Όσα δεν ξέρατε για τις πριγκίπισσες της Disney

Πόσο χρονών είναι η Σταχτοπούτα; Ποιο είναι το όνομα της Ωραίας Κοιμωμένης; Τα μικρά μυστικά που αγνοούσατε για τις πριγκίπισσες της Disney.
Όσα δεν ξέρατε για τις πριγκίπισσες της Disney
Η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη, η Ωραία Κοιμωμένη, η Μπελ και η Άριελ έρχονται τον Δεκέμβριο στα κανάλια Novacinema, κι εμείς συγκεντρώνουμε όλα όσα δεν ξέρατε για τις αγαπημένες πρωταγωνίστριες της Disney.

Η Σταχτοπούτα…

- Ήταν αρχικά λαϊκό παραμύθι της Κεντρικής Ευρώπης, πριν την κάνει (ακόμα πιο) διάσημη ο Charles Perrault το 1697, προσθέτοντας δικές του λεπτομέρειες όπως η άμαξα-κολοκύθα, η νονά-νεράιδα και το γυάλινο γοβάκι.

- Είναι 19 χρονών όταν πηγαίνει στον χορό του πρίγκιπα.

- Έκανε τον ίδιο τον Walt Disney περήφανο: Ο δημιουργός είχε δηλώσει πως η σκηνή στην οποία τα κουρέλια που φοράει μεταμορφώνονται στο εκπληκτικό της φόρεμα ήταν η αγαπημένη του δουλειά στην ιστορία του animation.

Η Χιονάτη…

- Ήταν η πρώτη πριγκίπισσα της Disney. Η ταινία της βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 21 Δεκεμβρίου του 1937.

- Ζούσε με έξι νάνους που, αν τους προσέξετε, μοιάζουν υπερβολικά με τον Walt Disney. Κι αυτό γιατί όλοι τους, εκτός από τον Χαρούμενο, σχεδιάστηκαν με βάση τα χαρακτηριστικά του.

- Ερωτεύεται έναν πρίγκιπα, τον οποίο βλέπουμε στην οθόνη για λιγότερο από δύο λεπτά.

Η Πεντάμορφη…

- Λέγεται Μπελ, και είναι μια από τις ελάχιστες πριγκίπισσες της Disney που δεν είναι… γεννημένη πριγκίπισσα: Είναι, στην αρχή της ταινίας, μια πανέμορφη, ταπεινής καταγωγής χωριατοπούλα που αγαπά το διάβασμα και μισεί την πόλη στην οποία μένει.

- Πρωταγωνιστεί στη σκηνή που προέκυψε από την πρώτη συνεργασία της Disney με την Pixar (η οποία ναι, υπήρχε από τότε): Είναι η σκηνή στην οποία χορεύει για πρώτη φορά με το Τέρας.

- Φοράει, σε αυτή την σκηνή, ένα εμβληματικό κίτρινο φόρεμα, εμπνευσμένο από εκείνο που φορούσε η Audrey Hepburn στην ταινία «Διακοπές στη Ρώμη».

Η Άριελ…

- Έχει αυτόν τον κυματισμό στα μαλλιά που μοιάζει να αψηφά την βαρύτητα όταν βρίσκεται κάτω από το νερό, χάρη στα βίντεο της πρώτης γυναίκας αστροναύτη στο διάστημα, Sally Ride.

- Είναι βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν –που έχει ένα ανατριχιαστικά θλιβερό τέλος, το οποίο η Disney αποφάσισε να αλλάξει σε happy end.

- Αποκτά τα πόδια που τόσο πολύ θέλει, χάρη στο ξόρκι της Μάγισσας Ούρσουλα, η οποία μουρμουρίζει διάφορα ακατάληπτα και τις αντίστοιχες λατινικές λέξεις για τον «λαιμό», την «φωνή» και το «ψάρι», όπως μπορείτε να ακούσετε σε αυτό εδώ το βίντεο

Η Ωραία Κοιμωμένη…

- Λέγεται κανονικά Aurora, σύμφωνα με το παραμύθι του Charles Perrault, αλλά υιοθετεί το ψευδώνυμο Briar Rose, που είναι το όνομά της στην εκδοχή των αδελφών Γκριμ, όσο κρύβεται από την Maleficent.

- Είναι ερωτευμένη με τον Πρίγκιπα Philip, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον τότε φρεσκοπαντρεμένο με την Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, Πρίγκιπα Philip.

- Μιλά λιγότερο από κάθε άλλο πρωταγωνιστή των ταινιών της Disney, αν εξαιρέσουμε τον εντελώς βουβό Dumbo. Για την ακρίβεια, η Aurora μιλά μόλις 18 φορές σε ολόκληρη την ταινία.

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου τα κανάλια Novacinema μας καλούν στο Μαγικό Χριστουγεννιάτικο πάρτι με τις πριγκίπισσες της Disney στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι. Δείτε από κοντά την Σταχτοπούτα, την Πεντάμορφη και τη Χιονάτη, φωτογραφηθείτε μαζί τους και ζήστε πολλές… πριγκιπικές εκπλήξεις. Μάθετε περισσότερα εδώ. Και μην ξεχνάτε: Απολαύστε τις Πριγκίπισσες της Disney από 19 Δεκεμβρίου μέχρι 9 Ιανουαρίου στο κανάλι Nova Christmas, και κρατήστε τις μαγικές τους στιγμές για πάντα στην ταινιοθήκη σας, για να τις βλέπετε ξανά και ξανά, χάρη στη δυνατότητα εγγραφής που σας προσφέρει ο αποκωδικοποιητής Novabox+.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v