TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-20/12)

Ξένες ταινίες, νέο ελληνικό σινεμά, παλιά απολαυστικά μιούζικαλ και οι πρώτες γεύσεις Χριστουγέννων, αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (14-20/12)
Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα όσοι μείνουμε στο σπίτι; Το πρόγραμμα της τηλεόρασης έχει να μας προτείνει ξένες ταινίες δράσεις, αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο αλλά και σύγχρονο weird wave, animation «διαμαντάκια» και τις πρώτες χριστουγεννιάτικες ταινίες για τα κρύα μεσημέρια. Δείτε… τι θα δείτε.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Sherlock Holmes 2: Το παιχνίδι των σκιών (2011), Δευτέρα στις 22.30, ALPHA
Ο δαιμόνιος ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς ενώνει τις δυνάμεις του με τον πιστό του φίλο, Γουότσον, για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από δολοφονίες, τρομοκρατικές ενέργειες και οικονομικά σκάνδαλα σε διάφορα σημεία του πλανήτη, που αρχικά δε φαίνονται να συνδέονται μεταξύ τους. Ο Γκάι Ρίτσι σκηνοθετεί με το γνωστό στιλ του – πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Τζουντ Λο.

*Ο Τελευταίος Σαμουράι (2003), Τρίτη στις 22.00, Star
Στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα, ένας αμερικανός αξιωματικός βρίσκεται αιχμάλωτος των σαμουράι και μαθαίνει τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής και τον κώδικα τιμής του, τον ασπάζεται και τάσσεται με το στρατόπεδό τους, ενάντια στον ιαπωνικό στρατό που τους καταδιώκει. Πρωταγωνιστεί ο Τομ Κρουζ, σε μια ταινία που προτάθηκε για 4 Όσκαρ.

*Man of Steel (2013), Πέμπτη στις 21.45, Star
Ο πλανήτης Κρύπτον απειλείται με καταστροφή και ο Καλ-Ελ στέλνεται από μικρός στη Γη, για να διατηρήσει ζωντανή τη φυλή του. Εκεί, θα ξεκινήσει μια εντυπωσιακή περιπέτεια στην οποία ο νεαρός θα αναζητήσει τις ρίζες του και θα ανακαλύψει ότι είναι… ο Superman. Σκηνοθετεί ο Ζακ Σνάιντερ και πρωταγωνιστεί ο Χένρι Καβίλ.

*The Dark Knight Rises (2012), Παρασκευή στις 21.45, Star
Το τελευταίο μέρος της μπατμανικής τριλογίας του Νόλαν δεν είναι το δυνατότερο, αλλά είναι εγγυημένη απόλαυση από πλευράς δράσης, εφέ, καστ (Μπέιλ, Χάρντι, Χάθαγουει, Όλντμαν, Κοτιγιάρ, Φρίμαν, Γκόρντον-Λέβιτ, Κέιν) και σύγχρονων πινελιών (στο σύμπαν της DC «τρύπωσαν» μέχρι και οι Αγανακτισμένοι).

*Η Υπόσχεση (1996), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
O Iγκόρ, ένα νεαρό αγόρι, μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο παιχνίδι με τους φίλους του και στη δουλειά του πατέρα του, που απασχολεί παράνομους μετανάστες. Όταν ένας από τους μετανάστες πεθαίνει από λάθος του πατέρα του, ο Iγκόρ αρχίζει να καταλαβαίνει την πραγματικότητα που τον περικλείει. Τα αδέρφια Νταρντέν σκηνοθετούν ένα συγκινητικό «νεορεαλιστικό» δράμα και η ΕΡΤ το προβάλλει με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη.
+Όσο υπάρχουν άνθρωποι, Παρασκευή στις 23.30, ΕΡΤ1: Αμέσως μετά την ταινία, ακολουθεί η προβολή ντοκιμαντέρ με την δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Λέρο, τη Λέσβο και την Ειδομένη, επίσης στο πλαίσιο της Ημέρας Μετανάστη.

*Ένας σοβαρός άνθρωπος (2009), Παρασκευή στη 1.30, Mega
Οι βραβευμένοι με 'Οσκαρ Τζόελ και 'Ιθαν Κοέν υπογράφουν την ταινία που μοναδικό στόχο έχει να απεικονίσει την παιδική ηλικία τους, όπως εκείνοι την θυμούνται. Η ταινία ήταν υποψήφια για 'Οσκαρ καλύτερης ταινίας και πρωτότυπου σεναρίου. Πρωταγωνιστούν οι Στούλμπαργκ, Κάιντ, Μέλαμεντ και Λένικ.

*Χάρηκα που σε γνώρισα (2012), Σάββατο στις 21.00, ΕΡΤ2
Καθώς σε τρεις εβδομάδες ένας αστεροειδής πρόκειται να συγκρουστεί με τη Γη, ένας ασφαλιστής τον οποίο έχει μόλις εγκαταλείψει η γυναίκα του και η εξωστρεφής νεαρή γειτόνισσά του ξεκινούν από κοινού ένα αυτοσχέδιο οδοιπορικό. Ρομαντική δραμεντί με πρωταγωνιστές του Στιβ Καρέλ και Κίρα Νάιτλι.

*Touch of Evil (1958), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Η ΕΡΤ2 πραγματοποιεί αφιέρωμα στον Όρσον Γουέλς και προβάλλει αυτό το σκοτεινό νουάρ του, μια ταινία γεμάτη φόνους, απαγωγές και διεφθαρμένους αστυνομικούς στα μεξικανικά σύνορα. Πρωταγωνιστεί ο ίδιος μαζί με τους Charlton Heston και Janet Leigh.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*September (2013), Τρίτη στις 23.00, ΕΡΤ2
Όταν ο σκύλος της Άννας πεθαίνει, εκείνη ζητά να τον θάψει στην κήπο της απέναντι οικογένειας. Έτσι, ξεκινά μια ιδιόρρυθμη σχέση μεταξύ τους, που εμπίπτει στο ρεύμα του greek weird wave, διά χειρός Πέννυς Παναγιωτοπούλου. Πρωταγωνιστούν οι Κόρα Καρβούνη, Μαρία Σκουλά, Χρήστος Στέργιογλου.

*Γοργόνες και Μάγκες (1968), Τετάρτη στις 22.00, ALPHA
Από τα πλέον πολύχρωμα και εύθυμα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, οι Γοργόνες και Μάγκες μπλέκουν το νησιωτικό στοιχείο με τα ερωτικά μπερδέματα και τα λαϊκά τραγούδια. Παίζουν οι Χρονοπούλου, Γεωργίτσης, Παπαγιαννόπουλος, Βαλσάμη, Κομνηνός, Φωκά, Εξαρχάκος, Καραγιάννη κ.α.

*Ξύπνα Βασίλη (1969), Παρασκευή στις 22.00, Mega
Το Mega θεσπίζει ζώνη Finos Film κάθε Παρασκευή βράδυ και αυτή την εβδομάδα προβάλλει το Ξύπνα Βασίλη, με τον «κικιρίκου» Γιώργο Κωνσταντίνου σε έναν από τους ρόλους που τον καθιέρωσαν.

*Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης (1969), Σάββατο στις 21.00, ΑΝΤ1
Η Αλίκη είναι ένα πλουσιοκόριτσο που το σκάει από την Κέρκυρα και ο Δημήτρης ένα φτωχόπαιδο που την βοηθά εν αγνοία του. Ο έρωτας αναπόφευκτος, ακόμη και υπό τη μεταμφίεση του Πίπη. Και οι καλτ σκηνές με γιαούρτια στο λεωφορείο και καυγάδες για την αγάπη που θέλει δύο, έπονται.

*Η Χαρτοπαίχτρα (1964), Κυριακή στις 21.00, Star
Η Αλέκα είναι παθιασμένη χαρτοπαίχτρα, και ο σύζυγός της αποφασίζει να τη συνετίσει, με το κόλπο της ζήλιας. Πρωταγωνιστούν οι Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Λιλή Παπαγιάννη, και στον ρόλο του «γουριού», η Σαπφώ Νοταρά.

*Το Τανγκό των Χριστούγεννων (2011), Κυριακή στις 21.15, ALPHA
Το 1970, σε ένα στρατόπεδο του Έβρου, ένας υπολοχαγός αναγκάζει έναν φαντάρο να του μάθει τανγκό, ώστε να ζητήσει στη γιορτή των Χριστουγέννων σε χορό τη σύζυγο του αντισυνταγματάρχη με την οποία είναι ερωτευμένος. Μια ρομαντική ματιά σε μια δύσκολη εποχή, από τον Νίκο Κουτελιδάκη με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου, Γιάννη Μπέζο, Αντίνοο Αλμπάνη και Βίκυ Παπαδοπούλου.

Η ώρα του παιδιού
*Οι Απίθανοι, Παρασκευή στις 21.50, ALPHA
Μία από τις πιο διασκεδαστικές στιγμές της Pixar, η περιπέτεια της οικογένειας των Απίθανων μας διδάσκει τι θα πει πραγματικός υπερήρωας και μαζί τι θα πει οικογένεια.

*Χριστούγεννα στην πρίζα, Σάββατο στη 13.15, ALPHA
Τα κανάλια μπαίνουν σιγά-σιγά σε γιορτινούς ρυθμούς, με ανάλαφρες χριστουγεννιάτικες ταινίες τα μεσημέρια. Όπως αυτή εδώ, με τους Μάθιου Μπρόντερικ και Ντάνι Ντε Βίτο, και τον ανταγωνισμό των δύο γειτόνων για το ποιος είναι καλύτερος στον εορταστικό στολισμό.

*Shrek, Κυριακή στις 21.00, ΑΝΤ1
Ένα ογκώδες πράσινο τέρας μας δείχνει ότι τα φαινόμενα απατούν, και η ευαισθησία μπορεί να κρύβεται και κάτω από τρομακτική όψη. Η παρέα του Σρεκ, του γαϊδάρου, του γατούλη και της Φιόνας, στην πρώτη τους περιπέτεια.

*Οι Αριστόγατες, Κυριακή στις 14.00, ALPHA
Κλασική στιγμή της Ντίσνεϊ, η αριστουργηματική τζαζ ταινία κινουμένων σχεδίων παρακολουθεί την περιπέτεια μιας οικογένειας γατιών «σαλονιού» που το σκάνε από το σπίτι και ζουν την περιπέτεια με τους αλητόγατους της γειτονιάς.

Η ώρα του φιλάθλου
Euroleague, Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές, Παρασκευή στις 21.45, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v