Έξτρα χρέωση για τον διαμοιρασμό κωδικών έρχεται στο Netflix

H streaming πλατφόρμα βάζει έξτρα χρεώσεις σε όσους διαμοιράζουν τους κωδικούς τους ενώ φέρνει και πακέτο συνδρομήw με διαφημίσεις.
Έξτρα χρέωση για τον διαμοιρασμό κωδικών έρχεται στο Netflix
Το Netflix εδώ και καιρό έχει απογοητεύσει πολλούς από τους συνδρομητές του, μιας και φθίνει η ποιότητα των πρωτότυπων σειρών και ταινιών του.

Πέραν αυτού η streaming πλατφόρμα έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό πως θα φέρει ένα φθηνότερο πακέτο συνδρομής με διαφημίσεις, ενώ προσπαθεί απεγνωσμένα να βάλει φρένο στις απώλειες που έχει εξαιτίας του διαμοιρασμού κωδικών εκτός του βασικού νοικοκυριού.

Ο CEO της εταιρείας είχε σημειώσει πως μέσα στην επόμενη διετία θα υπάρξει ένα φθηνότερο πακέτο συνδρομής με διαφημίσεις, ωστόσο μέσω ενός εσωτερικού εγγράφου που διέρρευσε, φαίνεται πως το πλάνο θα μπει σε εφαρμογή μέχρι το τέλος της χρονιάς και συγκεκριμένα στο τελευταίο τρίμηνο.

Όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις της ομάδας του Netflix πάνω από 222 εκατομμύρια συνδρομητές λειτουργούν βάσει των επίσημων προδιαγραφών, ωστόσο περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο με κωδικούς άλλων.

Ο Γρεγκ Πίτερς εκπροσωπώντας το Netflix τοποθετήθηκε για το θέμα λέγοντας ότι «η εταιρεία δεν θέλει να διακόψει αυτή τη συνήθεια, αλλά θα πρέπει να προσαρμόσει τις τιμές της έτσι ώστε να υπάρχει έξτρα χρέωση, καθώς οι έξτρα συσκευές που παρέχονται σε κάθε συνδρομή θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο του πελάτη».

Οι πρώτες δοκιμές σε αυτή τη νέα χρέωση ξεκίνησαν σε Περού, Χιλή και Κόστα Ρίκα από τον Μάρτιο, με τους Έλληνες συνδρομητές να αγχώνονται μήπως έρθει τόσο γρήγορα και στα μέρη μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v