Όσα δεν ξέρατε για Τα μυστικά του Δάσους

Περπατούμε εις το δάσος, μπλέκουμε με κακιές μάγισσες και πριγκίπισσες και ανακαλύπτουμε 13 ενδιαφέροντα trivia για το παραμυθένιο μιούζικαλ "Τα μυστικά του Δάσους".
Όσα δεν ξέρατε για Τα μυστικά του Δάσους
Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών, μπλέκεται με ένα all star cast, υπέροχες μελωδίες και εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια στην ονειρική μεταφορά του μιούζικαλ Τα μυστικά του Δάσους στην μεγάλη οθόνη δια χειρός Rob Marshall.

Λίγες ημέρες πριν μικρά και… μεγάλα παιδιά καθίσουμε μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασής μας για να απολαύσουμε σε πρώτη ελληνική μετάδοση την ταινία από τα κανάλια Novacinema, ανακαλύπτουμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το παραμυθένιο αυτό μιούζικαλ. 

Η ταινία «Τα μυστικά του Δάσους» προβάλλεται αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema σε πρώτη προβολή την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Με τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox + όμως δε χρειάζεται να αγχώνεστε γιατί μπορείτε να την απολαύσετε όποτε εσείς θέλετε.



To μιούζικαλ στο οποίο βασίζεται η ταινία έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στο Broadway το 1987. Την μάγισσα υποδυόταν η Bernadette Peters, ενώ τον ρόλο της γυναίκας του φούρναρη είχε αναλάβει η Johanna Gleason, η οποία μάλιστα κέρδισε βραβείο Tony για Καλύτερη Ηθοποιό.

Η Emily Blunt, η ηθοποιός που ενσαρκώνει την γυναίκα του φούρναρη στην ταινία, ήταν έγκυος καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ειρωνεία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο χαρακτήρας της στην ταινία… πασχίζει να αποκτήσει ένα μωράκι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στις περισσότερες σκηνές στέκεται πίσω από τον άντρα της.

Ο Jake Gyllenhaal ήταν σε συνεννόηση για να αναλάβει τον ρόλο του πρίγκηπα της Ραπουνζέλ, αλλά λόγω της ταινίας Nightcrawler δεν έκλεισε τη συμφωνία.

Το 95% των δέντρων που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία είναι αληθινά και περιλαμβάνουν φοίνικες ύψους 20 μέτρων και εκατοντάδες οξιές, τα φύλλα των οποίων αφαιρέθηκαν και αντικαταστάθηκαν με τεχνητά ώστε να κρατήσουν περισσότερο. Το υπόλοιπο 5% των δέντρων φτιάχτηκαν από την αρχή από πλαστικό.

Η μουσική της ταινίας ηχογραφήθηκε μέσα σε δύο εβδομάδες, στα Angel Studios στο Λονδίνο με τη συμμετοχή 56μελους ορχήστρας, την οποία αποτελούσαν μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Λονδίνου και της Συμφωνικής του Λονδίνου.

Ο Stephen Sondheim, ο συνθέτης πίσω από τα κομμάτια που ακούγονται στην ταινία, έχει κερδίσει έξι βραβεία Tony, περισσότερα από οποιονδήποτε συνθέτη στην ιστορία, για ισάριθμα μιούζικαλ: το “Company” (1971), το Follies (1972), το “A Little Night Music” (1973), το “Sweeney Todd” (1979), το πρωτότυπο “Into the Woods” (1988) και το “Passion” (1994). Το 2008 παρέλαβε και ένα τιμητικό βραβείο για το σύνολο της προσφοράς του στον χώρο.

Για τις ανάγκες της παραγωγής σχεδιάστηκαν και «κόπηκαν» περισσότερα από 200 κουστούμια.

O σκηνοθέτης Rob Marshall ήταν αυτός που έφερε στη μεγάλη οθόνη ένα ακόμα μιούζικαλ – blockbuster, το Chicago.

Τα γοβάκια της Σταχτομπούτας είναι, όπως γνωρίζουμε, φτιαγμένα από γυαλί. Στην ταινία τα γοβάκια είναι χρυσά και αυτό γιατί έτσι τα φαντάστηκαν οι αδερφοί Γκριμ στην αυθεντική έκδοση της ιστορίας.

Η Meryl Streep, είχε βάλει… κανόνα να μην συμμετέχει σε ταινίες με μάγισσες, αφού της είχαν γίνει τρεις προτάσεις μέσα στην ίδια χρονιά για αντίστοιχους ρόλους. Όμως άλλαξε γνώμη στο άκουσμα του ονόματος του συνθέτη Stephen Sondheim.
 
O σκηνοθέτης Rob Marsall δεν είναι καθόλου πρωτάρης στο είδος. Έχει σκηνοθετήσει παλαιότερα τα μιούζικαλ Mama Mia! και Nine.

Ο ίδιος έχει συνεργαστεί παλαιότερα ξανά με τον Johnny Depp για την ταινία Pirates of the Carribean: On Stranger Tides.

H Lilla Crawford, που παίζει την κοκκινοσκουφίτσα, έχει επίσης προηγούμενη εμπειρία από μιούζικαλ. Είχε πρωταγωνιστήσει στον ρόλο της Annie όταν η παράσταση ανέβηκε στο Broadway το 2012. 
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v