TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (28/12-3/1)

Οι ταινίες, οι εκπομπές και τα αθλητικά ραντεβού που θα σας κρατήσουν παρέα τα μεσημέρια και τα βράδια των γιορτών.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (28/12-3/1)
Κλασικές ταινίες, γκανγκστερικά δράματα, σινεφίλ ευρωπαϊκά αριστουργήματα, οικογενειακές και ρομαντικές κομεντί, παραμύθια και animation «διαμάντια», νόστιμες εκπομπές και μπασκετικά ντέρμπι. Απ’ όλα έχει η εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς στην ελληνική τηλεόραση:

*Μόνος στο σπίτι 2 – 1992 (Δευτέρα στις 21.00) και Μόνος στο σπίτι 3 -1997 (Παρασκευή στις 21.00), Star
Την Δευτέρα, ο Κέβιν Μακάλιστερ ξαναχτυπά, αυτή τη φορά στην χιονισμένη Νέα Υόρκη, ενώ την Παρασκευή την σκυτάλη παίρνει ο Άλεξ, στην τρίτη συνέχεια αυτής της κλασικής πλέον κωμωδίας για όλη την οικογένεια, με έναν νέο πιτσιρικά-ήρωα.

*Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα μυστικά (2002), Δευτέρα στις 23.30, Star
Ο μαθητευόμενος μάγος επιστρέφει στο Χόγκουαρτς, όπου αυτή τη χρονιά ανοίγει η Κάμαρα με τα Μυστικά και διαβολικές δυνάμεις εξαπλώνονται.

*Ματίλντα (1996), Τρίτη στις 21.00, Mega
Η Ματίλντα, η πανέξυπνη κόρη δύο ηλίθιων γονέων, διαθέτει τις απαιτούμενες τηλεκινητικές ικανότητες που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει κατάλληλα τη σατανική διευθύντρια του σχολείου στο οποίο την στέλνουν οι γονείς της. Μια κλασική οικογενειακή κωμωδία διά χειρός Ντάνι ντε Βίτο, βασισμένη στο παραμύθι του Ρόαλντ Νταλ.

*Crazy, Stupid, Love (2011), Τετάρτη στις 22.45, Star
Όταν η σύζυγος του Καλ του ζητά ξαφνικά διαζύγιο, εκείνος χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Τον άβγαλτο διαζευγμένο αναλαμβάνει να ξαναβάλει στο παιχνίδι του φλερτ ένας ακαταμάχητος γόης. All star cast ρομαντική κομεντί με τους Στιβ Καρέλ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζουλιάν Μουρ, Έμα Στόουν, Μαρίσα Τομέι, Κέβιν Μπέικον.

*Euroleague, Φενερμπαχτσέ-Παναθηναϊκός, Τετάρτη στις 22.00, ΕΡΤ1

*Η Τέλεια Ομορφιά (2013), Πέμπτη στις 21.30, ΕΡΤ2
Σε μία από τις καλύτερες ταινίες της τελευταίες πενταετίας, ο Πάολο Σορεντίνο σκηνοθετεί μια φελινικών αναφορών ονειρική ταινία με σουρεαλιστικές σκηνές σπάνιας εικαστικής ομορφιάς και άφθονο φιλοσοφικό προβληματισμό με φόντο την γιορτινή Ρώμη.

*Jamie’s Christmas with Bells on, Πέμπτη και Παρασκευή στις 11.30, ALPHA
Ο γνωστός βρετανός μάγειρας αναλαμβάνει να μας δώσει σούπερ ιδέες για το γιορτινό μας τραπέζι.

*The Wind Rises (2013), Παρασκευή στις 18.50, ΕΡΤ1
Η ταινία «The Wind Rises» είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Τζίρο Χορικόσι, ενός μηχανικού που σχεδίαζε αεροπλάνα για την πολεμική αεροπορία στην διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για άλλο ένα αριστούργημα του Χαγιάο Μιγιαζάκι που απέσπασε 34 βραβεία παγκοσμίως και, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελεί την τελευταία του ταινία.

*Η Ζωή είναι ωραία με τα μάτια κλειστά (2013), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Το 1966, ένας Ισπανός δάσκαλος ξεκινά οδηγώντας από την Καστίλλη για την Αλμερία της Ανδαλουσίας με σκοπό να μιλήσει στον Τζον Λένον, ο οποίος γυρίζει εκεί μια ταινία. Στο δρόμο θα συναντήσει ένα νεαρό κορίτσι και λίγο αργότερα ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι, τα οποία για διαφορετικούς λόγους θέλουν να φύγουν από τα σπίτια τους. Ένα feelgood, αισιόδοξα νοσταλγικό ισπανικό road movie που ισορροπεί ανάμεσα στο προσωπικό και το ιστορικό δράμα, που απέσπασε το βραβείο καλύτερης ισπανικής ταινίας το 2013.

*The Blues Brothers (1980), Παρασκευή στις 0.00, ΕΡΤ2
Μαθαίνοντας ότι το ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσαν κινδυνεύει να κλείσει, δυο αδέλφια αποφασίζουν να στήσουν ξανά την παλιά τους μπάντα για να κερδίσουν χρήματα και να σώσουν το ίδρυμα από την πτώχευση. Όμως καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Μια μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, με χιούμορ, σπαρταριστά γκάγκς, άφθονη καλή μουσική και εκπληκτικά χορευτικά νούμερα.

*Άθικτοι (2011), Σάββατο στις 21.00, ΕΡΤ2
Ένας δισεκατομμυριούχος αριστοκράτης, έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, επιλέγει για βοηθό του στην καθημερινότητα, τον Ντρις, τον πιο απρόσμενο υποψήφιο, έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό, από τις φτωχές συνοικίες στα προάστια του Παρισιού. Δύο διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και παρ’ όλες τις διαφορές τους οι πρωταγωνιστές μοιράζονται μια αληθινή φιλία, κωμική και δυνατή, που θα σας συγκινήσει.

*The Terminal (2004), Σάββατο στις 22.45, ΑΝΤ1
Ένας Ανατολικοευρωπαίος μετανάστης, ο Βίκτορ Ναρόβσκι καταφθάνει στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και... μένει στην κυριολεξία εκεί, καθώς στη χώρα του έγινε πραξικόπημα και έχει ξεσπάσει πόλεμος. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί και ο Τομ Χανκς ερμηνεύει.

*Το Κεντρί (1973), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Οι κομπίνες δύο φίλων, προκειμένου να εξαπατήσουν την παντοδύναμη οργάνωση μιας συμμορίας και να κερδίσουν χρήματα, γίνεται μια κλασική γκανγκστερική ταινία που επανενώνει στην οθόνη τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Πολ Νιούμαν. Σκηνοθετεί ο Τζορτζ Ρόι Χιλ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v