Τρομακτικές σειρές για τα καλοκαιρινά βράδια

Καλές οι κωμωδίες και τα δράματα, όμως το καλοκαιράκι τραβιούνται περισσότερο τα θριλεράκια κι οι τρομακτικές σειρές.
Τρομακτικές σειρές για τα καλοκαιρινά βράδια
Καλοκαίριασε κι όπως κάθε χρόνο οι μεγάλες πόλεις αδειάζουν και γεμίζουν τα νησιά και τα χωριά. Μαζί με βερμούδες, μαγιό, σαγιονάρες κι αντηλιακά, κουβαλάμε ωστόσο και τη λίστα με τις σειρές που αξίζουν να γεμίσουν τα καλοκαιρινά βράδια του λιωσίματος των διακοπών. Επειδή ωστόσο το καλοκαιράκι θέλει και μια τρομακτική σειρά από δίπλα για να έρθει και αν δέσει το λιώσιμο το σωστό, είπαμε να σου προτείνουμε κάποιες από τις καλύτερες που παίζουν εκεί έξω.

The Haunting of Bly Manor (2020, 1 σεζόν)



Αν αγαπάς τα θρίλερ, και ειδικά αν αγάπησες το The Haunting of Hill House, τότε η τελευταία απόπειρα του δημιουργού του αξίζει οπωσδήποτε μια θέση στη watchlist σου. Μια γοτθική ιστορία αγάπης και φαντασμάτων, σε εννέα ωριαία επεισόδια, φέρνει στην οθόνη σου ανατριχιαστική ατμόσφαιρα και μπόλικο αγνό τρόμο, βγαλμένο από καλτ θριλεράκια παλαιότερων δεκαετιών.

Dead Set (2008, 1 σεζόν)



Αφού γλυκοτραγουδήσουμε Long live Charlie Brooker, θα του πλέξουμε κι άλλο το εγκώμιο μιας και αυτή η υπέροχη τυπάρα έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην παγκόσμια τηλεοπτική βίβλο, αφού είναι ο δημιουργός του Black Mirror. Παρόλα αυτά ο «Μαύρος Καθρέφτης» δεν είναι η μόνη σειρά, για την οποία ο δηλώνει περήφανος ο Charlie μιας και το 2008 είχε κυκλοφορήσει τη μίνι σειρά Dead Set, δίνοντάς μας την καλύτερη βρετανική κωμική σειρά τρόμου ever. Αν δεν το γνωρίζεις μην σκας, εμείς είμαστε εδώ για τα καθέκαστα.

Στο πλατό του Big Brother, οι παίκτες συνεχίζουν την βαρετή τηλεοπτική ζωή τους, χωρίς να ξέρουν ότι στον υπόλοιπο κόσμο, ξέσπασε μια επιδημία που μετατρέπει σε χρόνο ρεκόρ τους πάντες σε ζόμπι. Σύντομα ζόμπια και λοιποί νεκροζώντανοι θα κάνουν ντου στην οικία του Big Brother για να γευματίσουν εργαζόμενους και παίκτες. Ευφυέστατη κοινωνική σάτιρα από τον Brooker που, όπως συνηθίζει, σαρκάζει την πραγματικότητα που βιώνουμε, μέσα από την αλληγορική του σεναριακή ματιά. Στα bonus η εξαιρετική ερμηνεία του άγνωστου τότε Riz Ahmed, πολύ πριν προταθεί για Όσκαρ Α’ Ανδρικού με το Sound of Metal.

La Revolution (2020, 1 σεζόν)

Σε μια παραλλαγή της ιστορίας της Γαλλικής Επανάστασης μια μυστηριώδης ασθένεια αναστατώνει τη Γαλλία του 18ου αιώνα και οδηγεί σε μια σκληρή σύγκρουση των επαναστατών με την αριστοκρατία. Γαλλική σειρά που μπλέκει την Γαλλική Επάνασταση με αιμοδιψή ζόμπι δεν γίνεται να μην είναι καλή. Αν την δεις μάλιστα στο ευρύτερο πανδημικό πλαίσιο που ζούμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, σου σηκώνεται η πετσούλα από τον τρόμο ακόμη περισσότερο.



Αsh vs Evil Dead (2015-2018, 3 σεζόν)



Ο Ash έχει περάσει τα τελευταία 30 χρόνια αποφεύγοντας την ευθύνη, την ωριμότητα και τον τρόμο του Evil Dead, μέχρι μια μάστιγα Deadite απειλεί να καταστρέψει ολόκληρη την ανθρωπότητα και ο Ash γίνεται η μόνη ελπίδα για τη σωτηρία της. Ο Bruce Cambell επιστρέφει στον πιο εμβληματικό ρόλο της καριέρας του κι αυτό είναι από μόνο του αρκετό για να κάνουμε και μια και δύο επιτόπιες κωλοτούμπες στον αέρα. Το Ash vs Evil Dead ήρθε για να φέρει αγνό παρθένο τρόμο στις οθόνες μας, σπαζοκόκαλες ατάκες, κάφρικο χιούμορ, μπόλικο πετσόκομμα σε σατανιασμένα πλάσματα κι άλλα πολλά που πρέπει να δεις επί οθόνης.

Το Βασίλειο (2019-2020, 2 σεζόν)



Παράξενες φήμες για τον άρρωστο βασιλιά κυριεύουν Βασίλειο. Ο εστεμμένος πρίγκιπας είναι η μόνη ελπίδα απέναντι σε μια μυστηριώδη επιδημία που ταλαιπωρεί τον λαό. Κορεάτικη σειρά τρόμου που βάζει στο μπλέντερ όλα τα πράγματα που αγαπήσαμε στο ασιατικό σινεμά με χορογραφημένες σκηνές βίας, σκοτεινή και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα κι έναν ανοίκειο φόβο για το άγνωστο που κόβει τα γονατάκια σου.

Slasher Solstice (2019-2021, 2 σεζόν)



Βουτηγμένη στη 90ιλα αυτή η σειρά του Netflix, πατά στα ιερά για το horror είδος χώματα του Scream και του Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι, σερβίροντάς μας μια κλασική κι αρκούντως πετυχημένη θριλεροσυνταγή, που επικεντρώνεται στο ερώτημα «ποιος είναι ο δολοφόνος ρε παιδιά». Στακάτη σκηνοθεσία, βιντεοκλιπάδικο μοντάζ, σεναριακές ανατροπές επί ανατροπών συνθέτουν το Slasher Solstice, που είναι βέβαιο ότι θα σου κρατήσει συντροφιά τα μοναχικά καλοκαιρινά βράδια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v