Τα πιο τρελά trivia για το Star Wars

Νομίζετε ότι ξέρετε τα πάντα για το έπος του Πολέμου των Άστρων. Βάζουμε στοίχημα ότι αυτά τα trivia δεν τα έχετε ξανακούσει.
Τα πιο τρελά trivia για το Star Wars
Τα κανάλια Novacinema φέρνουν στις οθόνες μας έναν απολαυστικό μαραθώνιο Star Wars το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, με τις έξι ταινίες που αγαπήσαμε να προβάλλονται η μία μετά την άλλη από τις 5.00 το πρωί. Και βέβαια, χάρη στη δυνατότητα εγγραφής που μας προσφέρει ο αποκωδικοποιητής NovaBox+ θα τις κρατήσουμε στην ταινιοθήκη μας για πάντα.

Λίγο πριν ξαναδούμε όλες τις ταινίες σερί, συγκεντρώσαμε τα πιο απίθανα trivia για το έπος του Πολέμου των Άστρων.

Ο ήχος των μηχανών των μαχητικών TIE είναι, στην πραγματικότητα, το ερωτικό κάλεσμα ενός ελέφαντα μιξαρισμένο με τον ήχο των ελαστικών ενός αυτοκινήτου σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Ο ηθοποιός που έπαιζε τον Obi-Wan Kenobi, ο Sir Alec Guiness, αναφερόταν υποτιμητικά στη σειρά ως «παραμυθάκι».

Αυτό, βέβαια, δεν τον εμπόδισε να ζητήσει το 2% του τζίρου των εισιτηρίων για κάθε μία από τις ταινίες στις οποίες εμφανίζεται, πράγμα που του απέφερε 95 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Denis Lawson, που έπαιζε τον Wedge Antilles, είναι ο θείος του Ewan McGregor.

Η γλώσσα της φυλή Jawa είναι μια… σπινταρισμένη εκδοχή των Zulu.

Το κοστούμι του κυνηγού κεφαλών Bossk είναι στην πραγματικότητα ανακυκλωμένη η στολή ενός αστροναύτη από το Doctor Who.

Ούτε μία φορά δεν έχει αναφερθεί το όνομα της φυλής στην οποία ανήκει ο Γιόντα.

Και ούτε μία φορά δεν έχουμε ακούσει τη λέξη “ewok” σε κάποια από τις ταινίες.

Αρχικά, το έκτο επεισόδιο είχε ονομαστεί «Η Εκδίκηση των Τζεντάι». Φοβούμενοι τη σύγχυση των δύο ταινιών, οι παραγωγοί της δεύτερης ταινίας του Star Trek άλλαξαν τον τίτλο της στο «Η οργή του Καν», από το αρχικό «Η Εκδίκηση του Καν». Τελικά, καμία από τις δύο ταινίες δεν είχε τη λέξη «εκδίκηση» στον τίτλο.

Το droid IG-88, που ήταν κυνηγός κεφαλών, φτιάχτηκε εξολοκλήρου από ανακυκλωμένα αντικείμενα που είχαν χρησιμοποιηθεί στις ταινίες. Το κεφάλι του, για παράδειγμα, είναι κομμάτι της καντίνας από την γνωστή σκηνή του Star Wars: Episode IV - A New Hope.



Η φυλή του E.T. του Εξωγήινου ανήκει στο σύμπαν του Star Wars. Μια αποστολή εξωγήινων, εμφανώς συγγενών του συμπαθέστατου E.T., βλέπουμε στη Γαλακτική Γερουσία.



Η φράση «έχω ένα κακό προαίσθημα γι’ αυτό» ακούγεται σε κάθε ταινία.

Ξαναδείτε όλες τις λεπτομέρειες που σας ξέφυγαν, και πολλές ακόμα, το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, στον απολαυστικό ολοήμερο μαραθώνιο Star Wars που μας φέρνουν τα κανάλια Novacinema. Και εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα εγγραφής που μας δίνει ο αποκωδικοποιητής NovaBox+ για να κρατήσετε τις ταινίες για πάντα στη συλλογή σας, και να μην σας ξεφύγει ποτέ ξανά λεπτομέρεια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v