Λειτουργεί ξανά ο θερινός Athenee στα Πατήσια μετά από 18 χρόνια! 

Η νέα εποχή για τον ιστορικό κινηματογράφο ξεκινά με την ταινία “Συνοικία το Όνειρο” και ελεύθερη είσοδο.
Λειτουργεί ξανά ο θερινός Athenee στα Πατήσια μετά από 18 χρόνια!

Πολύ καλά νέα για το σινεφίλ κοινό της πόλης. Ύστερα από 18 χρόνια απουσίας, ο θερινός κινηματογράφος «Αthenee» (Λευκωσίας 43, Πλατεία  Άγιου Ανδρέα Πατήσια) αναβιώνει με μια ταινία σταθμό για την Ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, τη “Συνοικία το Όνειρο”, το νεορεαλιστικό κομψοτέχνημα επενδυμένο με την αξεπέραστη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Η ταινία θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου στις 20.00.

Για την ταινία, αλλά και την ιστορία του κινηματογράφου, θα μιλήσει πριν την προβολή ο καταξιωμένος κριτικός κινηματογράφου και κάτοικος της περιοχής, Νίνος Φένεκ Μικελίδης.

Για την ιστορία, οι προβολές ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου του 1965, με την ταινία «Ανθρώπινες Αδυναμίες» παραγωγής 1964 σε σκηνοθεσία του Χένρι Χάθαγουεϊ με  την Κιμ Νόβακ και τον Λόρενς Χάρβευ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.



Το πρόγραμμα του με επιλεγμένες ταινίες πρώτης προβολής -σπάνιο για αίθουσα που δεν βρισκόταν σε κεντρική λεωφόρο της πόλης- και η θέση του, στην γεμάτη ζωή, τότε, πλατεία, τον κατέστησαν τοπόσημο.

Η ανακαίνισή του πραγματοποιήθηκε με φροντίδα και σεβασμό στην ιστορία του και πλέον σήμερα το “Athenee”  μπορεί  να φιλοξενήσει  270 θεατές. Με στόχο να λειτουργήσει ως πόλος που θα συμβάλλει στην επανένταξη της περιοχής στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης το “Athenee” σχεδιάζει το πρόγραμμα του να περιέχει  προβολή ταινιών Α ΄προβολής, κινηματογραφικά αφιερώματα, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

Κινηματογράφος “Ahtenee”

Λευκωσίας 43, Πλατεία Αγίου Ανδρέα, Πατήσια

30 Σεπτεμβρίου προβολή της ταινίας  “Συνοικία το Όνειρο”

Έναρξη προβολής: 8 μ.μ.

Προλογίζει ο Νίνος Φένεκ Μικελίδης

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 6932134556
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v