Game of Thrones: Τι θα δούμε στην 6η σεζόν-spoilers

Η πέμπτη σεζόν της σειράς προβλήθηκε ταυτόχρονα με την Αμερική, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema και μας άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα. Τι θα γίνει στην 6η σεζόν;  
Game of Thrones: Τι θα δούμε στην 6η σεζόν-spoilers
Η πέμπτη σεζόν της επικής σειράς προβλήθηκε ταυτόχρονα με την Αμερική, αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema και μας άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα και με μια αγωνία: τι θα γίνει στην επόμενη σεζόν; Διαβάστε τι λένε οι φήμες. Προσοχή, spoilers!

Ο Γιάννης ο Χιονιάς μας άφησε σύξυλους και πέθανε μαχαιρωμένος από τους προδότες της στρατιάς του, ο Στάνις δεν πρέπει να επέζησε από το σπαθί της Μπριέν και η Άρια μάλλον ξεκινάει νέα καριέρα ως τυφλή δολοφόνος. 

Το τέλος της πέμπτης σεζόν άφησε μπόλικες απορίες για το τι θα γίνει με αυτή την ψυχοβγάλτρα σειρά, απορίες που οι φανς καλούνται να απαντήσουν με βάση τα βιβλία και τις διάφορες φήμες. 

Διαβάστε παρακάτω τι ακούγεται για την επόμενη σεζόν του Game of Thrones. 

Η Μελισσάνδρα θα επαναφέρει τον Τζον Σνόου
Η μεγαλύτερη ξενέρα που φάγαμε από τη σειρά δεν είναι άλλη από τον θάνατο του Τζον Σνόου στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν και κάτι πρέπει να γίνει για να επανέλθει ο αγαπητός αυτός ήρωας στη ζωή. Κάποιες θεωρίες μιλούν για τη Μελισσάνδρα και την ικανότητα που έχει να επαναφέρει νεκρούς, έχοντας αφιερώσει την ύπαρξή της στο Θεό του Φωτός. Μάλιστα υπάρχει περίπτωση ο εκλεκτός του Φωτός να μην είναι ο Στάνις, μιας και αυτός μας άφησε χρόνους (;) όπως φαίνεται, αλλά ο Τζον Σνόου. 

Σύμφωνα με άλλες θεωρίες των φαν της σειράς, ο Τζον ενδεχομένως να έμαθε πώς να μεταφέρει τη συνείδησή του σε άλλες οντότητες και άρα να ενσαρκωθεί στον Λύκο του τον Ghost συνεχίζοντας έτσι να «ζει». Πάντως μέχρι στιγμής, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Σνόου έχει δηλώσει ότι «είμαι νεκρός, έτσι μου είπαν». 

Η Μυρσέλλα θα σωθεί, αλλά όχι για πολύ
Η προφητεία που θέλει όλα τα παιδιά της Σέρσει να μην έχουν και την καλύτερη δυνατή κατάληξη (βλέπε Τζόφρι) φαίνεται να εκπληρώνεται. Η Μυρσέλα δηλητηριάζεται και βγάζει αίμα από τη μύτη της. Όμως το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα στεφθεί πριγκίπισσα, κάνει αρκετούς να πιστεύουν ότι θα τη βγάλει καθαρή. Προς το παρόν. Επίσης, σύμφωνα με φήμες πάντα, ο Τόμεν δεν θα τη βγάλει καθαρή μέχρι το τέλος της έκτης σεζόν… 

Η Σέρσει θα επανέλθει
Την είδαμε να ξεφτιλίζεται στον «δρόμο της ντροπής», όμως στο τέλος της πέμπτης σεζόν η Σέρσει επιστρέφει στο κάστρο της μαζί με κάποιον τύπο που φαίνεται δυνατός και – μάλλον- ολίγον τι ζόμπι. Όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει τον αγώνα της για εκείνη και – φυσικά – για τα παιδιά της. Άρα λογικά περιμένουμε ακόμα περισσότερες συνωμοσίες, πισώπλατα μαχαιρώματα και άλλα τέτοια… σερσεϊκά. Στα βιβλία του Μάρτιν πάντως, υπάρχει και δεύτερη προφητεία η οποία αναφέρει ότι κάποιος «μικρός αδερφός» θα τυλίξει τα χέρια του «γυρω από τον «λευκό, χλωμό λαιμό» της, «ρουφώντας τη ζωή» από μέσα της. Λέτε να την πάθει από τον Νάνο; 

Η Άρια θα γίνει ο Κανένας
Στο τέλος της πέμπτης σεζόν η μικρή Άρια ήρθε αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: είτε θα κρατούσε την ταυτότητά της ως Άρια του Γουίντερφελ, είτε θα την ξεφορτωνόταν μια για πάντα για να γίνει μία από τους Άνδρες χωρίς Πρόσωπα. Το πιο πιθανό είναι να καταλήξει στο δεύτερο σκέλος πάντως και να μεταμορφωθεί σε μια αδίστακτη, ανώνυμη σούπερ-δολοφόνο. Αλλά δεν αποκλείεται το γεγονός κάποια στιγμή να της «σκάσει» ότι είναι απόγονος των Σταρκ. 

Η Ντενίρις θα αποκτήσει στρατό από Ντοθράκι…
… και μεγάλους Δράκους. Την τελευταία φορά που την είδαμε την ξανθιά περιτριγυριζόταν από μια φυλή των Ντοθράκι, κατά πάσα πιθανότητα εχθρική. Όμως ενώ οι τύποι αυτοί δεν πολυγουστάρουν τις γυναίκες αρχηγούς, ίσως το ξανασκεφτούν στη θέα του Ντρόγκον και της πύρινης γλώσσας του. Λέτε να τα καταφέρει να τους πείσει να την ακολουθήσουν, να βρει και τους άλλους Άσπιλους και να περάσουν όλοι μαζί αγκαλίτσα τη θάλασσα; Μακάρι γιατί πολύ μας αρέσει αυτή η Ντενίρις. 

Το Τείχος θα πέσει από τους White Walkers
Τους είδαμε, καταλάβαμε τι είναι ικανοί να κάνουν και – μεταξύ μας – το Τείχος δεν παίζει να αντέξει μια επίθεση από αυτά τα παγωμένα Ζόμπι. Τα αποθέματα από Βαλυριανό ατσάλι (το μοναδικό υλικό που μπορεί να τους σκοτώσει) τελειώνουν και η αγορά παρουσιάζει έλλειψη. Τι μέλλει γενέσθαι; Με τον Τζον νεκρό – ή έστω αναστημένο – είναι σίγουρο ότι το Τείχος θα πέσει και οι Περπατητές θα σπείρουν τον θάνατο και την καταστροφή στο Ουέστερος. Όμως μπορεί να υπάρξει ελπίδα. 

Ο χοντρούλης Σαμ μας άφησε στο τέλος της σεζόν για να πάει να γίνει Μάιστερ. Εκεί, στη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του κόσμου, ενδεχομένως να μάθει 2-3 πραγματάκια για το πώς να τους σταματήσει. 

* Η έκτη σεζόν της σειράς θα προβληθεί τον επόμενο Απρίλιο, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Μέχρι τότε, μπορείτε να δείτε και να ξαναδείτε τα επεισόδια μέσω των καναλιών Novacinema και του αποκωδικοποιητή Novabox+ που σας επιτρέπει να γράψετε οποιοδήποτε επεισόδιο θελήσετε!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v