο»... Η συμφωνία ωστόσο θα έχει απρόσμενη εξέλιξη. Υπέροχος Μάθιου Μακόναχι, υπέροχη Τζούνο Τεμπλ, σε μια από τις πιο απρόσμενες επιτυχίες των τελευταίων ετών.

Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας
*Euroleague, Λαμποράλ-Ολυμπιακός, Πέμπτη στις 21.30, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v