TV: Τι να δείτε την εβδομάδα των Χριστουγέννων

Οι περιπέτειες, οι animation ταινίες και οι χριστουγεννιάτικες ιεροτελεστίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε την εβδομάδα των Χριστουγέννων
Γίνεται εβδομάδα Χριστουγέννων χωρίς «Μόνος στο σπίτι»; Χωρίς το Πολικό Εξπρές, ταινίες της Pixar, βραδιές με τα παιδιά και την οικογένεια μπροστά στην οθόνη και κινηματογραφικούς Άι Βασίληδες απ’ τα παλιά; Δεν γίνεται. Και αυτή η τηλεοπτική εβδομάδα των Χριστουγέννων δεν αποτελεί εξαίρεση. Δείτε τι (άλλο) θα δείτε αυτές τις γιορτινές μέρες στη μικρή οθόνη.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας

*X-Men η αρχή: Wolverine (2009), Δευτέρα στις 21.00, Star
Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει στον ρόλο που τον έκανε διάσημο, αυτόν του Wolverine: του ατίθασου πολεμιστή με τις γενετικά ενισχυμένες αισθήσεις, που συγκρίνονται μόνο με αυτές των ζώων, και τις πρωτοφανείς θεραπευτικές ικανότητες, που μπορούν να γιατρεύουν οποιοδήποτε τραύμα.

*21 (2008), Δευτέρα στις 21.50, Mega
Μια ομάδα ευφυών φοιτητών, μαζί με τον καθηγητή τους, αποφασίζουν να κατακλέψουν τα καζίνο όλης της χώρας. Περιπέτεια με τους Τζιμ Στέρτζες, Κέβιν Σπέισι, Λόρενς Φίσμπερν.

*Ο Εγωιστής Γίγαντας (2013), Παρασκευή στις 22.15, ΕΡΤ1
Σε μια πόλη του εγγλέζικου Βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να περιφέρεται στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Νεορεαλιστικού τύπου συγκινητικό και συγκλονιστικό δράμα, που έδωσε στην πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτιδά του πολλά διεθνή βραβεία.

*Φάλσταφ-Οι Καμπάνες του Μεσονυχτίου (1965), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Συρραφή αποσπασμάτων από τα σαιξπηρικά έργα «Ριχάρδος Β΄», «Ερρίκος Δ΄», «Ερρίκος Ε΄» και «Εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ» που έκανε ο Όρσον Γουέλς για να αφηγηθεί την προσωπική ιστορία του νεαρού Χαλ, του μελλοντικού Ερρίκου Ε΄, ο οποίος πέρασε τα εφηβικά του χρόνια παγιδευμένος ανάμεσα σε δύο πατρικές μορφές: τον πραγματικό του πατέρα, τον Ερρίκο Δ΄ και τον θυμόσοφο γλεντζέ γερο-Φάλσταφ.

*Καλύτερα δεν γίνεται (1997), Κυριακή στις 23.00, Mega
Κομεντί για πολλά Όσκαρ και ακόμα περισσότερα χαμόγελα, χάρη στην ερμηνεία του Τζακ Νίκολσον στον ρόλο ενός δύστροπου ανθρώπου που μαθαίνει τι πάει να πει ανθρώπινη επαφή – εξαιρετικοί και οι Ελεν Χαντ, Γκρεγκ Κινίαρ.

*Ο Μάγος Αϊζενχάιμ (2006), Κυριακή στις 0.00, ALPHA
Στη Βιέννη των αρχών του 20ου αιώνα, ο διάσημος μάγος Άιζενχαϊμ αναγνωρίζει στο πρόσωπο της ερωμένης του πρίγκιπα Λεοπόλδου, τον παιδικό έρωτά του. Το σμίξιμό τους όμως κλονίζει τα σχέδια της Αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας, η πριγκίπισσα βρίσκεται νεκρή και ο επιθεωρητής Ουλ αναλαμβάνει να διαλευκάνει τα αίτια θανάτου της. Εξαιρετικές ερμηνείες από τους Έντουαρντ Νόρτον, Πολ Τζιαμάτι, Τζέσικα Μπίελ και ακόμη καλύτερη η μουσική του Φίλιπ Γκλας.

Οι παιδικές/χριστουγεννιάτικες ταινίες της εβδομάδας

*Χριστούγεννα με το ζόρι (2005), Τρίτη στις 22.30, Mega
Ο Λούθερ και η Νόρα Κρανκ, μπουχτισμένοι από το "πανηγύρι" των Χριστουγέννων, αποφασίζουν να περάσουν τις γιορτές στην Καραϊβική. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο! Την τελευταία στιγμή, η κόρη τους αποφασίζει να περάσει τα Χριστούγεννα μαζί τους, στο σπίτι, μαζί με τον νέο της αρραβωνιαστικό. Με τους Τζέιμι Λι Κέρτις και Τιμ Άλεν.

*Χριστούγεννα στα 4 (2008), Τρίτη στις 22.30, ALPHA
Αδυνατώντας να φύγει για το ταξίδι που ονειρευόταν, το ζεύγος Μπραντ και Κέιτ θα αναγκαστεί να μοιράσει την ημέρα των Χριστουγέννων στα τέσσερα: Μία επίσκεψη σε καθέναν από τους γονείς τους. Ευχάριστη κομεντί στο κλίμα των γιορτών με τους Ρις Γουίδερσπουν, Βινς Βον, Ρόμπερτ Ντιβάλ.

*Αυτοκίνητα 2 (2011), Τετάρτη στις 22.00, ALPHA
Τα αγαπημένα αυτοκίνητα της Pixar επιστρέφουν για δεύτερη παρτίδα γεμάτη γκάζια, κεραυνούς και γέλια, που τα έκαναν υποψήφια για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.

*Μόνος στο Σπίτι (1990), Πέμπτη στις 21.00, Star
Είναι Χριστούγεννα και η πολύτεκνη οικογένεια των Μακάλιστερ φεύγει για διακοπές. Ξεχνούν όμως πίσω κάτι…. τον 8χρονο γιο τους, Κέβιν. Ο Κέβιν, μόλις συνειδητοποιεί ότι έχει μείνει μόνος στο σπίτι, αποφασίζει να κάνει ό,τι θέλει για να περάσει καλά. Όμως θα έχει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες που θα αποφασίσουν να εισβάλουν στο σπίτι.

*Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα (2012), Παρασκευή στις 19.30, ΕΡΤ1
Ο Μάκι είναι ένα μικρό αγόρι που ξεφεύγει απ' τα δίχτυα των δουλεμπόρων και γίνεται κολλητός με μια καμηλοπάρδαλη, τη Ζαράφα. Όταν όμως η Ζαράφα αιχμαλωτίζεται για να δοθεί στον Γάλλο βασιλιά ως δώρο, τότε ο Μάκι βάζει ως σκοπό της ζωής του να την ελευθερώσει και ταξιδεύει πάνω σε ένα αερόστατο μέχρι το Παρίσι για να τη βρει. Συγκινητικό και φτιαγμένο από το υλικό των παιδικών ονείρων, «Το μεγάλο ταξίδι της Ζαράφα» και οι εικόνες του μαγεύουν το κοινό, ανεξαρτήτου ηλικίας.

*Happy Feet 2 (2011), Σάββατο στις 13.15, ALPHA
Ο Έρικ, γιος του δεινού χορευτή Μαρμπλ, δεν μπορεί να κουνήσει ρυθμικά τα πόδια του. Ο άγαρμπος μικρός αποφασίζει να το σκάσει με τους σκανταλιάρηδες φίλους του ανακαλύπτοντας ότι λίγα παγόβουνα παρακάτω υπάρχει ένας πιγκουίνος που πετάει. Χειμωνιάτικη animation μαγεία και γέλιο για τους μικρούς τηλεθεατές.

*Το Πολικό Εξπρές (2004), Σάββατο στις 21.45, Star
Την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός... τεράστιου ατμοκίνητου τρένου. Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο. Κάπως έτσι ξεκινά ένα συγκινητικό και πανέμορφο ταξίδι κινουμένων σχεδίων με οδηγούς τους Ρόμπερτ Ζεμέκις και Τομ Χακνς.

*Elf (2003), Κυριακή στις 14.15, ALPHA
Ο Μπάντι, που μεγάλωσε μαζί με τα ξωτικά του Αι-Βασίλη, αναζητά στη Νέα Υόρκη τον πατέρα του, έναν κυνικό εκδότη παιδικών βιβλίων, αναστατώνει τη ζωή του, όπως και πολλών άλλων με την αφέλειά του, αλλά καταφέρνει να μεταφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια απάνθρωπη μητρόπολη. Χριστουγεννιάτικο γέλιο με την σφραγίδα του Γουίλ Φέρελ.

*Ο γιος του Άι Βασίλη (2011), Κυριακή στις 21.00, Mega
Ο γιος του Αϊ Βασίλη θα κάνει τα πάντα για να παραδοθεί ένα δώρο σ' ένα παιδάκι προσπαθώντας να διορθώσει το λάθος του αρμόδιου τμήματος του Βόρειου Πόλου. Οι παραγωγοί του "Οι κότες το 'σκασαν" φτιάχνουν μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους που κέρδισε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.

*Σρεκ 2 (2004), Κυριακή στις 21.00, ΑΝΤ1
O Σρεκ με την πριγκίπισσα Φιόνα βρίσκονται στο μήνα του μέλιτος, όταν φτάνει μια πρόσκληση από τους γονείς της Φιόνα, που τους καλεί να τους επισκεφτούν στο βασίλειό τους, στη Χώρα του Πέρα Μακριά. Εκεί θα μπλέξουν στα σατανικά σχέδια της Καλής Νεράιδας που θέλει να ξεφορτωθεί τον Σρεκ για να μπορέσει ο γιος της, ο Πρίγκηπας Γλυκούλης, να παντρευτεί τη Φιόνα.

*Η Μαγεμένη (2007), Κυριακή στις 22.00, ALPHA
Η Ζιζέλ, πριγκίπισσα σε έναν παραμυθένιο κόσμο, εξορίζεται από την κακιά βασίλισσα στη σύγχρονη Νέα Υόρκη. Ένας διαζευγμένος δικηγόρος αποφασίζει να τη βοηθήσει, καθώς εκείνη συνεχίζει να αναζητά τον πρίγκιπα Έντουαρντ με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Πρωταγωνιστεί η Έιμι Άνταμς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v