TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-13/12)

Ευρωπαϊκά διαμαντάκια, blockbuster θεάματα, αριστουργηματικά animation, Champions League και άλλα ενδιαφέροντα ραντεβού με την μικρή οθόνη αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (7-13/12)
Βραβευμένο ευρωπαϊκό σινεμά, αμερικανικές δραμεντί, σκληρά δράματα, παλιές ελληνικές κωμωδίες και έναν μεγάλο αγώνα Champions League θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση. Δείτε… τι θα δείτε.

*Πώς να κλέψετε έναν ουρανοξύστη (2011), Δευτέρα στις 21.00, Star
Μια παρέα σχεδιάζει να ληστέψει το δισεκατομμυριούχο ένοικο του ουρανοξύστη όπου εργάζονται, καθώς πρόκειται για ένα μεγαλοαπατεώνα, που τους «έγδυσε», κλέβοντάς τους τα λεφτά των αποζημιώσεών τους. Όμως κανένας τους δεν έχει εμπειρία στο «έγκλημα» και πολύ γρήγορα από επίδοξοι θύτες κινδυνεύουν να γίνουν άδοξα θύματα. Κωμωδία με τους Έντι Μέρφι, Μπεν Στίλερ, Μάθιου Μπρόντερικ, Τέα Λεόνι, Κέισι Άφλεκ, Άλαν Άλντα, Μάικλ Πένια.

*Hanna, Τρίτη στις 22.00, Star
Η Χάνα δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Μεγαλωμένη από τον πατέρα της, πρώην υπάλληλο της CIA, στην άγρια φύση της Φινλανδίας, έχει το σθένος, την αντοχή και τα οξυμένα ένστικτα ενός στρατιώτη. Η ανατροφή της και η εκπαίδευσή της είχαν ένα και μόνο σκοπό: να γίνει η καλύτερη δολοφόνος. Ο πολυβραβευμένος Τζο Ράιτ σκηνοθετεί μια άγρια ιστορία με πρωταγωνιστές τους Σαουάρς Ρόναν, Έρικ Μπάνα, Κέιτ Μπλάνσετ.

*Uranya (2006), Τετάρτη στις 22.00, Mega
Το καλοκαίρι του 1969 ο έφηβος Αχιλλέας μαζί με τέσσερις φίλους του αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο δίλημμα: να διαθέσουν τα χρήματα που μαζεύουν για την Ουρανία, την πανέμορφη πόρνη που ζει στην άκρη του χωριού, ή για να αγοράσουν τηλεόραση προκειμένου να δουν την πρώτη βόλτα του ανθρώπου στο φεγγάρι; Συγκινητική ταινία ελληνο-ιταλικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Κώστα Καπάκα.

*Δύο Έρωτες (2008), Τετάρτη στις 0.10, Mega
Ο Λέοναρντ, έπειτα από µια απόπειρα αυτοκτονίας, γνωρίζει τη Σάντρα, η οποία τον ερωτεύεται πολύ γρήγορα. Εκείνος, όµως, σκέφτεται διαρκώς τη Μισέλ, τη γειτόνισσά του που είναι µπλεγµένη σε µια παράξενη ερωτική σχέση. Γκουινέθ Πάλτροου, Βινέσα Σο και Ιζαμπέλα Ροσελίνι πλαισιώνουν όμορφα αυτό το «τέρας» υποκριτικής που ακούει στο όνομα Χοακίν Φίνιξ και παίζει υπέροχα ακόμα και σε ρομαντική δραμεντί.

*Ο Σκοτεινός Ιππότης (2008), Παρασκευή στις 21.45, Star
Ίσως η καλύτερη υπερηρωική ταινία που γυρίστηκε ποτέ, το Dark Knight ανέβασε τις κομιξικές μεταφορές σε δυσθεώρητα επίπεδα θεάματος, ερμηνειών, σκηνοθεσίας και νοημάτων. Σκηνοθετεί άψογα ο Νόλαν και ξεχωρίζει ο φοβερός Χιθ Λέτζερ στον ρόλο του Τζόκερ.

*Wall-E, Παρασκευή στις 21.50, ALPHA
Οι άνθρωποι έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τη μολυσμένη Γη κι έχουν αφήσει πίσω τον Γουόλ-Υ, ένα μοναχικό ρομπότ που επί 700 χρόνια μαζεύει σκουπίδια. Όταν στέλνουν την Ιβ, ένα υπερεξελιγμένο ρομπότ, για να διαπιστώσει αν ο πλανήτης είναι κατοικήσιμος, ο Γουόλ-Υ την ερωτεύεται και την ακολουθεί στο ταξίδι της επιστροφής. Και εμείς παρακολουθούμε την πιο ώριμη, την πιο εικαστικά ενδιαφέρουσα (και ίσως την καλύτερη) ταινία της Pixar.

*Σάντα Τσικίτα (1953), Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Ο Φώτης, μετά από είκοσι χρόνια αρραβώνα με τη Μαίρη, προσπαθεί εργαζόμενος σκληρά να βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να παντρευτούν. Όταν αρρωσταίνει η μητέρα του, αναγκάζεται να παντρευτεί με λευκό γάμο την τραγουδίστρια Τσικίτα, προς αναζήτηση χρημάτων. Παλιά καλή φαρσοκωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τους Βασίλη λογοθετίδη, Ίλυα Λιβυκού.

*The Help (2011), Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Στο Μισισίπι του 1963 μια νεαρή κοπέλα η οποία θέλει να γίνει συγγραφέας παίρνει συνέντευξη από τις μαύρες υπηρέτριες της συνοικίας της, γεγονός που αναστατώνει τη συντηρητική κοινότητα της πόλης της. Αντιρατσιστικό δράμα, με αρκετές στιγμές χιούμορ και την εμβληματική σκηνή της μαύρης πίτας, που ίσως χάρισε στην Οκτάβια Σπένσερ το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου. Υπέροχη στον ρόλο της και η Βαϊόλα Ντέιβις.

*Η πτώση της Λόλα Μοντές (1955), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Η Λόλα Μοντές βρίσκεται κάθε βράδυ στη σκηνή ενός τεράστιου τσίρκου και είναι αναγκασμένη να ξαναζεί το δραματικό παρελθόν της, έχοντας σε κατάσταση πλήρους παρακμής. Έτσι, κάπου στην Αμερική, ζωντανεύει επάνω στο ταπί η ιστορία μιας μοιραίας γυναίκας του 19ου αιώνα, μέσα από αναδρομές στα γεγονότα και στους άντρες που καθόρισαν την πορεία της. Σκηνοθετεί ο Μαξ Οφίλς.

*Αχ, αυτή η γυναίκα μου (1967), Κυριακή στις 21.00, Star
Ώρα για ελληνική καλτιά: Ο Δημήτρης θέλει να πάρει προαγωγή και η γυναίκα του, Αλίκη, αποφασίζει να το καταφέρει με έναν λαγό ροζμπίφ, που όμως τους βγαίνει ξινός. Παρεξηγήσεις, «μίνια» των 60s, το μπρίο της Βουγιουκλάκη, το μπουρλότο της Σαπφώς Νοταρά και η σκηνοθεσία του Γιώργου Σκαλενάκη την καθιστούν μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του ζεύγους Παπαμιχαήλ-Βουγιουκλάκη.

*Killing them softly (2012), Κυριακή στις 23.15, Star
Όταν ένα παιχνίδι πόκερ, που ελέγχεται από τη μαφία, πάει στραβά, ο Κόγκαν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, που προσλαμβάνεται από τους μαφιόζους, για να αναλάβει να εντοπίσει αυτούς, που τόλμησαν να κλέψουν την μπάνκα, να τους τιμωρήσει παραδειγματικά και να τους δείξει ότι οι κανόνες της μαφίας πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία του σκηνοθέτη της ταινίας «Η δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον δειλό Ρόμπερτ Φορντ», Αντριου Ντόμινκ, με τον Μπραντ Πιτ.

*Λονδίνο-Μπράιτον (2006), Κυριακή στη 1.00, ΕΡΤ1
Μια νεαρή πόρνη αναγκάζεται από τον νταβατζή της να βρει άμεσα ένα ανήλικο κορίτσι προκειμένου να ικανοποιήσει έναν πλούσιο πελάτη. Το κορίτσι θα βρεθεί τελικά, όμως η συνάντηση θα έχει αιματηρή εξέλιξη. Το «London to Brighton» είναι μία ταινία που αναφέρεται στην τραυματική ενηλικίωση, γυρισμένη από τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Paul Andrew Williams κι έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία σε διάφορα φεστιβάλ.

Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας
*Champions League, Ολυμπιακός-Άρσεναλ, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v