Γιατί να δείτε τα Μυστικά του Δάσους με τα παιδιά

Τα Μυστικά του Δάσους είναι μια υπέροχη ταινία για όσους (μικρούς και μεγάλους) αγαπούν τα παραμύθια. Κι έχουμε επιχειρήματα να το αποδείξουμε.
Γιατί να δείτε τα Μυστικά του Δάσους με τα παιδιά
Πολύ συζήτηση έγινε πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν το ντισνεϊκό "Τα Μυστικά του Δάσους" έβγαινε στις σκοτεινές αίθουσες, για το αν η ταινία είναι ή δεν είναι… οικογενειακή υπόθεση. Πολύ σκοτεινό λέγαν’ οι μεν, πολύ διδακτικό οι δε. «Μπορεί να τρομάξουν τα παιδιά» οι πρώτοι, «οι ενήλικες τρομάζουν με τα παραμύθια, όχι τα παιδιά» οι δεύτεροι.

Αν δεν είδατε τελικά με τα πιτσιρίκια σας "Τα Μυστικά του Δάσους" στους κινηματογράφους, ή αν ακόμα σκέφτεστε με ποιο στρατόπεδο να συνταχθείτε, έχουμε όλους τους σωστούς λόγους για να δείτε την ταινία οικογενειακώς, στην πανελλήνια πρεμιέρα της, την Κυριακή 4/10 αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema –και να εκμεταλλευτείτε τη δυνατότητα του αποκωδικοποιητή NovaBox+ για να τη γράψετε και να τη βλέπετε εν συνεχεία ξανά και ξανά, γιατί αν αγαπάτε τα παραμύθια θα «κολλήσετε» οικογενειακώς, σας το εγγυόμαστε.



- Η Μάγισσα της Μέριλ Στριπ δεν είναι η κακιά μάγισσα των παραμυθιών –αλλά δεν είναι ούτε το αντίθετό της. Όπως λέει και η ίδια σε κάποιο σημείο της ταινίας «δεν είμαι καλή, είμαι απλά σωστή». Κάποιες φορές, ναι, είναι αμφιλεγόμενη. Είναι, όμως, και τόσο ανθρώπινη όσο οι άνθρωποι που βρίσκονται στο δρόμο της.

- Ο Φούρναρης του Τζέιμς Κόρντεν είναι ο αδιαφιλονίκητος ήρωας της ταινίας. Κάνει, όμως, πολλά μη ηρωικά πράγματα, ακριβώς όπως οι ήρωες της καθημερινότητάς μας, κι αυτό είναι ένα υπέροχο δίδαγμα για τα παιδιά. Ακριβώς όπως και το ότι, ενώ αρχικά επιμένει να κρατήσει τη γυναίκα του έξω από το μπέρδεμα, κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς εκείνη.

- Η γυναίκα του Φούρναρη, την οποία υποδύεται η Έμιλι Μπλαντ, είναι ένας πρωτότυπος χαρακτήρας, που απέχει παρασάγγας από τον τρόπο που επιμένουν να παρουσιάζουν τις γυναίκες στα παραμύθια. Δυναμική και αποφασισμένη, και μάλιστα πολύ περισσότερο από τον σύζυγό της, δεν είναι το αβοήθητο κορίτσι που περιμένει από έναν άνδρα να της σώσει τη ζωή.

- Η Σταχτοπούτα της Άννα Κέντρικ κάνει θρύψαλα το στερεότυπο του «ζήσαν’ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», ανακαλύπτοντας πως το να παντρευτεί τον πρίγκιπα και να ζήσει για μια ζωή στην σκιά του δεν ήταν τελικά αυτό που ήθελε.

- Ο πρίγκιπας, τον οποίο ενσαρκώνει ένας πανέμορφος Κρις Πάιν, δηλώνει κάποια στιγμή ευθαρσώς πως «τον έμαθαν πώς να είναι γοητευτικός, όχι ειλικρινής». Κάτω από την γυαλιστερή επιφάνειά του, υπάρχει μόνο ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο, που θεωρεί πως έχει εκ γενετής δικαίωμα να έχει ό,τι και όποιον θέλει.



- Ο Λύκος του Τζόνι Ντεπ λέει κάποια στιγμή στην Κοκκινοσκουφίτσα πως «δεν υπάρχει απολύτως κανένας πιθανός τρόπος να περιγράψεις πώς αισθάνεσαι όταν μιλάς στο γεύμα σου», θέτοντας τις βάσεις για προβληματισμό επάνω στη σχέση θύτη-θύματος.

- Ο Τζακ του Ντάνιελ Χατλστόουν έχει τη δική του ιστορία ενηλικίωσης, με έμφαση στις συνέπειες των επιλογών μας: Τι συμβαίνει, ας πούμε, όταν κλέβεις την περιουσία ενός γίγαντα, και εν συνεχεία τον δολοφονείς;

- Και τέλος, ο Πρίγκιπας της Ραπουνζέλ, τον οποίο ενσαρκώνει απολαυστικά ο Μπιλ Μάγκνουσεν είναι, ακριβώς όπως και ο αδερφός του (ο Πρίγκιπας της Σταχτοπούτας) πολύ ασχημότερος εσωτερικά απ’ ό,τι προδίδει η όμορφη εμφάνισή του. Κάνει, όμως, ό,τι μπορεί για να σταθεί δίπλα σε μια κοπέλα την οποία η μητέρα της ωθεί στην τρέλα. 

Η ταινία «Τα μυστικά του Δάσους» προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema σε πρώτη προβολή την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Με τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox + όμως δε χρειάζεται να αγχώνεστε γιατί μπορείτε να την απολαύσετε όποτε εσείς θέλετε.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v