Eurovision: Μπάντα με σύνδρομο Down για την Φινλανδία

Κάθε χρονιά, κάποιος εκπρόσωπος για τον διαγωνισμού τραγουδιού θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του. Νομίζουμε πως βρήκαμε τον φετινό.
Eurovision: Μπάντα με σύνδρομο Down για την Φινλανδία
Η Eurovision τα τελευταία χρόνια, εκτός από διαγωνισμός τραγουδιού είναι και μια πολύ καλή πλατφόρμα για να συζητηθούν σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Πέρσι μας το απέδειξε η νίκη της Αυστρίας και της drag queen Κοντσίτα, φέτος φαίνεται πως αυτή τη θέση έχει αναλάβει η Φινλανδία.

Την Σκανδιναβική χώρα θα εκπροσωπήσει το συγκρότημα PKN, του οποίου τα μέλη έχουν διαγνωστεί όλα είτε με αυτισμό, είτε με σύνδρομο Down.

Τα μέλη των PKN έχουν δημιουργήσει το ντοκιμαντέρ “The Punk Syndrome” στο οποίο αντιμετωπίζουν τις καθημερινές τους ανησυχίες και απογοητεύσεις ως άτομα με αναπηρία μέσω της πανκ μουσικής, και δεν σκοπεύουν να αλλάξουν ούτε την μουσική, ούτε την εμφάνισή τους για να ταιριάζει στον διαγωνισμό. Δηλώνουν πως το περιεχόμενο των τραγουδιών τους δεν είναι πολιτικό, αλλά πολλοί σημειώνουν πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή μέσα στον αγώνα που κάνουν για ίση αντιμετώπιση.

Σίγουρα η συμμετοχή τους θα διχάσει την κοινή γνώμη, που είτε θα εκτιμήσει την προσπάθεια και το μήνυμά τους, είτε θα θεωρήσουν το όλο εγχείρημα λάθος.

Το τραγούδι τους, με τον τίτλο “I Always Have To” διαρκεί κάτι περισσότερο από ενάμιση λεπτό και είναι από τα μικρότερα κομμάτια που έχουν ακουστεί ποτέ στον διαγωνισμό.



Πηγή: Guardian
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v