TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/11)

Οι ταινίες, οι πρεμιέρες, τα ντοκιμαντέρ, τα αθλητικά ραντεβού, και όσα αξίζει να δείτε την τηλεοπτική εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/11)
Καινούριες βραδινές εκπομπές, λίγες πρεμιέρες, αρκετές ξένες ταινίες και αγαπημένες κωμωδίες έχει το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας, μαζί φυσικά με τον επετειακό τόνο που δίνει η δημόσια τηλεόραση στην 17η Νοεμβρίου με μερικά ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ για την Επταετία. Δείτε τι αξίζει… να δείτε.

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας
Το Mega βγάζει και τα τελευταία χαρτιά του βραδινού του προγράμματος για το φθινόπωρο: Από Δευτέρα και κάθε βράδυ στις 21.00, ο Γιώργος Καπουτζίδης παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι «Δεν Έχω Λόγια» με τους παίκτες να καλούνται να γνωρίζουν καλά τους στίχους τραγουδιών. Από Πέμπτη και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή τα μεσάνυχτα, ο Κώστας Γιαννακίδης και η Δέσποινα Βλεπάκη θα επιχειρήσουν να στήσουν ένα είδος βραδινού χιουμοριστικού talk show για το Mega. Από την άλλη, η Αγγελική Νικολούλη επιστρέφει τις Παρασκευές στον ALPHA με το Φως στο Τούνελ, ενώ η ΕΡΤ2 παρουσιάζει κάθε Τετάρτη στις 23.00 μια νέα εκπομπή, τα «Τεκμήρια Ελληνισμού», αρχής γενομένης με δύο μίνι ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό ζήτημα.

Οι ταινίες της εβδομάδας
*Colombiana (2011), Δευτέρα στις 21.00, STAR
Αφού έζησε τη δολοφονία των γονιών του, ένα μικρό κορίτσι διαφεύγει από την Κολομβία στις ΗΠΑ, εκπαιδεύεται ως επαγγελματίας δολοφόνος και έπειτα από χρόνια βάζει μπροστά το σχέδιο εκδίκησης. Η Καταλίγια Ρεστρέπο είναι μια ψυχρή εκτελέστρια, που θέλει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία των γονιών της, στην οποία ήταν μάρτυρας, όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι. Περιπέτεια με τους Ζόι Σαλντάνα και Μάικλ Βαρτάν.

*Οι Αναλώσιμοι 2 (2012), Τετάρτη στις 22.00, STAR
Καφρίλα, ξύλο και αγριάδα, στο σίκουελ της ταινίας που ξαναέφερε στους ρόλους που τους αγαπήσαμε τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι, Μπρους Ουίλις, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Ντολφ Λούντγκρεν και Τσακ Νόρις.

*Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο (2005), Τετάρτη στις 22.00, Mega
Εικοσιένα χρόνια μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Λούφα και παραλλαγή» ο Νίκος Περάκης επανέρχεται με μια στρατιωτική κωμωδία με θέμα τον Ελληνικό στρατό και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου. Φυλούν σκοπιά οι Γιάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Ορφέας Αυγουστίδης, Βίκυ Καγιά, Απόστολος Τότσικας, Σωκράτης Πατσίκας, 'Ανθιμος Ανανιάδης.

*X-Men: Η πρώτη γενιά (2011), Πέμπτη στις 22.00, STAR
Προτού οι Τσαρλς Ξαβιέ και Έρικ Λενσέρ πάρουν τα ονόματα Professor X και Magneto αντίστοιχα, ήταν δύο νέοι άντρες, που ανακάλυπταν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά. Πολύ πριν γίνουν οι μεγαλύτεροι εχθροί, ήταν κολλητοί φίλοι, δούλευαν μαζί, αλλά και με άλλους μεταλλαγμένους, για να σταματήσουν τη μεγαλύτερη απειλή, που είχε γνωρίσει ποτέ ο κόσμος. Στην πορεία όμως, δημιουργείται μια ρήξη ανάμεσά τους, που οδηγεί στον αιώνιο πόλεμο μεταξύ της Αδελφότητας του Magneto και των X-Men του Professor Χ. Οι υπερήρωες επιστρέφουν – με τους Τζέιμς Μακ Αβόι, Τζένιφερ Λόρενς, Κέβιν Μπέικον.

*Up (2009), Παρασκευή στις 21.00, ALPHA
Η Pixar σε μια υπέροχη στιγμή της, με την ιστορία ενός γεράκου ο οποίος εκπληρώνει το όνειρο της νεκρής γυναίκας του: Να ζήσει μια τεράστια περιπέτεια στην άκρη του κόσμου.

*Ψαρεύοντας σολομούς στην Υεμένη (2011), Παρασκευή στις 22.00, ΕΡΤ1
Ο δρ. Άλφρεντ Τζόουνς, επιτυχημένος ιχθυολόγος, εξαναγκάζεται να αναλάβει τη δημιουργία ενός ποταμού στα υψίπεδα της Υεμένης και πρέπει να βρει τρόπο να μεταφέρει δέκα χιλιάδες σολομούς στη μέση της ερήμου... και να τους «πείσει» να κολυμπήσουν εκεί. Μέσα από μια σειρά ανατροπών που θα του συμβούν, ο Άλφρεντ θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της ζωής, και το αίσθημα να τολμά κανείς για κάτι που πιστεύει, όσο απίστευτο κι αν φαντάζει. Αγγλική δραμεντί με τους Έμιλι Μπλαντ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Το Ξύλο βγήκε απ’τον παράδεισο (1959), Σάββατο στις 21.00, ANT1
Στην παλιά ελληνική γωνιά της εβδομάδας, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που βλέπει πολύχρωμες πεταλούδες χάρη στα χαστούκια του φτωχού πλην γοητευτικού κυρίου Φλωρά.

*Η Οντέτ στ’ άστρα (2006), Σάββατο στις 21.00, ΕΡΤ2
Τη μοναδική ευτυχία, η Οντέτ τη βρίσκει μέσα στις σελίδες των μυθιστορημάτων ενός συγγραφέα, του Μπαλτάζαρ και εύχεται κάποια στιγμή να συναντήσει το συγγραφέα και να τον ευχαριστήσει. Πράγματι, ύστερα από δύο άτυχες και πολύ σύντομες συναντήσεις τους, ο Μπαλτάζαρ Μπαλσάν θα βρεθεί εντελώς αναπάντεχα να χτυπά το κουδούνι της Οντέτ. Γαλλικό δράμα για… παραμελημένους ανθρώπους από τον Ερίκ- Εμανουέλ Σμιτ.

*Spiderman 3 (2007), Κυριακή στις 14.50, Mega
Πρόκειται για το τελευταίο μέρος της τριλογίας Spiderman και αποτελεί μια από τις ακριβότερες παραγωγές του Χόλιγουντ: Εδώ ο Σπάιντερμαν γνωρίζει την πιο σκοτεινή πλευρά του και γίνεται… διχασμένη προσωπικότητα. Σκηνοθετεί ο Σαμ Ράιμι και παίζουν οι Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο.

*Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα νερά, Κυριακή στις 22.00, ALPHA
Ο Τζακ Σπάροου συναντά απροσδόκητα μια παλιά του αγαπημένη, την ξιφομάχο Αντζέλικα (Πενέλοπε Κρουζ). Αυτή θα τον παγιδεύσει και ο αλλόκοτος πειρατής θα βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη αιχμάλωτος του μοχθηρού αρχιπειρατή Μαυρογένη, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για τη θρυλική Πηγή της Αιώνιας Νιότης. Οι περιπέτεια στα νερά της Καραϊβικής συνεχίζεται…

*Rabbit Hole (2010), Κυριακή στις 0.30, ALPHA
Ένα ζευγάρι προσπαθεί να ξεπεράσει τον πρόσφατο θάνατο του μικρού του γιου σε αυτοκινητικό δυστύχημα, αλλά βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην οργή και στις προσωπικές ενοχές. Ο Τζον Κάμερον Μίτσελ σκηνοθετεί ένα sui generis δράμα με πρωταγωνίστρια, και υποψήφια για Όσκαρ για την ερμηνεία της, τη Νικόλ Κίντμαν.

Η 17η Νοεμβρίου στην ΕΡΤ2
Πανόραμα μιας Επταετίας (σειρά ντοκιμαντέρ του Φώτου Λαμπρινού) στις 21.00 και «Εδώ Πολυτεχνείο» (δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ παρεμβατικού χαρακτήρα του 1974, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα) στις 23.00.

Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας
Euroleague, Τσεντεβιτα-Ολυμπιακός, Πέμπτη στις 20.00, ΕΡΤ2
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v