Big Brother: Η παραγωγή έδιωξε τον «άντρακλα» - χορηγοί αποσύρονται

Ο Αντώνης Αλεξανδρίδης αποβλήθηκε από το reality μετά τις επαίσχυντες δηλώσεις που προκάλεσαν σάλο στο ελληνικό ίντερνετ.
Big Brother: Η παραγωγή έδιωξε τον «άντρακλα» - χορηγοί αποσύρονται
Την άμεση απομάκρυνση του Αντώνη Αλεξανδρίδη από το Big Brother αποφάσισε η παραγωγή μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media, με το hashtag #cancelbigbrother να γίνεται πρώτο trend στο Twitter.

Συγκεκριμένα (αν και πιθανότατα το ξέρεις ήδη) σε συζήτηση με δύο συμπαίκτες του ο Αλεξανδρίδης είπε ότι «με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό». Αντίδραση από τους συμπαίκτες του, δεν υπήρξε καμία.



Αφότου ξέσπασε ο σάλος σε όλο το ελληνικό ίντερνετ, ο Αλεξανδρίδης κλήθηκε στο δωμάτιο επικοινωνίας και ακολούθησε ο εξής διάλογος με τον «Μεγάλο αδελφό»:

- Αντώνη, σχετικά με τη χθεσινή σου κουβέντα με τον Χρήστο και τον Παναγιώτη ακούστηκαν απόψεις απαράδεκτες και άκρως καταδικαστέες. Σε ρωτάω ευθέως, έχεις ασκήσει ποτέ στη ζωή σου βία σε γυναίκα;

- Ποτέ.

- Η βία κατά των γυναικών αποτελεί επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πράξη ηθικά και ποινικά κολάσιμη. Τέτοιες τοποθετήσεις υπέρ της σεξουαλικής βίας υπονομεύουν τα δικαιώματα της γυναίκας στην κοινωνία μας. Οι κανόνες στο Big Brother δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Αντώνη, αυτά τα θέματα δεν χωράνε πλάκα.

- Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έφτασε σε αυτό το σημείο χωρίς να το θέλω. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Με τον εαυτό μου τα βάζω. Δεν έχω μεγαλώσει με τέτοιες αρχές, έχω καλή οικογένεια, έχω παιδεία. Δεν έχω μεγαλώσει ούτε σε στάβλο, ούτε σε οικογένεια με βία, ούτε έχω προκαλέσει κάτι. Και αισθάνομαι ντροπή μπροστά σ' αυτό το θέμα. Και θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσω. Φυσικά πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς, το 'χω καταλάβει, το 'χω κατανοήσει. Δεν έχω κατέβει από βουνό και ούτε είμαι 15 χρονών να μην μπορώ να ελέγξω αυτό που θα πω.

- Αντώνη, σ’ το ξαναλέω. Σε αυτά τα θέματα δεν χωράει πλάκα. Η τελική μου απόφαση είναι να αποχωρήσεις άμεσα από το σπίτι.

Το θέμα έφτασε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος έγραψε στο Twitter το βράδυ της Κυριακής πως έχει ζητήσει άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ.



Από την πλευρά του, το ΕΣΡ εξέδωσε το πρωί της Δευτέρας ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται "γιατί σιωπά το ΕΣΡ", η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Τέσσερις από τους χορηγούς της εκπομπής (συγκεκριμένα η Nef Nef, η Candia, το Doctor Plant και ο Rigas Furniture) απέσυραν τις χορηγίες τους, καταδικάζοντας με σχετικά ποστ στο ίντερνετ τις απαράδεκτες δηλώσεις που αναπαράγουν την κουλτούρα του βιασμού και ωθούν σε εγκληματικές ενέργειες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v